Рецепти с пиперки

  • 17 920
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 147
        От мъжа ми се научих да приготвям чушки със сирене - нарязани зелени чушки се запържват. Когато са почти готови се прибавя сирене. Изчаква се мъничко да се поразтопи и е готово. А баба правеше пържени чушки с лук. Майка ми пък пържи цели чушки (зелени и червени) без да ги почиства от семето. После ги обелва, потапя в брашно и още малко леко ги запържва. Прави доматен сос с лук, малко настърган морков, ситно нарязана зелена чушка и доматен сок. Сервира целите чушки наредени в кръг в чинията и отгоре заляти със соса. Много е вкусно.

# 46
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
         Майка ми пък пържи цели чушки (зелени и червени) без да ги почиства от семето. После ги обелва, потапя в брашно и още малко леко ги запържва. Прави доматен сос с лук, малко настърган морков, ситно нарязана зелена чушка и доматен сок. Сервира целите чушки наредени в кръг в чинията и отгоре заляти със соса. Много е вкусно.

И аз ги правя така , но след брашното ги овалвам и в яйце.Зная ги от баба .Супер вкусно нещо  Peace

# 47
  • Мнения: 1 558
За тези, които не обичат постни манджи,
една рецепта от Врачанския край:

               ПИЛЕ НА ЛЮТИКА
Нареждат се в тава порции пиле и съответния брой по-едри домати,
пече се в умерена фурна, докато омекнат доматите и се напука люспата им.
След това доматите се белят и се нарязват на ситно, добавят се към месото.
Предварително сме опекли и нарязали червен пипер/чушки/
/обикновено в съотношение 1:1,5 с доматите - 1кг домати:1,5кг печен пипер/,
добавяме и него в тавата. Посоляваме на вкус,
добавяме нарязана люта чушка /по желание/, объркваме хубаво
и печем на 180градуса, докато изври водичката от доматите,
през това време месото се е задушило и е станало крехко.
Изключваме фурната и поръсваме със счукан чесън и
обилно със ситно нарязан магданоз.
След още 10-ина минути във фурната, яденето е готово.

Общи условия

Активация на акаунт