ВМ-НВД- 4 част

  • 20 464
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 8 464
След големи паузи и чуденки и аз се включвам.И ако не смъкна поне 2 кила до Нова година и аз като  Краставичката ще взема да се прекръстя./измислете име-Айше е вече заето/.
Айде да ми дадете едно рамо,че просто вече не се трае.И гимнастики разни започнах вече,изобщо сериозна работа.След седмица ще докладвам,дано има поне минимален резултат.
Мисля, че ако не прегрешаваш до НГ ще свалиш повче от 2 кг.То си е до организъм, де, но само вода ще свалиш поне 2кг.Успех!


Мерси!И вода да сваля,пак е нещо.Ха дано!

# 136
  • Мнения: 2 241
Аз въртя, суча, все около твоите менюта се навъртам... Flutter
А сега сериозно: би ли споделила, само с няколко думички, как приготвяш соса от синьо сирене? Обещах да потърся рецептата за приятелка. И муса от краставички - този път за мен. И още нещо...хаха.. Препоръчай ми подсладител, моля те. Аз не ползвам захар изобщо (кафето ми е натурално, не го понасям подсладено, както и всички други напитки, сладкиши не правя, като изключим редкия крем карамел за семейството ми), и честно казано, ужасно съм некомпетентна в тази област. Парфето ти, обаче, ми взе акъла... Mr. Green и съм решила да експериментирам.
Благодаря ти предварително!... Hug
Разкажи, хареса ли се менюто ти на гостите?... Heart Eyes
Цитат

Копвам ти тук рецептата за гъбките от готварския форум:
Не са много сложни, за щастие - аз купувам 500 гр. печурки сурови, задушавам ги с малко водичка, няколко капки зехтин, по щипка сол, черен и червен пипер, след което ги заливам със соса, правя го малко "на око" .
Основното е, че заквасена сметана (от 2-3 лъжици до 1 малка опаковка, зависи с повече или по-малко сос ги искаш) се слага в съд на котлона, за да се втечни, към нея се добавя синьото сирене. Тук пак зависи от това дали искаш сосът да е с по-наситен вкус на синьо сирене или да е само загатнат. Аз предпочитам сиренето да се усеща повече, така че ми отиват около 100 гр. Оставя се на котлона докато сиренето се стопи в сметаната и сосът леко се сгъсти и се заливат гъбите.
Ако се слага по-малко синьо сирене, което е доста солено само по себе си, може да се сложи повече сол на гъбите, за да не са безвкусни. Въобще, вариации много Simple Smile 

За Никулден гъбите станаха много добре, съдейки по това, че за пет минути изчезнаха Simple Smile Въобще цялото ми старание покрай менюто не отиде на вятъра, но аз в края на вечерта се озовах в Пирогов, не заради храната обаче, държа да подчертая Simple Smile, а с други болежки, но това е тема за друг разговор.

А от муса от краставици не останах много доволна, не че не се получи, но на вкус беше нещо като желиран таратор, очаквах повече. Твърде свеж вкус един такъв, нещо за декември не ми се връзва, може би за лятото ще добре. Simple Smile

Ако искаш ще ти напиша и неговата рецепта.

А подсладителят за "сладкиши" е най-добре да е течен, аз ползвам Хуксол (HUXOL), в бутилчици е с конусовидна капачка, от която се налива (ама как го обясних Mr. Green)

# 137
  • Мнения: 206
Искрени благодарности!.... Hug
Да, с удоволствие бих видяла муса ти от краставица. Бих експериментирала с удоволствие някой път. Така съвсем ще ме вземат на подбив с тихите ми лудости относно храната... Flutter
Много съжалявам за проблемите ти след Никулден. Това така, само като съчувствие, без да ровя в раната.
Още веднъж - благодаря за съветите... Heart Eyes

# 138
  • Варна
  • Мнения: 4 818
 Hug Горепосочения сос за гъбите аз редовно правя към пилешки хапки, направо си умирам за това ястие!! Поръсено с пресен магданозец. Мням!  Crazy И е диетично!  Laughing


Аз не мога да позная себе си. Под всякаква критика съм, няма ми я мобилизацията вече пореден день. Ъх. Дайте нещо за муза?! Тряба да си закача плакати из цялата къща на голи, красиви мадами, слаби, разбира се, да им се радвам и са желая да заприличам на тях. муахахха. Мъжът ми няма да откаже тази идея, предполагам...  Confused

# 139
  • Мнения: 2 241
 Laughing Ето го мусът:
Продукти по рецепта: 1 пак. сирене крема, 200 гр. извара, 1 кг. краставици настъргани, 2 пак. желатин + сол, копър, чесън на вкус. Кремата, изварата, краставиците и подправките се разбъркват, желатинът се обработва по познатия начин като за парфето и се добавя към сместа, оставя се да се желира.

Моята вариация за Никулден:
изварата се оказа по-малко, така че наваксах до желаното количество със сметана, 1 кг. краставици ми се видяха много и затова сложих само една голяма краставица (около 600 гр.). Излях всичкото в кексова продълговата форма и оставих да се желира за 1 нощ, преди сервиране обърнах в дълга чиния, стана много ефектно, особено с украсата от кръгчета краставици и маслини. А краставицата нарочно настъргах с кората за цвят. Според мен изглежда достатъчно празнично за новогодишна трапеза, например, но вкусът наистина е по-скоро освежаващ Simple Smile Би било ефектно също да се разпредели да се желира в малки купички, които при сервирането се обръщат в чинията.
Върти ми се някаква идея (ако сме вкъщи на Нова година и се налага да готвя) да добавя и една опаковка скаридки, мисля, че ще стоят добре Simple Smile

# 140
  • Мнения: 206
Страхооооотна рецепта...благодаря... Hug
Всъщност, за да не затруднявам особено, порових за такива, специализирани рецепти, на принципа НВД, но честно казано, не успях да открия. Твоите, обаче, ме плениха, признавам! Аз не приготвям често такива, да не кажа хич... защото само аз съм ентусиастката у дома, а откъде време за глезотии от този сорт, за средства да не коментирам... Mr. Green
Обаче съм си наумила някои неща твърдо да ги експериментирам - Нова година е прекрасна възможност да блесна... хаха... и ще съм ти дълбоко благодарна, ако дадеш още идеи. По принцип, не непременно сега.
Благодаря ти още веднъж и се надявам да си вече добре... Heart Eyes

# 141
  • Мнения: 2 241
  bouquet Много ти благодаря и аз за интереса към кулинарните ми произведения.
Специализирани рецепти за НВД трудно се намират, наистина. Аз в общи линии си отделям рецепти от списания и вестници, които отговарят по същността си на НВД, а също и такива, които трябва само леко да се "пипнат", за да стават - например, ако някъде има лъжица брашно към сос, спокойно го избягвам.

А за средствата си много права - откакто сме на НВД с мъжа ми отиват много повече пари за храна, защото не може да се сравни на всяко ядене да има месо, риба или млечни с хранене с картофи и ориз + две филии хляб с лютеница - второто е много по-евтино, разбира се Close. Ама като сме се докарали дотук - ще си плащаме Simple Smile

# 142
  • Мнения: 527
Хей, къде сте? Никой ли не остана?  newsm78 Поне за морална подкрепа Laughing

# 143
  • Мнения: 877
Аз съм тук, но около празниците се отпуснах и не смея да пиша. А, и рожден ден имах...Но, от утре съм на линия. Ще включа и Златно чудо14

# 144
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Идваааам!  Laughing
Моята отпуска май трая доста, чувставм се плондер, кантаря не знай къде се намира, дрънкат му  жичките и ламарината нещо,  старост-нерадост...
Смятам от утре да възобновя режима и навярно от другата седмица да карам 14 дни с крайно малко въглехидрат от зелени зеленчуци и нищо друго, освен месо. Дано осъществя тоз план, че не мога се понасям - Мишелинка.  Sick
Айде, успеф!

# 145
  • Мнения: 4 176
Ей ма и мен:) Аз въглехидРАДОСТИ не съм яла много, но пък повечко свинско и кантара е 500 гр. повече. Мисля да последвам небесната краставица, пък да видим. БЪрзо и другите да кажат как е жУвота с кЮлата:) goodscale newsm55

# 146
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Привет на всички НВД-фенки   bouquet Както се казва за много години, здраве и щастие, късмет и сбъднати мечти  Hug
Както всички (предполагам) и аз се поовъглехидратих по празниците, нямам фатални поражения, ама.... Имам нужда от малко пречистване и все ме избива да си направя няколко дни на ябълки и чай Sick Трудно умират старите навици...Мисля да наблегна на месце и салатки (вече бактън от китайско зеле  #Crazy)

# 147
  • Варна
  • Мнения: 618
Оле, мале, мен чак ме е срам да си кажа килата Embarassed Качих! #2gunfire има няма 3-4кила Embarassed Embarassed и пак съм с 8 отпред.Но от другия понеделник вкарвам като вас нисковъглехидратни дни, без млечни, без глезотиики и забежки, и тае-бо по домашному. Не се търпя ве4е и вместо кантаря да го  #2gunfire себе си ще  #2gunfire #Cussing out

# 148
  • Варна
  • Мнения: 4 818
И как се отразява водката на НВД.то, че не знам или не помня.  Embarassed

# 149
  • Мнения: 1 639
И аз съм тук , ама съм в колебание как да започна  Thinking . Не съм се теглила и желание нямам  Mr. Green

 Ще ми се да почна с нисковъглехидратна , но с плодове , което означава ,че трябва да ям грейпфрут , киви, лимон и кисела ябълка  Sick , мале какво ме чака  ooooh!
 От друга старна много ми се иска да го махна това месо от менюто си (по принцип )или поне да присъства 1-2 пъти седмично  Rolling Eyes .
 Не знам! В размисли съм , но за едно съм сигурна разни сладкиши , начело с Шоколада ще са извън менюто ми  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт