Гафове в кухнята

  • 34 000
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
  • Мнения: 26 534
това е и моя най-редовен гаф,вечно бъркам сладкия с лют Rolling Eyes

# 91
  • Мнения: 624
Казват, че е много трудно да направиш суфле с хрупкава коричка и течна сърцевина, направо висш пилотаж в кухнята.

Пълни глупости, елате да ми видите кекса. От раз става с горните характерискики.
 Joy  chef

# 92
  • Мнения: 94
Първи кулинарни опити.
На мен се пада честта да приготвя Новогодишната баница. Приготвям си необходимите продукти и започвам реденето на прословутата баница. Нареждам първите кори, малко олио, следващите кори. Накрая слагам ''баницата'' да се пече и излизам от стаята. След около 30 минути отивам да видя дали вече се е изпекла и виждам на плота цялата смес от яйца, мляко и сирене си седи в една купа съвсем неизползвана. Веднага си давам сметка, че това, което пека във фурната е просто кори, малко олио и късмети за баница. И то изгорели кори за баница. Ужас!
Веднага си казвам, че това никой няма да го яде, ама заради късметите как да го хвърля. Решавам, че така наречената баница остава, но заради ужасния и вид се самоуспокоявам, че никой няма да дръзне да хапне от това нещо, слагам я за 5 минути на масата, всеки си изравя късмета и готово.
Въпреки ужасния вид на това кулинарно чудо и предупрежденията ми, един от гостите все пак реши да си опита. Не повтори!  Laughing

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 22:00 от Klarisia

# 93
  • Мнения: 257
И аз да се похваля. Първата ми марината на пилешки хапки със соев сос, бе доста обилно осолена. Кой да ми каже преди 15 години, че така вместо вечеря ще излезе бирено мезе.

# 94
  • Мнения: 505
С мъжа ми решихме да правим кроасани, гледаме рецептата и си казваме - двойна доза за повече кроасани трябва. Да, ама многолистно тесто, нямам опит с тестата, баба му ни беше на гости, а тя ветеран в тази дейност, но все пак никой не съобрази правилните действия. Та мъжа ми се спука да меси и да разточва, че бях прилично бременна, и накрая нарежда корите, а трябваше по 8 кори да стане многолистното тесто, ама ние двойна доза - та 16 кори натрупахме и чак тогава усетихме какво сме направили. Grinning Вместо кроасани станаха тутманици, почти нямаше вътре и място за шоколад. Ама поне мъжа ми хубаво тесто забъркал, та брат му ги хареса и не останаха. Grinning

# 95
  • София
  • Мнения: 8 152
Току що месих тесто и го хвърлих. Забравих да сложа олиото. А стоеше на 5 см. от мен и ме чакаше. Месих второ тесто.

# 96
  • Мнения: X
Ами то олиото може да се добави и след като е замесено - даже и втасало - измесва се с него .
  Не разбирам защо си го хвърлила.

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 26 534
Е,не е трябвало да го хвърляш за едното олио,може и без него....
Тесто за какво си месила,каква е рецептата?

Аз днес опуших хубаво къщата...сложих риба да пека във фурната и я забравих,тя се изпекла,а мазнината пръскала вътре и се одимило ужасно,2часа проветрявам,че беше като мъгла вътре ooooh!

# 98
  • София
  • Мнения: 8 152
Ами момичета, аз меся тесто за втори път в живота ми  Embarassed Сложих го накрая, но то стана едно мазно такова, и като на едри буци. И затова го хвърлих. Второто стана по-добре, сега втасва, и излежда поне добре. Ще видим после. Правя кашкавалки.

# 99
  • Sofia
  • Мнения: 26 534
Не е трябвало да го хвърляш Naughty
Можеше да го трансформираш в нещо друго,пица например Peace

# 100
  • София
  • Мнения: 8 152
Да, права си. Но аз толкова се бях ентусиазирала, че действах без да мисля. За другия път ще знам.

# 101
  • Мнения: 13 602
Ами момичета, аз меся тесто за втори път в живота ми  Embarassed Сложих го накрая, но то стана едно мазно такова, и като на едри буци. И затова го хвърлих. Второто стана по-добре, сега втасва, и излежда поне добре. Ще видим после. Правя кашкавалки.
[/quote

Кака станаха кашкавалките?

# 102
  • София
  • Мнения: 8 152
Ааа супер станаха, чак лека гордост изпитвам  Laughing

# 103
  • Мнения: 606
Била съм 5-6 клас, нашите отиват на лозето, а аз ще готвя за първи път и то супа. Слагам аз картофи, едно друго и баба нали слага ориз, и аз слагам. Не помня какво количество съм сложила, реших че е готова, изключих я и я оставих докато дойдат нашите. Идват те, вдигаме капака, той ориза още малко ще излезе от тенждерата. Лошото е, че картофите и фидето не се връзваха на вкус с такова количество ориз.
Отделяме се с ММ да живеем заедно, аз след предната супа повече не съм правила опити да готвя, а тъкмо бяха излезли фиксовете на Маги за пишелка къвърма. Първата вечер я ядохме почти изстъргана от тигана, нещо не уцелих течността и силата на котлона, а втората вечер като супа. После едно пиле пак в този ми период, да го забравя на колтлона на 1 степен цяла нощ, Ставаме отваряме вратите абе мирише на много гадно, като погледнах тенждерата то се беше стопило с костите, не личеше какво е имало в тенджерата.
Ония ден вадя един сладкиш от фурната, слагам го на едно шкафче ама как се подхлъзна и цоп на земята...

# 104
  • Мнения: 14 151
Много приятна и забавна тема.   bouquet
Обичам да готвя и естествено съм имала гафове в кухнята. Но най-смешния ми гаф /е, смешно ми беше след като видях, че къщата не гори/ е с варене на мляко. Слагам млякото в млековарката и ми звъни на вратата братовчедката. Живеем в съседни къщи. Разговорихме се и от дума на дума решихме да отидем на кафе в близкото барче, което ни е в махалата, така по домашному. Отиваме. След един час незнайно как и по каква причина, все пак ми проблясва мисълта, че варя мляко. Прерязва ме през корема, изпадам в див ужас да не съм подпалила къщата и на бегом се прибирам в нас. Гледам няма изкипяло мляко по котлона. Отварям капака и с още по-голяма изненада констатирам "цялото мляко се е изпарило, до последната капка".  ooooh! ooooh! Тъкмо се чудя какво е това чудо на природата и ми просветва. Ми аз не съм сложила млякото.  Joy Joy Малко беше покафеняла млековарката, но не се беше изкривила, направо късмет.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт