Забравени сладки

  • 93 661
  • 206
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 589
Страхотни станаха!!! Благодаря за рецептата!
Утре ще направя отново,но двойна доза

# 91
  • Мнения: 800
запис, мисля и аз да с епробвам с кокос, но ме е страх с фурната да не се проваля и да останат сурови  Embarassed

# 92
  • Мнения: X
  Тази нощ абсолютно се провалих с "забравените сладки".Очаквах да се получат вид целувки с шоколад и орехи,а те станаха едни меки,дъвчащи ......
    На няколко пъти съм пускала фурната отново(на 30-40 градуса),за да ги изсуши хубаво,но.....резултатът е НУЛА! Confused

    Знае ли някой,защо?
И аз имах един неуспешен опит, но се оказа,че фурната ми не е била нещо в час и при мен останаха залепени за фолиото и не се надигнаха въобще.

# 93
  • Мнения: 87
И аз снощи сложих една тава от тези сладки Heart Eyes Довечера ще кача снимки, защото ги снимах сутринта и тръгнах на работа. Не станаха идеални, но като за първи път стават, пък и нали са вкусни и то много Laughing Сложих ги на хартия за печене, фурната на 180 градуса и цяла нощ са стояли. Но сутринта ми се сториха много меки още и включих фурната на 80 градуса. Така стояха може би 30 мин или малко повече. Като изстинат са идеални, но се бяха залепили за хартията и отдолу се разпадат. Може би им трябваше още да стоят във фурната newsm78. Довечера мисля да пробвам с фолио и без ванилия, защото по самите сладки отгоре се виждат едни жълти петънца, но това сигурно е заради ванилията на прах... Абе ще се пробва пак Crazy Благодаря за рецептата  Hug

# 94
  • Мнения: 95
Момичета току що ги сложих във фурната! Утре ще кажа какъв е резултата!

# 95
  • Мнения: 87
Ето и моите снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=403404. И аз така утре сутрин ще видя какво е станало с втората партида Grinning Mоже би не изглеждат толкова добре като на останалите, ама на мен си ми харесват защото са собствено производство  Mr. Green

# 96
  • Мнения: 7 420
  blue_dream,моите сладки изглеждаха горе-долу по същия начин,доста хубаво. Simple Smile Само че не бяха сухички и хрупкавки,както ги очаквах,а меки и разтегливи.

# 97
  • Мнения: 22 867
 blue_dream,моите сладки изглеждаха горе-долу по същия начин,доста хубаво. Simple Smile Само че не бяха сухички и хрупкавки,както ги очаквах,а меки и разтегливи.

Ех, Селма, че не съм разбрала по навреме, та да направим трампата - моите пък станаха пълни сухари и хрупкави, а аз ги обичам точно меки и разтегливи отвътре, само с тънка коричка отгоре.  bouquet
Хубава е рецептата, аз понякога и денем ги забравям за час-два. Grinning

# 98
  • Мнения: 87
Аз пак да се похваля  Blush втората партида от снощи стана по-добре. Печени върху фолио и гладички отдолу. Отвън са хрупкави, а вътре са такива мекички, е само малко от ядките (този път сложих бадеми, орехи и лешници) тук-там е кораво.

# 99
  • Вече на село
  • Мнения: 569
И аз да споделя - направих ги по рецептата, но при печенето не изключих нацяло фурната, а я оставих на около 50 градуса за 3-4 часа, като ги пробвах пред това време с ръка, докато спрат да се поддават на лек натиск.

Това беше в сряда вечерта миналата седмица. Чакахме гости в петък. На другия ден щедрата ми внучка, слънчицето на баба, изнесла купата със сладките на двора и всичките деца (7-8) си взели за едната и за другата ръчичка  newsm19 с една дума опразнили купата.
Вечерта забърках още една доза сладки, които оставих на масата в кухната. Този път децата, които влезли вкъщи, се самопоканили, докато внучката ми била заета с домашния си любимец и резултатът беше същият - е, не чак, защото бяха останали две сладки и парченца, колкото да не е без хич  Mr. Green

С една дума авторката има  smile3501 от децата на махалата, както и от мен  bouquet

# 100
  • софия
  • Мнения: 100
Котка имаш благодарности и от моето семейство

# 101
  • Мнения: 2 241
 Joy Joy Благодаря на всички, които не са забравили тези забравени сладки! Hug Аз самата толкова съм ги забравила, че не съм ги правила от миналата година (след един период, в който ги правех ден през ден Simple Smile), а дори не съм ги сложила и в Любими, ще се коригирам в най-близко време и по двата показателя и ще се отчета.

Арина, чудесно е, че си зарадвала дечурлигата. Hug

Лабрекс, точно така стават в идеалния случай - с тънка коричка, а отвътре меки. Ако са сухи, значи фурната е била по-силничка, а при Селма защо така са станали, не знам newsm78  Да не би белтъкът да не е бил добре разбит? Аз така изхабих 8 белтъка миналата година в опити да направя "Павлова" - въобще не се втвърдиха във фурната и заминаха в кофата. Close  Но пък от друга страна Селма си е видна сладкарка, не вярвам да не са й се получили белтъците. Heart Eyes

клои, виж от тези две рецепти с кокос и белтъци дали някоя няма да ти хареса, по-скоро втората всъщност, защото в първата се слагат и жълтъците Grinning: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg10316305#msg10316305

# 102
  • Варна
  • Мнения: 939
Абе майсторки-сладурки, от няколко дни ми стои отворена темата и само се чудя кога ще им дойде реда да ги спретна тез мити вкусотии, та днес тъкмо ми останаха няколко белтъка от крема на децата, та ще се правят довечера - няма начин.   chef
Ама имам един въпрос - захарта кристална или пудра е , че аз последно време за по-сполучливо слагам на белтъците пудра захар, че другата нещо не ми се разтопява и си остава на зрънца. Та сега съм в голяма чуденка де  newsm78
А иначе имам и натурален шоколад и орехчета, и бадемчета, че и едни шоколадови яйца на дечурлигата се въргалят в хладилника и се сетих, че и тях мога да оползотворя в този случай - така, че се навядам да станат суперски.  bowuu
Малееее, търпение нямам да ги метна довечера във фурната, че като ви гледам снимките...  Laughing

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 16:27 от didnik

# 103
  • Мнения: 22 867
.....Ама имам един въпрос - захарта кристална или пудра е, че аз последно време за по-сполучливо слагам на белтъците пудра захар, че другата нещо не ми се разтопява и си остава на зрънца. Та сега съм в голяма чуденка де  newsm78


Изобщо не се чуди, важното е да ти станат белтъците на хубав сняг. Правила съм и с едната и с другата захар. И наистина последните ми станаха на зрънца, така и не се стопи захарта, та и аз се чудех каква е тая захар, като я разбивах с яйца за кекс, така и не се стопи в суровата смес. newsm78

# 104
  • Варна
  • Мнения: 939
Малееее labrex златна да си майсторе  newsm20  smile3525
Тогава бухам пудрата и хич няма да му мисля  Peace Само се чудя количеството същото като на кристалната ли да е  newsm78
А щом съвета е и от теб въобще няма да се замислям, че колкото и твои рецепти да съм спретвала все са ставали - нямам нито един провал  bowuu
Предварително благодаря и на Котка за страхотната рецепта  smile3525въобще и не се съмнявам, че е страшно вкусна, дано утре да се отчета и аз подобаващо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт