Попара...

  • 31 388
  • 79
  •   2
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 252
Попарата на нашето дете е  едно стъпало по-висока. Той я яде само с прясно мляко. И аз не можах да наложа моят вкус в семейството си. Wink
Карма, и ти не си написала възрастта, но те засичам в теми , които и на мен са ми интересни Peace Извода е ясен Grinning

Извинете за оффа Heart Eyes

# 61
  • Мнения: 0
Аз не обичам попара, но мъжът ми много я обича! Току що си направи с мурсалски чай, сирене, захар, масло и хляб)))) каза, че може да изяде 2 литра от нея)))))  Laughing

# 62
  • София
  • Мнения: 178
Като ви чета се сешам за едно стихотворение на , мисля Георги Джагаров, където има следния стих: "Земя като една човешка длан". Наистина, колко е малка България и само за една "попара" колко рецепти  се написаха!!!!!
Това предполагам само в БГ може да се случи. Страхотен народ сме!
Иначе нашата попара/ от Сливенския край/ е със сух хляб, сиренце, масълце и вода. Съпруга ми я обича много, май скоро не съм му я правила. Ще се замисля върху тава!!!!!

# 63
  • Мнения: 49
В Плевен:
1-чай,захар,сирене,хляб.
2-мляко,захар и хляб.

# 64
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
В Пловдив  попара от хляб, сирене и  масло са ми я сервирали  поръсена добре с шарена сол.
А на село се яде вариант - надробен хляб, залят с компот от кайсии, заедно с плода.  Wink

# 65
  • Мнения: 422
Козунак и прясно мляко.

# 66
  • Мнения: 5 462
В Пловдив  попара от хляб, сирене и  масло са ми я сервирали  поръсена добре с шарена сол.
А на село се яде вариант - надробен хляб, залят с компот от кайсии, заедно с плода.  Wink
Shocked ooooh! Sick

# 67
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
В Пловдив  попара от хляб, сирене и  масло са ми я сервирали  поръсена добре с шарена сол.
А на село се яде вариант - надробен хляб, залят с компот от кайсии, заедно с плода.  Wink
Shocked ooooh! Sick

Чай с хляб и захар не е по-различно.  Mr. Green Вкусно им е на хората, ядат си. Wink

# 68
  • Мнения: 5 462
В Пловдив  попара от хляб, сирене и  масло са ми я сервирали  поръсена добре с шарена сол.
А на село се яде вариант - надробен хляб, залят с компот от кайсии, заедно с плода.  Wink
Shocked ooooh! Sick

Чай с хляб и захар не е по-различноMr. Green Вкусно им е на хората, ядат си. Wink
Аз и това не го понасям . Sick

# 69
  • Мнения: 1 352
Не си била гладна, затова. Аз съм яла сандвич с маргарин и кайсии от компот, просто нямаше друго. Добър беше, та затова си помислих, че попара с компот от кайсии ще е хубаво.

Не знам дали е споменавано, но по нашия край ядат попара с вино - хляб, надробен с червено вино. Не съм я пробвала, предпочитам по отделно  Joy.

# 70
  • Мнения: 4
и аз да споделя набързо  Whistling . Ние в Свищовския край правим със сирене, захар,маргарин, гореща вода и хляб, но не печен, просто го оставяме за няколко дена да изсъхне Joy book  chef

# 71
  • Мнения: 1 111
Здравейте! Аз съм от Пазарджик и от малка си я правя с масло, сирене, захар и чай. Така си я правим ние.

# 72
  • Варна
  • Мнения: 484
Синчето много обича попари, всякакви. Правим
1 - прясно мляко, захар/мед, хляб
2 - кисело мляко, захар/мед, хляб (това как го яде и аз не знам, ама много го обича Blush )
3 - хляб, сирене, масло, вода
4 - препечен хляб, сирене, масло, вода. Аз обичам само такава. И не че е по темата, ама и макарони правим само печени...не обичам такива бели Confused

П.П. Като малка съм яла попара с чай, захар, сирене и хляб...харесваше ми Simple Smile

# 73
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 317
попарата на прабаба ми от Варна-хляб,сирене,гореща вода и накрая се прибавя разтопено краве масло и се поръсва с червен пипер.

# 74
  • Мнения: 5 462
попарата на прабаба ми от Варна-хляб,сирене,гореща вода и накрая се прибавя разтопено краве масло и се поръсва с червен пипер.
И маминка ми и дядо ми така ми яприготвяха.Явно е специфично за тази край .
Или само с прясно мляко и сух хляб и сол .
Това са двата начина които се правеше попара .

Общи условия

Активация на акаунт