Какво да направим с останалите яйца?

  • 71 415
  • 224
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 195
                      Яйца-гъбки 
В средата на подходяща чиния ....

То това е цяло изкуство   bouquet

Искам го на снимка! Simple Smile

Днес съм поканена на гости и няма да се завъртя в кухнята, но утре със сигурност. Обещавам като ги приготвя да ви покажа снимките.   Simple Smile

# 136
  • Мнения: 679

Ето:

Гъбки от яйца (рецепта на Мими)



Аз сутринта правих охлювчета от бутер тесто /пускам снимката на Лео/ , защото няма как да снимам, като ползвах идеята на Sladka hapka и сложих настъргани варени яйца + сирене и кашкавал. Бих казала, че станаха добре.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 18:41 от dixi

# 137
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Вчера направих бутерки с яйца и лук.

За 1/2 пакет бутер тесто (от големите)
3-4 стръка пресен лук
2-3 варени яйца

Лука се задушава в масло до леко порозовяване и се прибавя към ситно накълцаните яйца. Добавя се малко сол на вкус. С тази плънка се правят банички. Аз ги правя триъгълни Wink За жалост не ги снимах, че мъжо умираше от глад   Simple Smile

# 138
  • София
  • Мнения: 3 789
Аз правя яйчен пастет- настъргвам сварените яйца, добавям пасиран чесън, малко кисело мялко и майонеза, черен пипер.....става чудесно мезе, а може да се намаже и върху филийка хляб или още по-добре - върху сухар.
Внимавайте- уханно е, заради чесъна  Mr. Green

# 139
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Аз правя яйчен пастет- настъргвам сварените яйца, добавям пасиран чесън, малко кисело мялко и майонеза, черен пипер.....става чудесно мезе, а може да се намаже и върху филийка хляб или още по-добре - върху сухар.
Внимавайте- уханно е, заради чесъна  Mr. Green

Това , ще го направя още днес  Hug

# 140
  • Мнения: 7 126
Направих салатката на mimensita снощи, беше приета с овации!  Simple Smile

# 141
  • София
  • Мнения: 3 789
Шуши, пиши после какво е станало, но не се съмнявам, защото винаги е много вкусно.
Сещам се за друг вариант, който приготвям, когато им трябва мезе на мъжете. Наши приятели са ги кръстили "Яйца по марокански"
Сварени и обелени яйца разрязвам на половинки по дължина, изронвам жълтъка и го смесвам с меко сирене, малко майонеза + кис. мляко, чесънче, пасирани маслинка, месце или каквото се сетите и с получения крем-пастет пълня дупките от жълтъците. Отгоре поръсвам с червен пипер и смачкан жълтък.
Ще си оближете пръстите, обещавам Peace

# 142
  • София
  • Мнения: 3 789
А някой знае ли колко дни издържат сварените яйца в хладилник?
Доколкото знам 5-6 дни

# 143
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 147
запис

# 144
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Не мога да изчета цялата тема и може да се повтарям, но Торта за Водка е добър вариант за изразходване на 10 яйца.
Редите последователно:
1 палачинка
настъргани белтъци от 5 или повече  яйца
майонеза
кашкавал-много малко че иначе много се усеща
1 консерва с риба тон и малко настърган лук
пак малко кашкавал
още белтъци настъргани
майонеза отново с която добре покривате
най-отгоре настъргвате жълтъците
украсявате с маслинки ,краставички, морковчета и там каквото имате и ви харесва
Не забравяйте да осолите леко продуктите вътре

Реже се като торта и върви много за мезе на водка или ракийка

# 145
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Шуши, пиши после какво е станало, но не се съмнявам, защото винаги е много вкусно.
Сещам се за друг вариант, който приготвям, когато им трябва мезе на мъжете. Наши приятели са ги кръстили "Яйца по марокански"
Сварени и обелени яйца разрязвам на половинки по дължина, изронвам жълтъка и го смесвам с меко сирене, малко майонеза + кис. мляко, чесънче, пасирани маслинка, месце или каквото се сетите и с получения крем-пастет пълня дупките от жълтъците. Отгоре поръсвам с червен пипер и смачкан жълтък.
Ще си оближете пръстите, обещавам Peace

И това си го взимам в колекцията , а от яйчния пастет по вкусен няма - направих го вече   chef   bouquet

# 146
  • Мнения: 195
Ето снимките на обещаните яйца-гъбки. Вместо кисели краставички съм сложила пресни.



# 147
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Голяма красота  Peace

# 148
# 149
  • UK
  • Мнения: 727
  Момичета, яйцата дори сурови по БДС се съхраняват 28дни от датата на снасянето при12 градуса. Това, че в магазина са на 5-6 градуса го правят за всеки случай. Така, че твърдо сварени, дори и не в хладилник издържат поне 2 седм.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт