Пълноценно хранене и здравословни техники да готвене

  • 17 261
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 5 605
Hug страхотна тема и полезни неща в нея  Peace  bouquet
Peace

# 31
  • София
  • Мнения: 6 676
  ....
  Прясно изтиканите фрешове нямат никакъв смисъл!След като плодовия сок е преминал през метала на сокоизтисквачката ,той е окислен и няма никаква полза от него. Peace
Моята сокоизтисквачка обаче е пластмасова, няма метал, това вероятно означава, че сока си е ок. Въпреки, че лично аз не съм привърженик на соковете - правя 4 пъти годишно, предпочитам пресни плодове. Grinning
Соковете в сравнение с плода са - твърде киселинни, твърде голяма концентрация на захар, липсват фибрите от плодовете, а за деца до 1 г. са си направо вредни - за сметка на приема на мляко и друга по-ценна храна са.

# 32
  • Andalucia
  • Мнения: 53


първо, поздравления за темата аз ползвам този тип сокоизтисквачка, или по-точно цитрус преса и мисля че така приготвеният сок от цитруси е полезен, няма метал по пресата, остават си влакънца от плода(така предпочитам сока аз). другите плодове най добре да се консумират цели


# 33
  • Мнения: 4 292
Това е може би най-полезната тема, която съм чела напоследък. Поздравления! Сега няма да ми се налага да се ровя в нета, където и без това информацията е твърде разпръсната, особено за човек, който не знае какво да търси.
Много се изненадах за рапичното масло, има го в повечето вносни пюрета. Но, така или иначе аз предимно готвя за бебето и предпочитам зехтин и краве масло.

# 34
  • Мнения: 7 418

Соковете в сравнение с плода са - твърде киселинни, твърде голяма концентрация на захар, липсват фибрите от плодовете, а за деца до 1 г. са си направо вредни - за сметка на приема на мляко и друга по-ценна храна са.
  100 % подкрепям!!! Peace
   Но някой път нито един от посочените от теб доводи не може да убеди човека,че соковете не са полезни.Затова пускам и "металния" довод. newsm48
    Никога не съм правила сок  на детето си. Peace

# 35
  • Andalucia
  • Мнения: 53
вие май говорите за само здравословно детско хранене   Thinking. мисля че е важно да уточняваме. аз имах предвид хранене за възрастен човек   Blush

# 36
  • Мнения: 7 418
  Това за соковете ,алуминия....Всъщност всичко,което писах, важи за всички:деца,възрастни.... Peace

# 37
  • Andalucia
  • Мнения: 53
Селма,  ако сокоизстисквачката не е от метал и сока се пие веднага, аз мисля че доста полезен(за възрастни).
разбира се 100 е по-добре да се изяде плода
относно съдовете за готвене, имаше една тема в която беше обяснено и излизаше че няма нито един за които няма противоречиви мнения  Confused  аз за сега ползвам стомана 18\10

# 38
  • Мнения: 7 418
  tenara,за мен соковете са вредни!Убедена съм в това.(С риск да съм крайна.  Crazy )
  Ти имаш право да си с други убеждения,разбира се. Simple Smile Peace

# 39
  • Andalucia
  • Мнения: 53
за соковете в кутия е ясно, но за прясно изцедените не съм мислила че са чак вредни  newsm78 ще ми е много интересно да обясниш защо.до сега сам чувала само за окисляването им и губене на витамини ако не се приемат веднага.  извинявай ако сам прекалено настоятелна Blush но мисля, че ще е интересно за всички    bouquet

# 40
  • Мнения: 7 418
  В отговор на tenara,цитирам още веднъж  поста на Olive .
Цитат
Соковете в сравнение с плода са - твърде киселинни, твърде голяма концентрация на захар, липсват фибрите от плодовете, а за деца до 1 г. са си направо вредни - за сметка на приема на мляко и друга по-ценна храна са.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 23:29 от Селма

# 41
  • Мнения: 273
искам да попитам ( изивнявам се, ако се повтарям) - какво е мнението ви за задушаване в зехтин на морков/лук, когато се приготвят различни манджи или е най - добре да се слагат директно да врят във вода със мазнина.

# 42
  • Мнения: 1
toku shto po novinite shefa na RIOKOZ kaza 4e e pozleno da se pie cheshmqna voda, specailno v plovdiv nivoto na mangana v cheshmqnata voda e mnogo nadvisheno ne davaite na deteto si i vie syshto ne piite !

# 43
  • Мнения: 81
Хубава тема. Имам огромно количество моркови.Иска ми се да приготвя от тях нещо здравословно, че напоследък ядем много боклуци. От написаното разбирам че май е най добре да ги запържа/задуша на тих огън?

# 44
  • София
  • Мнения: 6 676
Аз бих заложила на задушаването, не на запържването. Wink
А най-добре на салата с малко зехтин - така в тях ще останат най-много витамини.

Общи условия

Активация на акаунт