Сядам в петък вечерта, написвам менюто за седмицата в едни бележник. В събота и неделя пазаруваме основните продукти от големите хипермаркети, а през седмицата само хляб и за салати.
Така си спестявам всекидневното чудене какво да се готви.
Готвим разнообразна храна, защото сверявам кое кога е готвено и гледам да не го повтарям често. Като го записвам винаги си имам идеи за нещо забравено и готвено отдавна, като подсказка.
Следвам си някакъв график за седмицата - супи, варива, бяло месо, вегетарианско, червено месо и т.н.
Съобразявам времетраенето за готвене на отделните ястия със седмичните ангажименти.
Подготвям си някои неща от предната вечер или просто сутринта вадя от фризера в хладибника това което ще ми трябва за вечерта.
У дома това е перфектния режим.