Гафове в кухнята

  • 34 003
  • 143
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
  • Мнения: 1 366
Ей ся стана гафа,нагласих фурната на 200 градуса да загрее за бутерките,през това време се опънах на дивана да чета"Гафове в кухнята".....що да е забравя тиган с олио вътре....сега дръжката е стопена ,а цялата къща е в няква димна завеса.Надявам се комшийте да не извикат пожарната ,че голям срам!

# 121
  • Мнения: 807
от преди 10 минути. Махнах зрънцата от един мамул - с малко масълце и водичка в тиганчето и слагам капака.
Отивам в банята да си измия сандалите - викам си тамън 3 минути - и да изключа котлона/че той много бързо нагрява/ и да си оставя царевичката да си се задушава под капака.
Е, измих си аз сандалките и от съседната стая ми привлече вниманието нещо по тв-то. Седнах си аз и си гледам. След малко се чува 'пук пук' и аромат на прегорели пуканки.... Simple Smile
Сега стои тигана в мивката - кисне в препарати, оцети, сода... Дано успея да го върна в стария му вид .

# 122
  • Мнения: 34
Казват, че е много трудно да направиш суфле с хрупкава коричка и течна сърцевина, направо висш пилотаж в кухнята.

Пълни глупости, елате да ми видите кекса. От раз става с горните характерискики.
 Joy  chef


 Joy Joy Joy

# 123
  • Мнения: 1 047
Случката не е моя, а на любимата ми баба. Вече много възрастна, но подвижна и работоспособна. Имаше нарязан патладжан за пържене за обяд. Докато аз нещо правих на втория етаж бабка самоициативно го изпържила. Гладни, гладни почнахме да си хапваме без да усетим странната миризма, но той нали си и имаше чесън и копър пък и кисело млеко чак на третата хапка всички започнахме да се запенваме като охлюви. И що да видим до тигана стои не бутилката с олио, а тази с веро. А двете бутилки толкова си приличаха. Тя след това започна да прави и други "пакости", но какво да правиш - старост-нерадост.

# 124
  • София
  • Мнения: 1 369
Чета ви отдавна, макар и с прекъсвания. Реших, че е време и аз да се включа най-накрая- намирам за добро начало да започнеш с гафове. Simple Smile

Като цяло нямам кой знай какъв опит в кухнята, но достатъчен, че тук-таме да оплесквам по нещичко. Последното е от онзи ден- ще пържа бланширани картофи. Слагам си тигана с олиото, чакам няколко минутки, хвърлям вътре картофите (в готовност да ме пръсне олио от там) и... нищо! Викам си "Хм, сигурно не е загрял котлона добре, ще чакам още малко.". След 5мин през смях, благоверният включи котлона. Simple Smile

А другата по-фрапираща случка ми е от преди няколко години- ще правя тас кебап. Майка ми ми е изпратила на мейл не просто рецепта, а безкрайно детайлно описание стъпка-по-стъпка (като за идиот). Следвам всичко както си му е реда, добавям вино, бъркам, почти готово- и гледам, месото лилаво, ама явко лилаво. Явно се е оцветило от виното, но защо (при положение, че чинно съм следвала указанията) не знам. Нищо де, на вкус си беше перфектно. Simple Smile

Като за начало- туй от мен. Simple Smile

# 125
  • София
  • Мнения: 17 592
Казват, че е много трудно да направиш суфле с хрупкава коричка и течна сърцевина, направо висш пилотаж в кухнята.

Пълни глупости, елате да ми видите кекса. От раз става с горните характерискики.
 Joy  chef

Ха-ха-ха, това и аз го умея!


А другата по-фрапираща случка ми е от преди няколко години- ще правя тас кебап. Майка ми ми е изпратила на мейл не просто рецепта, а безкрайно детайлно описание стъпка-по-стъпка (като за идиот). Следвам всичко както си му е реда, добавям вино, бъркам, почти готово- и гледам, месото лилаво, ама явко лилаво. Явно се е оцветило от виното, но защо (при положение, че чинно съм следвала указанията) не знам. Нищо де, на вкус си беше перфектно. Simple Smile

Като за начало- туй от мен. Simple Smile

Бих предположила, че си ползвала хубаво червено вино.
[/color]

# 126
  • Мнения: 2 442
Имам две фурни - на печката и отделно само фурна, лесно е да се готвят две ястия едновременно или ядене и сладкиш. Докато се науча, че трябва все пак да включа И двете фурни, за да спестя време доста зор видях.

# 127
  • Мнения: 257
Такава шматка съм, че за вечеря направих негърски принцеси.

# 128
  • Мнения: 246
Днес вечеряхме китайско....
Защото обилно наръсих ориза със зеленчуци не със сол, а с лимонтозу.

# 129
  • Мнения: 257
Аз веднъж му сипах захар... и после дълго се чудих дали да не добавя мляко : )

# 130
  • Мнения: 14 151
Аз пък правих мусака, но не си прецених размера на тавичката. И като сложих заливката, започна да излиза от нея, както и мазнина. Такъв пушек и "аромат" се носеха из кухнята, че ми се доплака. Ама така е, като е голям зор в новата тавичка да готвя. А дали е подходяща са подробности. Crazy

# 131
  • Мнения: 217
Аз имам подобен случей с едно тесто за пица... три дни се опитвах да изчистя фурната след това.

# 132
  • Мнения: 2
Доста се посмях с темата. И се сетих за позабравени гафове.

Една Нова Година ще правя баница- както всеки път. С компанията, която празнувахме 3-4 години винаги аз си я правех. Бяхме на едно село- една стара къща. И всичко точно, продукти, късмети. Вземам си тава, нагласям баницата и едно момиче ми помага. Ииии отиваме към печката и с ужас осъзнавам, че тази тава няма да се събере в печката. Както и да е- пекохме я на две части в по- малка тава. Още се сещат за онази баница.

# 133
  • Мнения: 1 972
Аз пък правих мусака, но не си прецених размера на тавичката. И като сложих заливката, започна да излиза от нея, както и мазнина. Такъв пушек и "аромат" се носеха из кухнята, че ми се доплака. Ама така е, като е голям зор в новата тавичка да готвя. А дали е подходяща са подробности. Crazy

Аз слагам фолио на дъното на фурната ако усетя, че ще има фал. Пушек има ама не чистя фурна поне😉

# 134
  • Мнения: 14 151
Аз ако се бях усетила нямаше да ползвам тази тавичка. Crazy Така веднъж и един кекс ми "избяга". Представям си какъв висок, снажен кекс щеше да се получи, ама не му достигнаха едни два сантиметра. Tired

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт