Попара...

  • 31 373
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 375
labrex, много се радвам, че ти е харесала, ние много си я харесваме в този по-хрупкав вариант.

# 31
  • Мнения: 142
Баба ми прави и ме научи на една от най-вкусните и уважавани попари от мен. Рядко съм срещала хора, които я правят така, но като я опитат остават приятно изненадани.
В малка тавичка се накъсват залъци хляб. Отгоре върху тях се натрошава сирене. В малка тенджерка или по-дълбок тиган се запържва малка глава лук и червен пипер. Долива се с вода според количеството на попарата и се добавя малко сол. Така още вряла, тази течност се излива върху залъците хляб и се оставя за 5 минутки да поеме и е готова. Често я ядях като малка и сега като се присетя от време на време пак си я правя. Изисква изключително малко време и за мен лично е много вкусна!!!

# 32
  • Мнения: 22 867
Баба ми прави и ме научи на една от най-вкусните и уважавани попари от мен. Рядко съм срещала хора, които я правят така, но като я опитат остават приятно изненадани.

Ох, Сладко изкушение , да беше само никът ти, ами то и от баба ти сладко изкушение! Crazy Много вкусно звучи рецептичката, как ми се иска и нея да пробвам. Ще ме уморите с тия попари, сигурно защото на мен освен с чай и сирене, други не са ми правили, дори и тази много рядко, та сега съм се разчела в тая тема. Оказва се, че има много начини на правене на попара! Peace  bouquet

# 33
  • Мнения: 142
Баба ми прави и ме научи на една от най-вкусните и уважавани попари от мен. Рядко съм срещала хора, които я правят така, но като я опитат остават приятно изненадани.

Ох, Сладко изкушение , да беше само никът ти, ами то и от баба ти сладко изкушение! Crazy Много вкусно звучи рецептичката, как ми се иска и нея да пробвам. Ще ме уморите с тия попари, сигурно защото на мен освен с чай и сирене, други не са ми правили, дори и тази много рядко, та сега съм се разчела в тая тема. Оказва се, че има много начини на правене на попара! Peace  bouquet

Опитай я ако имаш желание  Hug Аз утре ще си я правя, но съм намислила да пробвам и останалите, които момичетата тук са споделили. Никога не съм опитвала с препечени филии да си направя попара и ще ми е интересно   bouquet

# 34
  • Мнения: 24
Аз правя два вида попари:
- хляб, масло, сирене, захар, чай или гореща вода
Вторият вид я наричаме солена попара: в тавичка накъсвам залъци хляб, натрошавам отгоре сирене. Във вряща вода чуквам яйца /кой колкото иска/, да станат като на очи, слагам сварените яйца върху хляба и заливам с водата да се напои хубаво. Запържвам масло с червен пипер и заливам попарата. Става също много вкусно.

# 35
  • Мнения: 2 814
Аз съм от родом от Свиленград и поне в моето семейство сме похапвали следните:
-попара с хляб или сухар, серенце и масло
-попара с чай, сирене и масло
- попара с прясно мляко, хляб и захар
-попара с трахана /или триеница както му казват в някои части на страната/.За тези които не знаят какво е - замесва се тесто в което се слагат и сварени пасирани моркови, чушки, тиква. Къса се на части и се оставя да се изсуши, после се претрива през едро сито - получават се нещо като едри трохи. Самата попара се прави по следният начин - ако е за 1 порция в джезве се поставят 1-2 с.л трахана, малко сол, няколко капки олио и 1 ч.ч вода. Слага се да заври. В чиния се накъсва 1 филийка хляб, залива се с готовата смес, поръсва се с натрошено сирене, ако има праз със ситно нарязан праз, друг вариант със сирене и тахан, а може да се поръси със сирене и препечен сусам.

# 36
  • Мнения: 534
Моята баба ме е хранила с пр.мляко и хлеб+захар.С това ме е изгледала .Сега ям мляко с бисквити,а мъжът ми с кузунак.Другия вид е с масло,сирене и чай( с вода ми е гадно) и препечена филийка.

# 37
  • Германия
  • Мнения: 29
Моята баба ме е хранила също с няколко различни попари.
Хляб или препечени филии със сирене, масло, топла вода.
Доматен сок /домашен/, хляб, сирене.
Прясно мляко, хляб, захар.
Кисело мляко, хляб, захар.
Кисело мляко, бисквити и мармалад. Това последното повече като десерт ни го е поднасяла.

# 38
  • Мнения: 8
Попари от детството ми:
- с чай от липов цвят, захар, краве масло, сирене и хляб;
- с прясно мляко и захар;
- с прясно мляко и сол;
- със смлени орехи - запържва се олио с червен пипер и сол и се добавя вода, като заври се залива надробения в купичката хляб, обилно посипан със смлени орехи. Много е вкусно.
- кисело мляко с хляб.

# 39
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
1.чай,сухар,захар,масло,сирене
2.прясно мляко,сухар,захар
3.чай,сухар,захар,масло,кашкавал/много вкусно става/

# 40
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз съм от София и съм я правила на децата, както и на мене са ми я правили като малка от хляб, сирене, масло, захар и чай. Peace

И на нас ни я правеха така като малки Peace

# 41
  • Мнения: 1 352
Много обичам попара с качамак и кисело мляко!

# 42
  • Мнения: 57
Масло, сирене, някой слагат чай, демек топла вода със захар, но аз слагам само топла вода ... но според вкуса де  chef

# 43
  • Мнения: 1 054
Егати и "гадната" тема! Утре сутрин ще закусваме попара  Mr. Green Joy

Попарата от детството ми е хляб, липов чай, сирене, масло и захар.
В Стара Загора за първи път ядох така в хляб, сирене, вода и червен пипер и олио...

Баба ми също я прави с червен пипер. Накъсва хляба в тиган, отгоре троши сирене, в отделен съд затопля олио и запържа червения пипер в него. Залива хляба и след това сипва гореща вода. Така я оставя на котлона да кипне и хляба да поеме водата.
Както бабата на Сладко изкушение, но без лук...
Та, за мен попарите с сладки и солени.
Прясно мляко с хляб и захар също ми е правила баба ама не му вика попара.. Просто надробен хляб в мляко  Laughing

# 44
  • Мнения: 301
Не искам да развалям вкусната тема, но едно време са ми поднасяли и попара с боза. Не знам дали защото не обичам боза или заради комбинацията, но имам лоши спомени  Sick

Иначе при нас е хляб, гореща вода, сирене и масло. Баща ми я харесва със захар  Peace

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт