Бирени рецепти или Евро 2008!!!

  • 16 417
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 5 001
Камамберче  Hug Hug Hug за тебе винаги
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234254.0

# 76
  • Countryside
  • Мнения: 11 635
Мерсиииии  Heart Eyes
Ето какво ще папкаме довечера  smile3508

# 77
  • Мнения: 5 001
[Мерсиииии  Heart Eyes
Ето какво ще папкаме довечера  smile3508
Ма то е само за мезе бе...А друго?  Whistling Whistling Whistling

# 78
  • Мнения: 3 034
много обичам панирани домати, но освен с биволско сърце в България, с други нищо не се е получавало, много са воднисти  Confused дайте някакви подсказки как да станат, панировката може би да е по-специфична Rolling Eyes

contesa , ти си избери мезе от предишните споменати, пък ние ще дадем и рецептата  Peace

# 79
  • Countryside
  • Мнения: 11 635
Едни туби от калмари съм взела, ще ги задуша с малко бяло винце, чесън и розмарин. Панираните лучени кръгчета и биричка, да живее биреното шкембе  Mr. Green

simplyaven, пробвай панировката за лучените кръгчета от линка на Мастъра . Панирани домати не ми е и хрумвало да правя.   newsm78

# 80
  • Мнения: 791
simplyaven  bouquet ще се възползвам веднага.
 Да ти благодаря за рецептата за пълнения праз - аз много обичам пълнени зеленчуци,но виж за праза не съм се сещала. Да ли ще стане и с обикновен лук  newsm78

Ще помоля за разяснение по следните рецепти

- дробчета увити в бекон
- калмари пане
- задушени калмари с вино и подправки
- панирани доматени резени


# 81
  • Countryside
  • Мнения: 11 635

Ще помоля за разяснение по следните рецепти

- дробчета увити в бекон
- калмари пане
- задушени калмари с вино и подправки
- панирани доматени резени

-дробчетата се сваряват (пилешки нали), след като изстинат се увиват в лента бекон и се нанизват на шишчета и се пекат на BBQ/скара
-купуваш туби калмари, изчистени, махаш ципите, нарязваш на колелца, бланшираш за кратко и после ги панираш в паста патафри
-купуваш туби калмари, изчистени, махаш ципите, нарязваш на колелца. В силно сгорещен зехтин слагаш скълцания чесън, калмарите и наситнен копър и магданоз, черен пипер, гасиш с бяло вино. Калмарите искат само да ги "близне" огъня и са готови.
-за панираните домати нямам идея, може би се избират по-сочни и се панират в паста патафри  Thinking Ще чакаме включване за тях

# 82
  • Мнения: 3 034
дробчетата и аз така ги правя, след като се сварят си ги подправям с малко сол, черен пипер и увивам в бекона  Peace

с обикновен лук става страхотно, поне според моя вкус за пикантно  Mr. Green само че пак е добре да го попариш преди това, после режеш отгоре капаче, махаш вътрешност, пълниш, захлупваш и печеш  Peace

п.п. сега ми хрумна, че дробче увито в праз и запечено също би трябвало да стане хубаво, че и по-лекичко  Thinking

# 83
  • Мнения: 3 034
Едни туби от калмари съм взела, ще ги задуша с малко бяло винце, чесън и розмарин. Панираните лучени кръгчета и биричка, да живее биреното шкембе  Mr. Green

simplyaven, пробвай панировката за лучените кръгчета от линка на Мастъра . Панирани домати не ми е и хрумвало да правя.   newsm78

същата е панировката, в доматите е разковничето, търся по-месести, ама няма  Rolling Eyes пробвай, страхотна вкусотия е!  Hug

# 84
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
пиша набързо за тестото на клечка Mr. Green

най-обикновено хлебно тесто, но разточено на тънко и нарязано на 3-4 см ленти.
всяка лента се върти на пръчката. изпича се за няколко минутки, защото е тънко.

