Отговори
# 15
  • Мнения: 884
В хладилника имам две кутии от маргарин пълни с домашно приготвен хайвер. Какво му подхожда за ядене - домат, лук, месо някакво?! От свеки е, аз не съм яла май от дете...
Маслини, лук, домати, препечен хляб-за това се сещам.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 184
Някой търсеше рецепти с тикивчки ето идеи http://www.receptite.com/recepta.php?cat=veg-tik

# 17
  • Мнения: 428
Ииии,тъкмо се чудех какво да правя с мойте 5 тиквички.Благодаря на Дидолина   bouquet

# 18
  • Мнения: 5 001
Снощи, докато заспивах и си мислех, че трябва да ви питам нещо. Сега такъв спомен в главата ми няма. Помагайте, за какво исках да ви питам  Joy

smile3532 smile3534 smile3533
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Момичета,как се правеха пресносолните краставички? Излезе ми от главата пропорцията на сол-вода....

# 19
  • Мнения: 911
Здравейте!Имам въпрос:в България продават ли киноа и евентуално къде? Имам предвид в някой хипермаркет или специализирано място, да  не от интернет магазин.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 762
Мастерче, хич не се смей, щото аз още не съм се сетила какво щях да ви питам  Joy

Виж какво съм си копирала от руски рецепти за тез краставички. Не знам дали точно за тях питаш  Peace
Пресносолни краставички

НА дъното на 3 литров буркан се слага 2 скилидки чесън, 2-3 дафинови листа,копът и магданоз. Слагат се краставички до средата на буркана, повтаря се отново подправки и се запълва догоре с краставички. Сварява се 1 литър и 150 мл вода, 2 с.л сол, заливат се краставичките и се оставят за 2-3 дни на слънце. Ядат се веднага, не са трайни, но с амного вкусни за салата.

 Hug

# 21
  • Мнения: 5 001
Абетче...тва е на Джемма рецептата....Четох я,ма ми се струва много малко солта .... Rolling Eyes

# 22
  • Мнения: 572
Рецепта за картофени кюфтета на фурна ?

# 23
  • Мнения: X
Донесоха ми близо две кила пачи крак. Пресни- пресни.
Какво да ги правя?
Част ще задуша с масло. Или да ги изпържа? Как ще е по- добре, или и двата варианта си струват?
Но останалата част какво да правя? Казаха ми да ги сваря. Хубаво, но колко време могат да издържат сварени в хладилник, преди да ги сготвя? А ако ги мариновам дали ще се получи?
Ще се радвам на всякакви идеи.

# 24
  • София
  • Мнения: 1 762
Здравейте!Имам въпрос:в България продават ли киноа и евентуално къде? Имам предвид в някой хипермаркет или специализирано място, да  не от интернет магазин.

http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&products_id=390
http://www.-spam112-/magazin/hrani/zurneni-kulturi/kinoa--nasipna-bio-3902.html
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B8-fairtrade-%D0%BA%D0 … D%D0%BE%D0%B0.488
Ето тук виж. Peace

Мастерче, да ти призная и аз не съм я пробвала още / пу и не съм си отбелязала, че е на Джемма  Embarassed/ но само чакам да се пръкнат краставичетата и ще я направя. Тогава ще споделя  Wink

# 25
  • Мнения: 2 838
Аз правя супа от пачия крак става върхът, моят съпруг я обожава. А иначе можеш да бланшираш част от гъбите, и ако имаш кутийки от маргарин или нещо подобно да сложиш вътре гъбки и бульон и като се охлади в камерата, другият вариант е само гъбите в пликчета и пак в камерата.
С масло не съм правила, но съм пържила - стават много вкусни.

# 26
  • Мнения: 5 001

но само чакам да се пръкнат краставичетата и ще я направя. Тогава ще споделя  Wink
Има на пазара вече...Гледам доста корнишони има....Та искам да направя едно бидонче.... Mr. Green....

# 27
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 510
Момичета,как се правеха пресносолните краставички? Излезе ми от главата пропорцията на сол-вода....
       Мастерче аз ги правя така

3.5 кг. краставици нареждам в буркана като на дъното слагам листа от вишна, дюля, лозови, чесън, чер пипер, копър, пак краставици и така догоре. Заливам с вода, премервам какво е  количеството и си изчислявам колко сол да сложа /на 60 л.вода се слага 1 кг.сол това за големи количества/. На котлона да заври и да се стопи солта. Заливам с топла течност. Два, три дни преточвам и след това на хладно място. За около 10 дни е готово за консумация. Понякога в края на есента правя с последните краставички пак преточвам 2 - 3 пъти и веднага прибирам на хладно /като проверявам от време на време/ и имам за дълго време, ако останатJoy Joy Joy
Ако искаш да станат по-бързо преточвай ги няколко дни и както е топло ще са готови почти до седмица. Успех!  Hug

# 28
  • Мнения: 5 001
Ааааа....Ей тва е приказка вече.... Laughing
Мерси Тутулинче!  Hug Hug Hug Hug Hug

Аз слагам копър,лук и семена синап(за да седят хрупкави)...

# 29
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 510
Мастерче   newsm51 smile3525 newsm53
Когато са готови свиркай, ще дойдем цялата рода....и от нас ракийката...от теб настроението...

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт