Сладки картофи-идеи?

  • 40 069
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 313
Esy, благодаря за рецептите.Още сега ще направя свинското с батати и ще дам отзиви.

Ще се радвам ако се хареса, у нас много често го правя в по-студено време, като нямам сладки картофи ги заменям с моркови, а и с тиква би станало най-вероятно Peace
Аз пък тези сладки картофи........
Вие от къде ги намирате ?
В Пикадили почти винаги ги има Peace

# 16
  • Мнения: 120
В София има на Женски пазар,около магазинчетата с арабски стоки в зеленчуковите магазини с по-екзотични стоки/имахме в Лагера/и в Пикадили. Тук,по Америката,ги има навсякаде и са много ефтини,поради огромното количество азиатци и араби,които са им почитатели.
Манджата на Esy къкри и ухае приятно. Simple SmileОтчитам си до тук една грешка-сложих я в малка тенджерка и по малко прелива Sick,но сефте ли е да съм омазала печката Laughing

# 17
  • Мнения: 27 524
А, дали ще стане и с обикновени картофи?

Да, ще стане. Но няма да се карамелизират, просто ще се препекат  Simple Smile Пак е много вкусно, но вкусът е коренно различен и... обикновен  Simple Smile

Много трудно се режат тези батати-има ли някакъв "чалъм'?

Не повече от морков.  Peace Няма нужда от чалъм за морков, нали?  Flutter

# 18
  • Мнения: 120
Esy,страхотно стана свинското с батати! HugБлагодаря много!!! HugАз нямах малки лукчета и сложих нарязан на едро кр.лук-не е толкова красиво,но вкусът е чудесен.Може би трябваше да отделя цялата мазнина от месото, че ми е малко мазничко,но оризът го изпи и общо ефекта е чудесен. Сложих и малко повече чер пипер ,та е доста пикантно-направо супер! Препоръчвам с чиста съвест Simple SmileЧакам и други идеи

# 19
  • космополитно
  • Мнения: 941
Venecias ето така изглеждат.



Божкее! ShockedТакова нещо досега не съм виждала (или не съм го забелязвала)!
Занапред ще гледам по нов- по-осведомен начин!

Pety, благодаря за онагледяването! bowuu  bouquet

# 20
  • Мнения: 1 313
Esy,страхотно стана свинското с батати! HugБлагодаря много!!! HugАз нямах малки лукчета и сложих нарязан на едро кр.лук-не е толкова красиво,но вкусът е чудесен.Може би трябваше да отделя цялата мазнина от месото, че ми е малко мазничко,но оризът го изпи и общо ефекта е чудесен. Сложих и малко повече чер пипер ,та е доста пикантно-направо супер! Препоръчвам с чиста съвест Simple SmileЧакам и други идеи

Много, много се радвам, че сте харесали това ястие!Да ви е сладко!  bouquet  chef

# 21
  • T"A
  • Мнения: 2 515
На мен печени във фурната са ми най-вкусни  Grinning
Иначе в Израел е много популярна "оранжевата супа" - пасирана супа от тиква, батата и моркови, след пасирането се прибавя течна сметана или кокосово мляко за по-хубава консистенция  Peace

(води се зимна супа обаче...)

На пюре е много оригинално, когато се поднася редом с картофено пюре и позволява красива декорация на порцията (освен, че е вкусно..., а и е по-полезно и диетично от картофите  Wink)

# 22
  • Мнения: 1 236
Салата от сладки картофи, спанак и сирене

2-3 сладки картофа се белят и нарязват на колелца. Нареждат се в тавичка, ръсят се с олио и се пекат 30мин на фурна. Като омекнат се смесват в голяма купа с 2 шепи пресен спанак (нарязан по желание) и 1 (може и повече) чаша трошено сирене.
Смесвате 2 сл лимонов сок с 2 сл соев сос и добавяте към салатата като омешвате всичко добре.
Ако ви се намират сусам и белени тиквени семки - слагате ги в нагорещен тиган с 3сл олио, загрявате ги до потъмнеят леко и поливате салатата.
Ръсвате малко чер пипер и е готово  Grinning
Върви с червено винце.

# 23
  • Мнения: 120
Кремче Ванилия, ти правила ли си я тази салата, че доста странна ми изглежда Rolling Eyes

# 24
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Кремче Ванилия, ти правила ли си я тази салата, че доста странна ми изглежда Rolling Eyes

На мен ми изглежда рецепта с потенциал  thumbsup Батата (сладкия картоф) много върви със сиренце, подправките са подходящи, семките - също (бих ги сложила на тигана без олио, те съдържат достатъчно мазнина), само спанак не съм опитвала в такава комбинация от продукти, но пък салатите със суров спанак са ми вкусни... абе, има потенциал  Grinning  Peace

(спанакът за сурова консумация трябва да е млад и пресен... ако все пак е жилав на вкус, аз слагам подправките по-отрано, да престои с тях, да поеме, става по-крехък)

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 00:37 от Mentha

# 25
  • Мнения: 1 236
Кремче Ванилия, ти правила ли си я тази салата, че доста странна ми изглежда Rolling Eyes

Ами зависи какви манджи ядете у вас. У нас ядем сладко-кисели комбинации.   bouquet

# 26
  • Мнения: 120
Ние харесваме комбинацията на сладко и солено ,но за да не дискутираме безмислено-просто ще я направя тези дни и ще споделя отзивив

Ами зависи какви манджи ядете у вас. У нас ядем сладко-кисели комбинации.   bouquet


Благодаря за идеята.Гледах днес някакъв зеленчук ,който се казваше golden yams и доста приличаше на бататите,но сигурно е нещо друго. Знаете ли го?

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 02:34 от healthi

# 27
  • Мнения: 1 777
Иемс  и бататите са едно и също нещо. Simple Smile

# 28
  • Мнения: 120

Иемс  и бататите са едно и също нещо.

 О, благодаря!Изглеждаха еднакви ,но май ямса беше заоблен от единия край, а бататите са заострени и от двата. То като не знае човек-пита newsm78

# 29
  • Мнения: 1 236

Гледах днес някакъв зеленчук ,който се казваше golden yams и доста приличаше на бататите,но сигурно е нещо друго. Знаете ли го?

"Ям" и "сладък картоф" не е едно и също растение. Но в някои държави, особено САЩ и Канада на тъмната разновидност сладки картофи също им казват понякога и "ям". Ямът винаги е тъмен отвън, от там и объркването в названията.
Сладките картофи имат заострени краища и по това се познават.  bowuu


Общи условия

Активация на акаунт