Поредното парфе - ягодово, без захар

  • 14 508
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 468
Ммммммм... как ще си направя сега тази тортичка #Cussing out, аман от сладки работи значи... ама ще я пробвам тази.

# 31
  • Мнения: 138
Малко и заради ИнА  Wink
...
Emi, как точно го постигаш това с плодовете?

# 32
  • Мнения: 7 106
Малко и заради ИнА  Wink
...
Emi, как точно го постигаш това с плодовете?

ИнА, тъй като Еми известно време ще липсва ще ти отговоря аз как да си желираш плодовете отгоре.
Значи трябват ни замразени или плодове от компот, плюс сока на един компот и 2 пакетчета желатин (най-добре на д-р Йоткер с него не стават фалове). Та желатина го разтваряш в около 50-60 мл. студена вода да набъбне, изчакваш 15-20 минутки и след това го разтопяваш на водна баня, без да допуснеш да заври. Така разтопен го прибавяш към сока от компот и хубаво разбъркваш. Оставяш на по-хладно място за около 20-30 минутки, но гледай да не започне да се желира сместа. През това време редиш продовете вържу парфето така, както си е във формата за торта. Отгоре заливаш със сока от компота с желатин и отново прибираш във хладилника за около 3-4 часа да се стегнат отгоре желираните плодове. Накрая разкопчаваш тортената форма и можеш да доукрасиш с разбита сметана.

# 33
  • София
  • Мнения: 2 210
 Grinning Grinning Само да добавя, 4е не можем в нашата къща да 4акаме 2-3 4аса, та затова- за 15-20 мин. в камерата и е готова  Laughing Laughing
Желатина го слагам за 3 мин. в микровълновата.
Днес пак ядохме торти4ката, ама не смогнах от гладни да я снимам Wink

# 34
  • Мнения: 138
3ори, милион благодарности за подробните обяснения!   bouquet
Ще поизчакам със следващия опит на тортата, че втория път я докарах на външен вид, но на вкус беше твърде пресилена (по моя вина, защото поради липсата на Танг и оня желатин импровизирах с местни продукти  Confused), но следващия път вече ще имам най-страхотното парфе в радиус 10 000км  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт