Рецепти с пиперки

  • 17 933
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 256
Благодаря на TheNMaster и stassi за отговорите  Hug. Не бях правила такива пиперки, но щом като ги препоръчвате - непременно ще се изпробва Peace.

# 31
  • София
  • Мнения: 2 060
Да, със зелени не става, трябва да са узряли- червени чушки, а вместо нанизани може да се сушат и във фурната на много слабо и се наблюдават Peace Правила съм така и стават  Peace
От баба ми съм чувала, че низаните чушки за да не се развалят не трябва да се мият, трябва да са напълно узряли и да се сушат на сянка   bouquet

Освен това чушките трябва да са от сорт "селски пипер", те са по-тънкостенни, с месести чушки няма да стане.
Сушат се на сянка и на течение.
Напоследък майка ми и тя във фурната суши, после ги прибира във фризера, за да не гният допълнително.

# 32
  • Мнения: 130
Салата с печен пипер и домати

Доматите трябва да са добре узрели-белят се и се нарязват на дребно.Пипера/печен/също се нарязва на дребно,прибавя се счукан чесън и сол на вкус.Всичко това се разбърква в дълбоко купа и леко се начуква с дървеното хаванче.Прибавя се малко олио или зехтин.Консумира се охладена,обикновенно с лъжица.Много апетитна салатка за тесен семеен кръг. newsm10

# 33
  • Мнения: 7 474
Напоследък ги правя с месо и домати в гювеч Crazy

# 34
  • Мнения: 108
Хапваме ги всякак , но най-обичам пълнени с боб. Другия вариант е сухи чушки пълнени с лук много е вкусно , Hug

# 35
  • Мнения: 3 410
Хапваме ги всякак , но най-обичам пълнени с боб. Другия вариант е сухи чушки пълнени с лук много е вкусно , Hug
Това със сушените пиперки с лук много силно ме заинтригува. Ще дадеш ли малко повече подробности Hug

# 36
  • Мнения: 70
А дали ще се получи, ако вместо печени, сложа пържени чушки в белия сос? Няма да имам време да пека тази вечер, а идеята за тази манджичка ми хареса

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
О и аз правя Зелени пиперки пълнени със сирене и яйца на love е много са хубави  Peace

 

# 38
  • Мнения: 2 803
Любимият ми зеленчук. Записвам идеи.

# 39
  • Мнения: 5 001
А дали ще се получи, ако вместо печени, сложа пържени чушки в белия сос? Няма да имам време да пека тази вечер, а идеята за тази манджичка ми хареса
Ако говориш за млечния сос...Няма да се получи същия вкус да знаеш.....

# 40
  • Мнения: 265
Много вкусно   bouquet

# 41
  • Мнения: 108
Хапваме ги всякак , но най-обичам пълнени с боб. Другия вариант е сухи чушки пълнени с лук много е вкусно , Hug
Това със сушените пиперки с лук много силно ме заинтригува. Ще дадеш ли малко повече подробности Hug
Нарязваш много лук поне 10 голями глави, смачкваш го със сол. Сипваш олио в тиган и го задушаваш , слагаш черен пипер и пълниш накиснатите чушки. Редиш ги в тавичка с малко водичка, завиваш със фолио и печеш около 30мин. Махаш го накрая да се запекът, трябва да останат с леко сосче .

# 42
  • Мнения: 3 410
Благодаря ти много SvetletoS, непременно ще я сготвя тази вкусотийка Hug

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 3 737
О, пиперката си е пиперка. Аз специално съм и отредила място веднага след магданоза. Слагам я на ястия където се сетя. Да не говорим, че боб без тази чудна овкусителка и оцветителка( аз повече глася външния вид) не е боб.
Известна плънка е за студена картофена торта, за предястие. Но аз да не подхождам лаишки, че като гледам какви сте ги творили....трябва да правя втори опит да залюбя кулинарията.

# 44
  • Мнения: 3 405
Ето една рецепта със зелени, пържени чушки.  Simple Smile
Предпочитам така да ги наричам пред пиперки Wink
Количеството е по желание.

15-тина големи зелени чушки се измиват, почистват от семената и се нарязват на парчета. Запържват се в сгорещено олио до омекване. Махат се от котлона. Прибавят се две лъжици брашно, чер пипер, сол, магданоз, по желание пресован чесън. Налива се прясно мляко, количеството зависи от гъстотата на соса, но около 500-600 мл е ок. Доварява се 15 мин.  като се бърка от време на време.

Става чудесна и много вкусна манджичка  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт