Отговори
# 30
  • Мнения: 5 001
 smile3508 smile3508 smile3508
Дадено!!! И ще има яли,пили и се веселили......Три дена и три нощи  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 31
  • София
  • Мнения: 10 825
Здравейте!Имам въпрос:в България продават ли киноа и евентуално къде? Имам предвид в някой хипермаркет или специализирано място, да  не от интернет магазин.
Аз съм си купувала от диетични магазини. Бяха пуснали преди време и в ХИТ, но май я делистнаха поради липса на интерес и слаби продажби. Confused


П.П. Хубава темичка. Чак сега я виждам Embarassed Ще ви посещавам редовно! Grinning

# 32
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Да се запиша  и аз , да не ви изпусна Hug.

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 4 598
Здравейте!Имам въпрос:в България продават ли киноа и евентуално къде? Имам предвид в някой хипермаркет или специализирано място, да  не от интернет магазин.

Киноа по сведения на съфорумка има три вида в био-магазина на пл. Журналист.
Аз вчера купих от био-магазина на бул. Витоша, до бившата Магура. Има бяла и червена.

# 34
  • Мнения: 911
abet, Чарита, Tari Tasartir , Благодаря ви!

# 35
  • Мнения: 1 862
Момичета, как правите бял сос за заливка на пълнени чушки  Crazy това е вместо запис  Blush

# 36
  • Мнения: 1 252
В тенждера слагам 2-3 с.л. брашно +1/2 кофичка кисело мляко- разбивам ги. После прибавям 2 яйца и тях разбивам.
Слагам тенджерата на котлона и започвам на слаба струя при непрекъснато бъркане да сипвам от водата където са врели чушките. Сипвам и бъркам, докато сипя целия сос.
Започвам да бъркам постоянно, докато  стане сос с гъстота на боза.
Махам от котлона и слагам малка бучка краве масло.
Добива невероятен аромат. Соля на вкус и малко черен пипер.
Така соса не е тежък.
Това е за средно голяма тенджера.
Ако видите, че соса става прекалено гъст, имайте готова чаша топла вода, за да разредите при самото варене.
Трудно се дава такава рецепта, защото всичко зависи от големината на тенджерата и количеството вода.

Нарязвам и магданоз, който обича

# 37
  • Мнения: 258
Моят сос за пълнени чушки всъщност е застройка. Чушките ги пека във фурна с повечко вода и накрая разбивам яйце с малко лимонтозу и слагам по малко от течността от чушките докато се изравни температурата и изливам в тавата. Така най ни харесва.

# 38
  • Мнения: 182
Купих 1 кг пилешки дробчета.Преди няколко дни попаднах на една рецепта тук във форума за дробчета в тава,но имаше и домати и още нещо.
Някой сеща ли се за подобна рецепта?

# 39
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
davidova , много харесвам дробчетата по селски на Вивиан , копирам ти рецептата :

Дробчета по селски.

Продукти:
700гр. дробчета,
2 моркова,
1-2 чушки,
150 - 200гр. дом.пюре или 2-3 настъргани домата,
1/2 ч.ч.олио,
лук нарязан на шайби - количеството е по желание (аз слагам много лук по поръчка на мъжо  )
Подправки:сол,черен пипер,червен пипер,чубрица,кимион.Може и по ваш вкус.

Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в сурово състояние в йенско стъкло и се разбъркват.Пече се на 200 градуса като от време на време пак се разбъркват.

# 40
  • Мнения: 2 838
Аз правя "пиян дроб", но свински.Предполагам, че и с пилешки ще стане.
Нарязвам дроба на средно големи парчета, 2-3 глави лук на шайби. Редя в йенската тенджера ред лук, слагам дроба, посолявам го, слагам черен пипер, сол, малко люта шарена сол, гъби ако имам и домати / няма значение пресни, от буркан или доматен сок от шише/ заливам с 1 чаша бира и капвам съвсем малко олио. Мятам във фурната и пека. Поднасям с гарнитура от ориз, морков и грах - първо слагам от гарнитурата, върху нея като гнездо сипвам от дроба и най- отгоре поръсвам със много ситно нарязан магданоз и малко целина. Последния път сложих в йената и ситно накълцан чесън - хареса ми и така.  chef

# 41
  • Мнения: 2 783
И още един въпрос имам: имаше мин. година една мн голяма тема за манджи с тиквички, рових досега в търсачката, но не я открих, помощ  Praynig
Първа тема .

# 42
  • Мнения: 1 777
Рецепта за картофени кюфтета на фурна ?
Aз ги правя така. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88192.html#msg88192

# 43
  • Мнения: 186
А аз искам да попитам-има ли някъде тема за рецепти за диабетици и може ли да приготвя баклава за диабетик?!
















# 44
  • Мнения: 572
Понеже никой не ми отговори, Петя, почнах да се ровя мн обстойно... и тъкмо отворих твоя вариант и виждам, че си дала линк. Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт