Отговори
# 45
  • Мнения: 1 461
PaO по коя рецепта правиш питка,по принцип има значение в кои момент слагаш маслото,щом лепне би трябвало да добавиш още брашно

Sunny Sky заповядаи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg12358275#msg12358275

тули тук има много предложения за картофи http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,791.180.html
аз правя често вкусните картофи на карина защото са без мазнина и са много вкусни

# 46
  • Мнения: 141
FRESA ето я рецептата - Разтваряме маята в в хладкото прясното мляко със захарта и солта. Добавяме малко брашно – колкото да се получи каша, и покриваме купата с домакинско фолио и кърпа, (малко одяло или нещо друго което да поддържа топлината на закваската), за да може да шупне. Нужни са 10-15 минути за това.Разтваряме маята в в хладкото прясното мляко със захарта и солта. Добавяме малко брашно – колкото да се получи каша, и покриваме купата с домакинско фолио и кърпа, (малко одяло или нещо друго което да поддържа топлината на закваската), за да може да шупне. Нужни са 10-15 минути за това.

Следвам я много точно.

# 47
  • Мнения: 1 461
аз по принцип загрявам малко фурната и слагам там маята да шупне,правя си кладенче в друга купа ,добавям яйцата,мазнината и шупналата мая ,добавям брашно докато стане меко тесто,не съм мерила брашното и незнам колко ми поема
можеш да пробваш тутманика на Венета
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg14683840#msg14683840
питка слънце
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191256
болярска питка на Биляна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976.0

# 48
  • Мнения: 774
Здравейте момичета,

Може ли някоя мама от Варна да ми каже от къде мога да си купя мечи лук ? /левурда или див чесъм май му казват/.
Чувала бях за това растение, но за първи път го опитах миналата година по Великден в Трявна и страшно много ми хареса. Всеки ден ходя до Колхозния, но никъде не съм видяла.
Ако някой може да помогне ще съм много благодарна   bouquet

Не съм от Варна, но предполагам, че може да намериш Левурда на някой пазар, при някоя баба. И аз я опитах преди няколко дни на салата със сирене и варени яйца - жестоко!

Селма, спомням си, че имаше и преди проблеми с  Арменските сладки на Берина. Аз като ги правих по Коледа, малко ги попрегорих, ама на следващия ден бяха много вкусни. Да не би да си сложила повече плънка и затова да са се разпаднали?

# 49
  • Мнения: 1 754
Be Light , пека блата във форма с диаметър 22 см. и разрязвам на две, след като хубаво изстине.Ето примери :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/03/blog-post_16.html

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/11/blog-post_26.html

Ако искаш по- височка торта - може да се изпече и допълнителен блат Wink.

Мерсиии, отново.  Hug

# 50
  • Пловдив
  • Мнения: 2 214
Момичета, донесоха ми голямо количество маслини от Гърция,  в найлонови торби са, нямат марина, как да ги съхранявам?  Дали има може със стерилизация  newsm78

# 51
  • France
  • Мнения: 726
Момичета, донесоха ми голямо количество маслини от Гърция,  в найлонови торби са, нямат марина, как да ги съхранявам?  Дали има може със стерилизация  newsm78
Сложи ги в буркани и ги залей със зехтин. Преди това може да ги изкиснеш във вода за няколко часа.

# 52
  • София
  • Мнения: 3 789
Момичета, моля за  идеи и/или  предложение за ястие със свинско филе, нарязано на тънки слайсове. Като идея ми се върти да "облепя" такава йенска форма с филийки бекон, вътре някакъв пълнеж от .....тук дайте идея......аз си мисля за оризова, картофена, гъбено-картофена плънка...имам 1 л. течна готв. сметана, кашкавал.....
Иска ми се да се получи някаква хем вкусна, хем приятна за очите и небцето комбинация.....
Вие сте на ход, помагайте, моля! Hug

# 53
  • Мнения: 5 001
мИШЛЕНЦЕ,филето сурово ли е или е пушено?Бекона какъв ти е суров или от тези на калъп(варено пушен или не знам още какви варианти има) ...дето е готов за ядене
?....Това са ми върпосите и веднага давам идея... Crazy

# 54
  • София
  • Мнения: 3 789
мИШЛЕНЦЕ,филето сурово ли е или е пушено?Бекона какъв ти е суров или от тези на калъп(варено пушен или не знам още какви варианти има) ...дето е готов за ядене
?....Това са ми върпосите и веднага давам идея... Crazy
Слънце,
пушен е. Става за директна консумация Peace

# 55
  • Мнения: 5 001
Облепяй си формата смело тогава.....С беконче....
Вътре сложи смес от варени картофи,филенцето,кашкавал,1-2 яйца и сиренце(всичко нарязано)...Всичко това разбъркано добре,може да се сложи и подправка по ваш вкус......Изливаш тази смес в облепената с бекон формичка.
Печеш на умерена фурна,за да не прегори,а да хване приятен загар отгоре....
Изчакваш малко да поизстине и режеш,сервираш както си решила със салата и подходяща гарнитура....


П.П. Разбира се пълнежа може да търпи всякакви импровизации и комбинации....Както при гювечетата..... Hug Hug Hug Hug Hug

# 56
  • Мнения: 141
Малеее,много вкусно..аз да си кажа бих сложила и кисели краставички,комбинацията бекон с каротф и кис краставички ми е любима Simple Smile

# 57
  • София
  • Мнения: 3 789
NMaster, благодарско за идеята! Hug  bouquet Имам и буркан с бейби-царевички, сега като се замисля може да се получи и като студена салата или предястие, като го опека и изчакам да изстине.....
Ще пиша по-късно за резултата! Peace

# 58
  • Мнения: 1 883
Мишле_    Руло Алисия
http://www.receptite.com/recepta.php?r=8828

И тук някъде я  имаше рецептата.

# 59
  • Варна
  • Мнения: 52
Момичета, благодаря ви. Никъде из пазара не открих, но ще проверя в Пикадили. Не знам защо тук я няма  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт