МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 131
  • 736
  •   3
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 779
Пълнозърнестият е готов, също леко спадна. Мерките бяха точни по книгата. Иначе си изглежда супер, не съм му добавяла бяло брашно.

остави книгите на мира. следи консистенцията на тестото (в случая пълнозърнесто).

# 16
  • Мнения: 9 905
новачка съм още, затова. След месец-два ме питай за подробности по консистенциите Simple Smile

# 17
  • Мнения: 7 779
консистенцията .... може би това е началото.

# 18
  • Мнения: 9 905
сигурно е така, просто не ми е ясно. Този пълнозърнестият ми изглежда съвсем добре. А ако  ми е безсолно, доколко мога да си позволя допълнително сол? Повечето сол как се отразява?

# 19
  • Мнения: 7 779
сол , захар и др. са неща , които може да се добавят непосредствено преди консумация. в смисъл да си топнеш залчето в сол. ако хляба ти е безсолен , но манджата е доста солена  нещата се компенсират.
на първа страница от темата мисля ,че има описано всяка съставка  как влияе как влияе на тестото.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 08:00 от bongo_2007 ®

# 20
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Тити, струва ми се, че проблемът при теб е точно превтасването.
Процеса на втасване зависи от няколко фактора - количество мая, количество сол и евентуално захар, температура и продължителност на процеса. Не е задължително тестото да удари капака, особено ако не се пълни с максималното количество продукти.
Много вероятно е заради разликата в надморска височина и температурата процесът да протича по-различен начин, затова можеш да си поиграеш с количествата мая и сол, докато намериш точното съотношение.

# 21
  • София
  • Мнения: 17 592


Може би е превтасване от по висока температура,пробвай да намалиш маята и виж дали ще се получи

бях сложила 30 грама повече вода, щото ми казаха това за компенсация на старо брашно... милсех, че е от това. А маята си беше точно. А ако е превтасало, няма ли да удари капака? това си се надигна колкото обикновено и после спихна.

Пълнозърнестият е готов, също леко спадна. Мерките бяха точни по книгата. Иначе си изглежда супер, не съм му добавяла бяло брашно.

ако някой има Филипс, може да ми даде препоръки по рецептите, защото разбирам, че не е от най-популярните машини.

Може би втасва много бързо на топлото? По-малко мая може би, или малко повече сол...  newsm78

# 22
  • Мнения: 5 634
Засега запис.

# 23
  • Мнения: 9 905
да втасва по-бързо на топлото - Т в кухнята ми е обичайно между 25 и 29 градуса, това топло ли е? Мога да пробвам на програма за бърз хляб, той в Бг не ми втаса много добре, а тук може да стане ок.

пълнозърнестият стана страхотен на вкус, не се троши, реже се добре на филии, много съм доволна.

# 24
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз не бих променяла програмата, а бих намалила с малко маята или бих добавила малко повече сол.

# 25
  • София
  • Мнения: 12 554
Здравейте на всички!

Моля за малко помощ, ако има някой с хлебопекарна на Горение. Мой приятел си е купил и ми се оплака, че му прави конденз по капака при втасване на тестото. При моите вече две Пенчета (Мулинекс) никога не съм имала подобен проблем. Та, дайте акъл от що ще да става така?  Thinking

# 26
  • Мнения: 7 779
няма повод за притеснение според мен. при печене кондеза изчезва.
за всеки случай да провери отворите на капака да не би да са се запушили.

# 27
  • София
  • Мнения: 12 554
няма повод за притеснение според мен. при печене кондеза изчезва.
за всеки случай да провери отворите на капака да не би да са се запушили.


Машината е чисто нова. Купена преди два дни. Проблем за мен обаче има, защото ето какъв хляб направи. За мен това си е живо тесто, недопечено. И то при положение, че е печено на средна степен, не на най-непрепеченото.

# 28
  • Мнения: 7 779
въпросът беше за конденз , а не за неизпечен хляб.
отделянето на влага при втасване на тестото за мен е нормално. за недопечен хляб проблема е другаде.

# 29
  • София
  • Мнения: 12 554
въпросът беше за конденз , а не за неизпечен хляб.
отделянето на влага при втасване на тестото за мен е нормално. за недопечен хляб проблема е другаде.


Затова питам, защото за мен проблемите са свързани.

Общи условия

Активация на акаунт