Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, didolinaa  bouquet

# 31
  • Мнения: 1 111
дайте идея в какво мога да "вложа" меденките, които онзи ден замесих,но излязоха бая бройки...в смисъл имаше рецепта,доколкото помня, с остатъчни сладкиши - нещо от сорта,че сладкиша се накисва,разбива се с яйца,пече се после...нещо такова.Не ми се иска да изхвърлям меденките-в тях има яйца,захар,мед,канела и брашно Peace

# 32
  • Мнения: 5 001
дайте идея в какво мога да "вложа" меденките, които онзи ден замесих,но излязоха бая бройки...в смисъл имаше рецепта,доколкото помня, с остатъчни сладкиши - нещо от сорта,че сладкиша се накисва,разбива се с яйца,пече се после...нещо такова.Не ми се иска да изхвърлям меденките-в тях има яйца,захар,мед,канела и брашно Peace
Използвай меденките като блат(блатове) и направи торта със крем от заквасена сметана,захар и ванилия....Може и някое плодче от компот да сложиш помежду.....Поръсваш я с орехи едро нарязани и готово....Бързо,лесно и вкусно...

# 33
  • Мнения: 1 862
Момичета, искам да направя прословутата Бъркана пица, но нещо не можах да схвана номера с печенето  Blush Та въпросът ми е, първо се пече блатът 20 мин. и после се слага плънката и пак се пече за още 20 мин., или се слага плънката върху суровия блат, и директно се пече  newsm78

# 34
  • София
  • Мнения: 10 825
Момичета, искам да направя прословутата Бъркана пица, но нещо не можах да схвана номера с печенето  Blush Та въпросът ми е, първо се пече блатът 20 мин. и после се слага плънката и пак се пече за още 20 мин., или се слага плънката върху суровия блат, и директно се пече  newsm78
Забъркваш тестото и го оставяш да престои 20 минути за да втаса. След това редиш плънката и печеш 20 минути

# 35
  • Мнения: 1 862
Чарита   bouquet благодаря!

# 36
  • Мнения: 1 111
дайте идея в какво мога да "вложа" меденките, които онзи ден замесих,но излязоха бая бройки...в смисъл имаше рецепта,доколкото помня, с остатъчни сладкиши - нещо от сорта,че сладкиша се накисва,разбива се с яйца,пече се после...нещо такова.Не ми се иска да изхвърлям меденките-в тях има яйца,захар,мед,канела и брашно Peace
Използвай меденките като блат(блатове) и направи торта със крем от заквасена сметана,захар и ванилия....Може и някое плодче от компот да сложиш помежду.....Поръсваш я с орехи едро нарязани и готово....Бързо,лесно и вкусно...
т.е. да не ги дробя като блат или нещо от сорта,а да ги редя цели,така ли...ако да-не ми се щеше да са цели Wink

а да не би да има някаква друга гарнитура от картофи освен пържени,картофено пюре и картофена салата Rolling Eyes   защото нищо от изброените не ми се яде, а имам само картофи и се чудя как да ги приготвя за гарнитура на основното ястие Mr. Green

# 37
  • София
  • Мнения: 10 825
а да не би да има някаква друга гарнитура от картофи освен пържени,картофено пюре и картофена салата Rolling Eyes 
печени картофи, картофи соте

# 38
  • Мнения: 7 420
  Maстърче,прочете ми мислите за меденките.... Laughing

 tuly, ето още една идеяHug

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 2 041
Привет.

Може ли да ми дадете линк за направа на бебешки обувки от фондан?

Търсих в тортената библиотека,но не успях да се ориентирам.  Embarassed

# 40
  • София
  • Мнения: 3 184
Здравейте,
в петък си поръчах в офиса най-вкусната супа на света. Френска лучена супа. И много ми се иска да я догодя и вкъщи, но в нета има мнооооого рецепти, пък на мен ми се иска проверена такава. Можете ли да помогнете с идеи?

# 41
  • София
  • Мнения: 3 817
straighty, заповядай рецептата на Lois за френска лучена супа.  Peace Eто и снимка на супичката, която правих по тази рецепта.- много е вкусна.  chef

# 42
  • София
  • Мнения: 3 184
Благодаря, отивам да я пробвам веднага!

# 43
  • При децата ми
  • Мнения: 6 125
Имам спешен въпрос: трябва ли маята (жива) да е на стаѝна температура за козуначено тесто? Hug

# 44
  • Мнения: 141
Момичета,доста съм нова като цяло в готвенето.От скоро с приятеля ми живеем заедно и започнахме да градим нашето семейство.Вече чакаме третия член и домашния уют е нещото,което ме провокира да се науча да бъда добра и разнообразна в кухнята. Simple Smile Това беше отклонението,сега въпросът (вероятно за повечето от вас глупав Confused ) - за втори път правя питка,първият беше провал.Правя всичко по рецептата,но тестото не ми се получава.Става лепкаво и с него едвам се прави топка или каквото и да е,защото остава по ръцете.Нещо му липсва,но какво.Предния път реших,че маслото е малко-явно не беше то.Сега си мисля,че брашното е малко,но все пак нали за това са тези рецепти,как на едни става,на други не?!?Е сега сложих още брашно,за да мога горе долу да оформя нещо,но е с около 400-500 гр повече от даденото в рецептата.Сега уж втасва,пък ще видим дали ще стане нещо.

Общи условия

Активация на акаунт