Супер лесният Хляб тип италиански на pina!

  • 21 344
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 11 747
Добре изглеждат! Ако е по-тясна тенджерата, ще стане по-висок хляба.

Не снимай със светкавица, и избери режим за портретна снимка или снимка отблизо, зависи как ти е на фотоапарата. Също може да имаш режим 'макроснимка' с него става идеално.

# 121
  • София
  • Мнения: 2 658
първото хлебче не остана за снимка, но ето и второто. Малко го препекох повече, но така много ми хареса коричката. Исках и снимка отвитре как е станал, но толкова бързо се омете, че нямаше кога да снимам  Laughing

# 122
  • Мнения: 11 747
ох, разкошно изглежда! Така ми се дояде...

# 123
  • Мнения: 1 352
Някой може ли да ми каже, ако реша да правя пърленка как става номера с пренасянето до тавата? Имам чувството, че ще ми се разлее по ръцете newsm78.

# 124
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Някой може ли да ми каже, ако реша да правя пърленка как става номера с пренасянето до тавата? Имам чувството, че ще ми се разлее по ръцете newsm78.

На пекарска хартия...или фолио.

# 125
  • Мнения: 11 747
Да става на хартия или фолио, да кажа аз какво правя.

Слагам във фурната една празна тава да се загрее хубаво, поне 15 мин да стои в работещата фурна или я слагам в момента когато включа фурната, до момента до който да се достигне желаната температура - в случая 180-200градуса с вентилатор.

Изсипвам тестото(каша) върху брашно, овалвам. Вадя горещата тава, наръсвам я с малко брашно (бързо да става) и с ръце разплесквам, развъртам, както ми дойде тестото. То става тънко, неравно, но това му е чара. Нещо като мекица го оформям, не го точа!
Мятам върху горещата тава и слагам във фурната. Изпича се доста бързо.
Така се получава ефект, все едно е печено в зидана пещ! Peace

# 126
  • Мнения: 1 352
Искам да кажа, че правих този хляб и като питка, и като пърленка. Еми пърленката става мноооого по-вкусна от питката Crazy, няма такава вкусотия, не може да се спреш Blush!!! Още топла, извадена току що от фурната я ометохме за секунди, с крема сирене, божкеееййй... една такава мекичка и с коричка.......

# 127
  • Мнения: 11 747
о, да! Пърленката става забележителна!  Peace

# 128
  • Мнения: 1 485
petia_tag,хляба ти изглежда страхотно!
Със сигурност е вече спомен Joy

# 129
  • Варна
  • Мнения: 1 841
Много ви моля, някой да ме спре защото вече почти цялата пърленка изядох сама. Да се връща по-бързо мъжа щото ............ отиде цялата  Whistling

# 130
  • Мнения: 11 747
ох, аз веднъж правих една през деня, изядох я сама и после втора за вечерта!  Embarassed Embarassed  Няма да ям до края на живота си...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт