Какво готвите с лапад?

  • 37 799
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
Рецептата е има по напред във форума има и снимки даже,аз панирах скоро и макар че съм на диета прегреших с две парченца;става много вкусно,ще бъдете приятно изненадани резултата.

# 46
  • Мнения: 1 117
Основно готвя супа и каша с лапад .Само аз си ги ям Confused мъжете не одобряват зеленото Mr. Green

# 47
  • Мнения: 1 209
у дома се та4ат само на супа със сирене и на баница Mr. Green

# 48
  • Мнения: 1 909
Бешамел от предната страница ме подсети да ви напиша моята "побългарена" френска тарт, или пофранцузена баница, както предпочитате. Правя я най-често със спанак или с една тукашна зеления - блет, която още не съм разбрала как се казва на български - става с всякакви зелении, даже и с пресни тиквички. Може да се прибави и малко зелен лук
Съставки:

Един лист готово бутер тесто
500 г зеления
200 г сирене
3 яйца
2-3 лъжици гъста сметана

Загрявам добре фурната на 220°
Минавам на пара около 0.5 кг спанак (или размразявам) - хубаво трябва да се отцеди и охлади
Смесвам 200 г сирене с 3 яйца, прибавям спанака/лапада/блета, разбърквам добре, прибавям малко индийско орехче, черен пипер и евентуално чубрица, джоджен.. Добавям и 2-3 лъжици гъста сметана.

Готовото тесто се разстила, надупчва се с вилица, отгоре се изсипва смеската и се пече 20 мин. в горещата фурна. Любима "баница" на децата  chef

# 49
  • Мнения: 3 166
Обичаме зелении всякакви, в това число и лапад. Ог него приготвяме:
1. супичка с картофи и лапад
2. сърмички /с кайма и с кълцано на много ситно пилешко/ - рядко, че са ми малко туткави, ама пък са вкусни... Grinning
3. любмото ми - т.нар. "бурения" /направено от бурен, а именно - лапад  Mr. Green/ - представлява нещо като ориз със зеленчуци  и лапад, но пригтовен не в тава, а в тенджера и доста по-течно се оставя.

# 50
  • Мнения: 67
аз пък правя салата   Crazy
варен кус-кус, предварително попарен лапад, чесън, майонеза, кисели краставички, шунка (или някакъв колбас),може и съвсем малко кисела мляко( за да олекоти малко майонезата), сол на вкус...смесвам всичко и готово Mr. Green

дали не пропуснах нещо  newsm78
абе общо взето това е bowuu Joy

# 51
Бешамел от предната страница ме подсети да ви напиша моята "побългарена" френска тарт, или пофранцузена баница, както предпочитате. Правя я най-често със спанак или с една тукашна зеления - блет, която още не съм разбрала как се казва на български - става с всякакви зелении, даже и с пресни тиквички. Може да се прибави и малко зелен лук
Съставки:

Един лист готово бутер тесто
500 г зеления
200 г сирене
3 яйца
2-3 лъжици гъста сметана

Загрявам добре фурната на 220°
Минавам на пара около 0.5 кг спанак (или размразявам) - хубаво трябва да се отцеди и охлади
Смесвам 200 г сирене с 3 яйца, прибавям спанака/лапада/блета, разбърквам добре, прибавям малко индийско орехче, черен пипер и евентуално чубрица, джоджен.. Добавям и 2-3 лъжици гъста сметана.

Готовото тесто се разстила, надупчва се с вилица, отгоре се изсипва смеската и се пече 20 мин. в горещата фурна. Любима "баница" на децата  chef


Браво, chumbi, не знам дали твоята версия е по-вкусна, но със сигурност е по-малка врътня!... Вероятно ще я включа в арсенала си, след като я опитам. Това не означава, че се отказвам от “моята”; просто ще имам една манджа повече в репертоара.

Подозирам, че  сиренето обогатява вкуса и придава дъх на пица, така че затрудненията ти за ‘етноса’ (побългарена или пофранцузена) се увеличават и с италиански елемент...Казват, че някои американски вкусотии са успешни, именно понеже са получени от преливането на френска, испанска, англ. и пр. кухни.

Абе, спокойно можеш да я кръстиш “вечна дружба” , както се говореше ( къде с повод, къде – без) в не толкова далечното  минало...

# 52
  • Мнения: 4 406
Аз лапада го готвя основно със сирене и яйца.
Ако има и връзка киселец става още по вкусно

# 53
  • Мнения: 9 109
ето аз какво сготвих днес с лапад и лобода

Кюфтетата от лапад на Илианка - вариант - всичко печено  тавата





Зеленчукова супа с лобода




Бутерки с лобода и сирене

Общи условия

Активация на акаунт