все някак си ще се измисли да се сложи сиренце вътре.
нямам време да пробвам, тази седмица ми е кошмарно натоварена Tired

тук не бих пробвала да панирам домати, ще ядем супа hahaha
доматите са толкова воднисти, дори и собственото производство.

# 85
  • Мнения: 3 034

тук не бих пробвала да панирам домати, ще ядем супа hahaha
доматите са толкова воднисти, дори и собственото производство.

и тук, но още тая надежда, че ще намеря нещо по-доматесто  Rolling Eyes

# 86
  • Мнения: 1 224
Страхотна темичка, пълна със страхотни идеи!
Аз давам няколко източни предложения:

за любителите на сладникавия вкус с бира : пилешки пържолки с Терияки сос или шишчета (заливат се със соса след като се изпекат)



за почитателите на лютото една салатка вдъхновена от корейското кимчи ( http://www.youtube.com/watch?v=9L22ZoKnEwg ) , самото то -трепач мезе за бира! Прясно зеле се нарязва и претрива със сол като засалата, като се добавя и доволно количество лют червен пипер.Слага се краставичка нарязана на пръчици, сварени пилешки гърди накъсани на ивички, оризов или ябълков) оцет, сусамово олио, обърква се добре и се поръсва със сус сусам.При желание и наличие - попарени соеви кълнове.

лесна рецепта за пиле Тандури - пилешки пържолки се накисват в марината от - кисело мляко, кетчуп, цоев сос, счукан чесън и подправки - може готово къри, може масала, може и самоприготвена смес от куркума, кориандър, кимьон, карамфил, канела, лют червен пипер, млян дафинов лист...и т.н.След около час се добавят зеленчуци - гъби, морков, карфиол - да са лесно увиращи и вкусни дори и полусурови.След още половин час пилето се отцежда (остъргва) от марината и се пече на скара или плоча, а маринатата със зеленчуците се сварява на котлона за няколко минути и се ползва за сос.

китайската кухня изобилства от "мезета", на мен са ми любими пролетни рулца (незнам дали се намират оризовите кори за тях и дали ще станат с други - за баница примерно, ако да - давам рецепта веднага!)

 китайските пелмени (гьоза или както и там да се транскрибира) - може да се приготвят на плочата на барбекюто, но са малко играчка ...

Ето това намерих за лучените кръгчета : http://www.videojug.com/film/how-to-make-crispy-onion-rings

Последна редакция: ср, 28 май 2008, 06:44 от samuraika

# 87
  • Countryside
  • Мнения: 11 635
Оооо, пиле терияки е много добро наистина, леко сладни, аз обичам и по-сладникава бира, перфектно си подхождат  Flutter Пролетни рулца аз правих, намерих оризови кори, станаха супер, сега се сещам да направя пак, то вече ще са летни рулца, ама нищо  Mr. Green Пиле Тандури не съм правила само съм хапвала на заведение, лично на мен ми идва сухичко, може би трябва да се маринова повечко  Thinking

# 88
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пиле Тандури не съм правила само съм хапвала на заведение, лично на мен ми идва сухичко, може би трябва да се маринова повечко  Thinking

щом е било сухо, значи не е било приготвено както трябва.
половинката яде с огромно удоволствие пиле Тандоори и аз често правя. Peace

сега видях темата за брускетата и се сетих,че пасва и за биричка.
става супер. Peace

свеки прави един хляб, овкусен със суха супа.
мисля, че преди съм виждала тук рецептата, ама не помня как се казваше.
за барбекю е много подходящ.

# 89
  • Мнения: 154
След толкова много идеи реших да се включа и аз с нещо много простичко. Традиционно литовско мезе за бира: черен хляб се нарязва на пръчици, изпържва се в олио, парченцата с епосоляват и се намазват с чесън и.. ами това е! Много вървят с биричката!

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт