Отговори
# 45
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета,копирам си питанката която пуснах в тортената тема,ама там малко ме отсвириха.Дали някоя от вас би се отзовала на питането ми:

Момичета имам нужда от помощ.Искам да направя ето тази торта (на Морена)http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=354.0.Блатовете много ми допадат като рецепта,но за крема не ми е много ясно.Искам да ви помоля да ми препоръчате някой крем който ще стои добре на тези блатове.Заквасена сметана с течен шоколад дали ще е добре?Домашен крем с яца и ванилия? newsm78 Всъщност аз немога да реша,иначе рецепти знам няколко.Ще съм ви мноооого признателна ако ми помогнете Hug



Благодаря предварително  bouquet

Според мен,какъвто и крем да направиш ще стане вкусно.Можеш също да разбиеш сладкарска сметана и към нея да прибавиш,бъркайки с лъжица,течен шоколад на стайна температура,а най-отгоре да полееш с ганаш-1 малка кутия сладкарска сметана се загрява на котлона(без да завира),след което към нея се прибавя 150 гр шоколад,начупен на парченца.Отдръпва се от котлона и се бърка енергично,докато се получи гладка смес.Изчакваш 10-15 минути да се поохлади и внимателно заливаш вече готовата торта.Сместа се излива внимателно в средата на тортата,за да може да се разпредели равномерно.
Това се сетих.

# 46
  • Мнения: 2 126
А дали ще се получи ако към разбита сметана(на прах) прибавя течен шоколад.Това имам в момента и се чудех дали ще стане newsm78 А иначе крема на Морена сигурно е вкусен,но самата техника на изпълнение не ми стана ясна,а и самата тя го е написала че всъщност го е преврънала в нишестен крем Peace
А и неисках да обидя никой от тортената тема,маниера на отговаряне във форумите ми е до болка позната Peace

Благодаря ви Лабрекс и макс-мама Hug

# 47
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Дес,не мога да ти кажа,защото не съм правила,но можеш да опиташ.Разбий си сметаната и отдели малка част,която разбъркай с малко течен шоколад и ще разбереш дали ще стане.Но,шоколада трябва да се е размекнал,да не е от хладилника.
Можеш също да направиш по-гъст яйчен крем и към него да прибавиш течен шоколад,още докато е горещ.Или яйчен крем+1-2 сл нес кафе,пак така,докато е горещ.

# 48
  • Мнения: 22 867
Кремчето на Пепи също е много вкусно:

Цитат
3 пак. сирене крема (всяко по 125гр.)
1п. масло (250гр.)
около 300 - 350мл. сладкарска сметана
пудра захар на око
Описвала съм неведнъж как правя този крем, но ще пиша пак.
Разбивам маслото и сиренето + пудра захар и ванилия. Продуктите трябва да са меки.
Отделно разбивам сметаната докато не се сгъсти максимално. Гледам 2-та крема да са с еднаква температура и към сиренено-масления добавям лъжица по лъжица сметаната. Става много лек и нежен крем, който си стои твърд и търпи всякакви плодове (а може и без плодове).

И сметаната със шоколад също става.

# 49
  • Лондон
  • Мнения: 403
Нали съм си любопитна ,да не изпусна нещо.

# 50
  • Мнения: 19 296
Живата мая нали не губи качествата си след замразяване?
Ще правя нещо като козунак и имам замразена или е по-добре да позлвам суха?

# 51
  • София
  • Мнения: 2 430
искам да попитам някой правил ли е йогуртеният десерт на д-р Йоткер този с 200мл студено мляко и 150мл.кисело мляко.Вече за трети път се пробвам,по указание и накрая когато се прибавя киселото мляко крема се пресича,а като престои в хладилника на дъното на купичката се образува течност(все едно се е утаил).

# 52
  • Мнения: 2 126
Момичета благодаря за подкрепата Hug Направих си я тортичката,сметаната я оставих не ми се разправяше с нея.Направих домашен крем с нишесте и яйца и масло.Шприцовах шоколадов крем отгоре и като за аматьор-украсител на торти мисля че стана перфектно.Утре ще пусна снимките в темата кой какво сготви Wink

# 53
  • Мнения: 1 461
здравейте
момичета как се слага воден знак на снимките

# 54
  • Мнения: 6 713
Моля ви кажете ми защо не ми стана тестото за тази рецепта за солени кифлички на Биляна? Предният път спазих точно всичко и тестото се замеси перфектно, но този обаче имах малко по-малко в наличност и съответно намалих наполовина всички продукти. Но това ли е причината да ме можах да го замеся хубаво, в смисъл прекалено много се люспеше тестото, не стана на хомогенна смес? newsm78

# 55
  • Мнения: 1 505
Аз да попитам какво може да се направи със боб сварен и свински пържолки,ако разполагате с тези продукти какво бихте измайсторили?Благодаря предварително за отговорите ви.

# 56
  • Мнения: 4 916
Аз да попитам какво може да се направи със боб сварен и свински пържолки,ако разполагате с тези продукти какво бихте измайсторили?Благодаря предварително за отговорите ви.

С боба - салата, или добавен към спагети, или на пюре като добавка към пържолите...

А с само пържолите бих сложила едно-две гювечета - сирене, пържоли, лютеница, лук, зелени подправки   chef както го павеше баба ми навремето.

# 57
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз да попитам какво може да се направи със боб сварен и свински пържолки,ако разполагате с тези продукти какво бихте измайсторили?Благодаря предварително за отговорите ви.

В гювеч или йена слагаш всичко, плюс джоджен, чубрица, червен пипер, сол, някакви други подправки каквито обичате (може нещо от типа на Вегети и Пикантини), малко водичка и олио (да има, бобът обича повечко мазнина), най - отгоре кръгчета лук. Печеш на бавен огън, накрая махаш капака и увеличаваш градуса, за да се позапече лукчето ...
Божествено ще стане ...


Бобец със свинско си е баш стара българска рецепта!

# 58
  • Мнения: 1 505
Ох,моми4ета благодаря ви и на двете,така хубаво го обяснявате,4е о6те от сега ми текът лигите.Вивиан запрятвам ръкавите.

# 59
  • Мнения: 2 382
Момичета, смятам да спретна една питка, но искам да използвам йенски съд за печене.Дъното му е 20 см и е висок 12 см.С какво количество брашно според вас да замеся тестото?Правила съм козунак в него с 500-600 гр брашно и се изпече добре.Имаше още малко аванс в съда.Ако направя питката с един кг брашно дали ще успее да се изпече това количество тесто?Имам предвид, че ще расте основно на височина.

Общи условия

Активация на акаунт