белите или миете гъбите?

  • 21 424
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 803
Гъби мия в плик със студена вода и сол. Стават си чудесни. Никога не бих седнала да беля гъби и за пръв път чувам, че изобщо се белят.
Peace

# 91
  • У дома !
  • Мнения: 700
Мия ги с хладка водаыне виждам смисъл да се белят Thinking

# 92
  • Мнения: 332
Аз ги мия една по една, понякога със сапун.

 #Crazy

А с белина и центорфуга добре ли ще е?  Thinking
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
по темата: и аз ги мия.........но само с вода.......студена

# 93
  • Мнения: 4 138
нито мия, нито беля. само почиствам. ако гъбите не са абсолютно пресни и чисти - не купувам.
да миеш гъби означава да им развалиш вкуса. това е все едно да запържа телешко карпачо. направо си е грях. покайте се, грешници. #Cussing out

# 94
  • Мнения: 489
направо си е грях. покайте се, грешници. #Cussing out

 Laughing Покайвам се.  bowuu Колкото и да са чисти, винаги ги мия с вода. Ами ако има някакви микроорганизми по тях? Нали ги торят. Пък и знам ли кой ги е пипал, като ги е нареждал в тарелките?! Crossing Arms

# 95
  • Мнения: 4 138
логика има - за пипането и миенето. обаче от кулинарна гледна точка е престъпление Wink

да не казвам пък, какви други неща ядем без да ги мием, а са ги пипали разни смръдльовци.
 
навремето имах съквартирант от братските африкански страни. та - правехме си тематични вечери. всеки готви нещо от родината си.
докато той готвеше, се почесваше по задника. много мераклийски и задълбочено. най-вече задълбочено. явно му беше навик и му помагаше да се съсредоточи, докато готви.

работеше като готвач в ресторант Mr. Greenстрахотно готвеше впрочем. така че, абстрахиране му е майката.

аз обичам хубаво червено вино, пробвам с голямо удоволствие от малки винарски масиви, там където всичко се прави все още ръчно. мачкането на виното става крачно. не ми се вярва някой сатоплен от слънцето испанец или смугла и запотена испанка, да се е мила изчерпателно преди да влезе в кацата с джибрите.
ама дай ся да откажа червеното винце. пия и се абстрахирам. bowuu

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 17:44 от matakosmata

# 96
  • София
  • Мнения: 2 430
Аз също ги накисвам във вода с брашно.По този начин се отделя всичката поета мръсотия от гъбата.

# 97
  • Луната ни пази
  • Мнения: 3 008
първо ги беля, после ги мия

# 98
  • Мнения: 540






Аз само ги мия.Чувала съм,че хора със стомашни проблеми ги белят!
Най-лесно се мият като ги сложиш в найлонов плик с брашно и го раздрусаш,
после измиваш гъбите.

# 99
  • varna
  • Мнения: 676
Измивам ги обилно и ги търкам с ръка.

# 100
  • Sofia
  • Мнения: 1 437
Беля ги  Hug

# 101
  • Мнения: 132
Мия ги старателно.Много време ми отнема беленето.

# 102
  • Мнения: 3 675
Аз ги измивам с вода и брашно, не знам защо така се прави, но го знам от майка ми.С две думи казано, трябва да се обелят внимателно. Peace

# 103
  • Мнения: 2 567
Само мия, тук са доста чисти.

# 104
  • Пловдив
  • Мнения: 97
Аз ги мия с вода и брашно. стават чисти. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт