Еклери със ванилено-сметанов крем!

  • 22 581
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 541
мен ми стана интересно ако излезнат две тави с еклери как ги печете? Първо едната тава и чакате да изстине фурната и после другата или как става?

# 46
  • у дома
  • Мнения: 1 581
мен ми стана интересно ако излезнат две тави с еклери как ги печете? Първо едната тава и чакате да изстине фурната и после другата или как става?

на мен ми излезнаха три тави, от моята рецепта. 1-на с по-големи и 2 с по-малки еклери Peace да, пекох първо една тава, изстиват, фурната не изстива изцяло. после включвам да се загрява пак, през това време подготвям втората тава и така  Peace пекох на долен реотан + вентилатор, 3-то ниво отдолу нагоре, на 170-180˚С, около 30 минути. преди да извадя готовите еклери, оставих да поизстинат във фурната на открехната врата и намалени градуси

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 08:18 от blueeye®

# 47
  • Мнения: 51
При мен се получиха 2 тави с по 16 еклера във всяка.И аз така процедирах с тавите -докато се изпече -вата вече съм приготвила втората. При печенето според мен няма нужда да се изчаква чак 15 мин.на отворена фурна.Вторият път когато правих еклерите оставих само 5 мин.и нямаше спаднали или сурови вътре еклери.Аз пекох на 220 градуса без вентилатор само на горна и долна фурна докато се зачервят отгоре малко и после намалих фурната на 150-160 градуса докато се зачервят отвсякъде.Другият път ще засека време за печенето.

# 48
  • Мнения: 3 674
snejana haj ...значи и с 125 гр масло са станали... Hug Ох,  аз се притесних... Rolling Eyes Радвам се ,че са ти  харесали на теб и на фемълито Heart Eyes

То всъщност еклерите са си нормални еклери, ама цялата вкусотия идва от този супер крем, както го нарече blueeye® "млечно-ванилено-сметанов!" Heart Eyes

# 49
  • Мнения: 51
Станаха страхотни.Според мен не беше фатално с маслото Simple Smile
Ще ги пробвам и с по-малко та да видим има ли голяма разлика.

# 50
  • София
  • Мнения: 1 163
а може ли вместо течна готварска сметана без захар и после да добавяш захар, да се сложи течна сладкарска, която си е със захар, или вкуса не е същия newsm78

# 51
  • Мнения: 581
Имам си изпробвана хубава рецепта за еклери, и крема си харесвам, но този ме изкушава да го пробвам  Wink

# 52
  • Мнения: 3 674
а може ли вместо течна готварска сметана без захар и после да добавяш захар, да се сложи течна сладкарска, която си е със захар, или вкуса не е същия newsm78

Пробвай със сладкарска, важното е сметаната да се разбие  хубаво и да стане пухкава.

За добавяне на захарта после, не знам дали ще се разтвори  добре...? newsm78


 

# 53
  • София
  • Мнения: 1 163
сега ги почвам, както си е рецептата, а ако ми станат ще пробвам следващия път със сладкарска. Оф дано не спаднат след печенето, че аз вече се отказах кексове да правя точно поради тази причина, като ги изваждам спадат и стават глетави. Сега ще ви използвам съветите при печенето.

# 54
  • Мнения: 3 674
sillsav...ще стискам палци да не спаднат!  Hug

# 55
  • София
  • Мнения: 1 163
така и си знаех, ако на някой са спаднали като са ги извадили, то при мене спаднаха още по време на печенето ooooh!, след намалянето на фурната.Да не би да съм избързала, моля на някой ако му станат да пише след колко минути от поставянето в печката намаляват градусите и колко горе долу се пекат. Снимала съм единствения бухнал еклер/другите приличат на арабски питки/.Така кухи ли трябва да са отвътре?

И с крема имах премеждия-бях взела някаква нова готварска сметана на Хопла,200мл с 0,01%холестерол, малее добре че я пробвах  и не я сложих към ваниловия крем, отвратителна беше и горчеше,като добавих захар пак горчеше, отврат. Изхвърлих я , и изтичах до магазина за сладкарска.Кремът стана хубав, ще си го ползвам и за торти, аз му добавих и половин разтопен шоколад, който по принцип бях предвидила за отгоре. Сега ги хапвам еклерите както питки намазани с масло.

# 56
  • Мнения: 3 674
sillsav...ох мила, не разбирам защо спадат на някои  newsm78 Аз ги правя винаги по един и същи начин, и не ми спадат.  Rolling Eyes

Иначе, да трбява да са кухи отвътре. Peace


Цитат
...Сега ги хапвам еклерите както питки намазани с масло.

Joy Извинявай ....ама много ме разсмя с  това изречение... Embarassed Blush Наистина нямам идея защо са ти  спаднали?  newsm78 Rolling Eyes 

# 57
  • у дома
  • Мнения: 1 581
така и си знаех, ако на някой са спаднали като са ги извадили, то при мене спаднаха още по време на печенето ooooh!, след намалянето на фурната.Да не би да съм избързала, моля на някой ако му станат да пише след колко минути от поставянето в печката намаляват градусите и колко горе долу се пекат. Снимала съм единствения бухнал еклер/другите приличат на арабски питки/.Така кухи ли трябва да са отвътре?

еклерите ги пекох на долен реотан + вентилатор, 3-то ниво отдолу нагоре, на 170-180˚С, за 30-на минути бяха готови  Peace преди да извадя готовите еклери, оставих да поизстинат във фурната на открехната врата и намалени градуси. подпрях вратата с дървена лъжица и намалих градусите на 100-на, 5-10минути, после ги извадих и наредих в една купа, която бях оставила върху печката. просто около печката е топло, така изстиват по-бавно и няма опасност от спадане. поне при мен всичко беше ОК  Peace

# 58
  • Мнения: 1 679
И аз съм от отбора на тия, които не успяха да ги направят.
Кремът беше страшно вкусен, но еклерите нещо не се получиха - тестото не спадна, но вътре не се изпекоха. Само похабих продуктите.
реших въпроса с еклерите кардинално - отидох до Кауфланд и купих една торбичка от щанда на "Нилана" /по 22 ст. единия/
 ooooh!   отядохме си на еклери, ако чакахме на моите ....

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 14:07 от Smiley*

# 59
  • Мнения: 541
Когато правя тестото , трябва ли да е напълно изстинало и тогава да прибавя яйцата?

Общи условия

Активация на акаунт