Страхотен Хляб с домати и маслини

  • 20 174
  • 161
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Успех, Бъни! Очаквам отзиви, дано да ти хареса Simple Smile

И снимка, и снимка!  Peace  Flutter

# 46
  • София
  • Мнения: 3 679
Ау, изглежда страхотно - утре ще го пробвам в машината.   bouquet

# 47
  • Мнения: 1 283
 Сега замесих тестото, много е мекичко, след малко го слагам да се пече. Чакайте резултати!

# 48
  • Мнения: 2 849
Ще се пробва ,ама в машината и май идеята за сушените домати е добра .

# 49
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
 Ей ,големи сте дразнителки,аз нямах време да го направя и само преглъщам тука,аааааа  Naughty

# 50
  • Мнения: 4 358
Да се отчета ето го моя хляб - далеч не толкова хубав като вашите Embarassed, нещо май обърках.


и разчупен
- снимките не са добри Embarassed, извинявам се.
Та така като гледате къде сбърках newsm78 - стой на вид като голяма пица, солта ми дойде малко - на мен специално ми е безсолен, но това да му е кусура, май повече домати сложих newsm78.
Как докарахте тази коричка по края вие newsm78.
На вкус е чудесен иначе - пак ще го правя, след подробни обяснения от Умра обаче как докара тази форма и коричка Praynig

# 51
  • Мнения: 899
Бъни, хубав ти е хляба, а най-важното е, че е вкусен   bouquet .
А иначе - в широка тава ли го пече? Тестото ми изглежда пухкаво, значи е наред, но ми се струва, че са ти повечко маслинките и доматите. Най-вероятно ти се е разлял, ако ти е била по-широка тавичката. Другото, което ми хрумва е доматите да са били много воднисти и да са дотежали на тестото, но и моите не бяха особено "сухи". Като омесваш тестото с пълнежа после, гледай да не са ти основно отгоре продуктите, а повече в средата. Разточваш тестото, наръсваш ги, завиваш на руло и тогава мачкаш и усукваш. Печи го не в разлят съд, аз използвах дълбока стъклена йена, така се наду нагоре.

А коричката, аз лично я докарах, като последните минути пекох само на горен реотан, да се зачерви.

Хайде и следващият път да си по-доволна от външния вид, макар че на мен и така като го гледам ми потичат лигите.  Laughing

pepika, хайде чакаме и от теб отчет!

# 52
  • Мнения: 3 988
Страхотно!   chef

Аз съм мързелива и си купувах такъв хляб от една италианска фурна докато живеехме в Германия. Казва се чиабата. Има го в най-различни варианти (с орехи, с маслини, босилек и доматки и чист).
Но сега така ме вдъхновихте, че утре ще запретна ръкави.  Wink

# 53
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Бъни, важното е, че е бил вкусен!  Peace
Следващия път и на външен вид ще е страхотен - убедена съм!  Peace  Hug

# 54
  • Мнения: 4 358
Момичета мерси.
Изяде се дори хляба Mr. Green, значи добър е бил Peace.
Умра в широка тава го пекох да , то затова стана като питка при мене hahaha- така като чета твоите обяснения си открих грешките определено  bouquet.
Нито съм точила тестото нито нищо. Мачках яко да отиде плънката по средата, ама съм се престарала с плънката.
Пак ще го правя то е ясно Peace.
Много беше вкусен, беше понеже вече го няма Mr. Green

# 55
  • Мнения: 2 708
Браво на Бъни Peace И тя не устоя на изкушението. Аз лично сол си добавих повечко, защото това количество знам, че не ми е достатъчно и на мен ми беше добре на сол. Освен това изцедих доматите, тя и Умбра ме подсети Hug но докато втасваше, аз си ги бях нарязала и вече преди да ги поръся, вземах в шепа и стисках, да поизтече квото има излишно. Аз сложих мъничко босилек и според мен много се връзва с вкуса на доматите и маслините.
За коричката - зависи от фурната - аз моя не съм го пекла само на горен реотан. Ти намаза ли го с намаслена със зехтин ръка преди да го сложиш?
Важното е, че е изяден. В къщи със сигурност пак ще се прави от този хляб Peace
Още веднъж благодаря на Умбра.

# 56
  • Мнения: 899
Много се радвам, момичета, че сте доволни! И нашите ме подпитват кога пак ще им направя  Laughing ама аз се ослушвам, че в тази жега...
Бъни, значи със сигурност широката тава е била проблемът Simple Smile. Моята фурна е много силна и постоянно сменям долен-горен реотан, печенето е цяла одисея, но при нормалните мисля, че не е нужно да се пуска само на горен. Намазването със зехтин отгоре си е направо задължително! Коричката става съвсем различна - тънка и леко хрупкава, а отвърте пухкав, мммм.

cubbit, това не е чабата, да не се изненадаш от разликата, ако го правиш.

За всички, които ядат нормално солено, да си знаят да увеличават солта! Аз хич не съм критерий, като не я консумирам особено Simple Smile .

# 57
  • Мнения: 1 283
Направих го хляба! Стана  не-ве-ро-я-тен!Umbra   bouquet  bouquet това е за теб! Определено вече е сред фаворитите ми, а на тема тесто съм доста капризна. Heart Eyes


# 58
  • Мнения: 3 988
cubbit, това не е чабата, да не се изненадаш от разликата, ако го правиш.

Umbra, толкова вкусно изглежда на тия снимки, които сте напускали с момичетата, че няма как да не е вкусен. Какво като не е чиабата!  Wink
Хайде аз отивам на пазар, че стана обяд при мен.

# 59
  • Мнения: 899
pepika, невроятно изглежда! Радвам се, че ти е допаднал  Grinning

cubbit, чакаме и от теб още по-хубави снимки и чудесен хляб  Hug

Общи условия

Активация на акаунт