Отговори
  • Мнения: 10
искам да отворя пекарна или магазин за хляб и др.тестени храни (да ми доставят) в софия. Обаче има море от производители, доставчици. ...

някои ако има опит с това(бил или е в този бранш)  нека ме посъветва .

ще съм благодарна да чуя мнението ви и вашите съвети!

  bouquet

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 20:07 от zvezdichka_86

# 1
  • София
  • Мнения: 3 291
Нямам опит, но мога да помогна с мнение:

От логистична гледна точка не бих се разходила до магазин само за хляб, ако там ще се продава същия като в магазина за хранителни стоки.

Бих се зарадвала на магазин с прясно изпечен хляб на място.

# 2
  • София
  • Мнения: 16 038
Не мога да помогна със опит.
Но според мене трябва първо да започнеш работа в подобна пекарна. Поработи, виж как стават нещата - производство, продажба, отношение с доставчици и клиенти. Ще сметнеш също какви са разходите и приходите и ще решиш дали си струва реализация на мечтата.
За мене най-доброто училище е практиката.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 428
Има една верига пекарни - имат на бул. Пушкин и в Иван Вазов, не съм сто процента сигурна дали се казваха De Paris или нещо в този дух. Те пекат някъде и доставят до магазините си.
Забелязвам, че цените там да значително по-високи и това отказва много хора да бъдат техни клиенти. Зарази високите цени има малък оборот, което пък ги кара да поддържат твърде малък асортимент...

Трудно нещо би бил билансът между цена/качество/асортимент така, че да се поддържат наем, заплати, някакви усилия за реклама на местно ниво.

За себе си лично - бих дори спирала или разхождала се специално до такъв магазин, но трябва да има достатъчно голям асортимент от солени и сладки неща, както и налини бройки от тях. Трудно е да се съгласиш на висока цена за кроасани с масло, например, да отидеш до магазина и да има един! Или да няма изобщо.

Не зная дали съм ти полезна, но това е моят опит като клиент
  chef

# 4
  • Мнения: 419
На мен понякога ми се дояжда страшно много милинка или баничка или някакъв вид закуска, обаче аз не консумирам бяло брашно. Веднъж се заинатих и обикалях по пекарни и баничарници да търся да ми направят по поръчка баница с алтернативно брашно, няма и няма. Ако имаше в моя град и на другия край на града да е, бих ходила понякога. А има достатъчно много хора още като мен, които поради една или друга причина не консумират бяло брашно. Вече има хлябове от какви ли не брашна, но закуски не съм намирала.

# 5
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
От месеци купувам хляб /живея в Лозенец/ само от Ма Бейкър на Раковска. Струва си да се направи подобна пекарна, отиди и разгледай. На ъгъла няколко номера по- горе има и една друга френска пекарна.

# 6
  • Мнения: 10 547
С какви пари започваш за да те посъветвам и с какво тесто мислиш да работиш, т.е. бутер ще правиш ли?
Също така в какви ценови клас ще се движиш, т.е. каква продукция ще произвеждаш-  стандартната или нещо по-иновативно Simple Smile. Ако е второто, то ти трябва и добър майстор, а такива не се намират лесно.

# 7
  • София
  • Мнения: 4 253
От месеци купувам хляб /живея в Лозенец/ само от Ма Бейкър на Раковска. Струва си да се направи подобна пекарна, отиди и разгледай. На ъгъла няколко номера по- горе има и една друга френска пекарна.
Софи е съседната пекарна, но не ме впечатлиха особено.
Ма Бейкър и на нас ни е фаворит /хлябът със семена ...мммм Heart Eyes/, понякога редуваме с холанската пекарна на Ангел Кънчев.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 656
искам да отворя пекарна или магазин за хляб и др.тестени храни (да ми доставят) в софия. Обаче има море от производители, доставчици. ...

някои ако има опит с това(бил или е в този бранш)  нека ме посъветва .

ще съм благодарна да чуя мнението ви и вашите съвети!

  bouquet
Аз останах с впечатление, че ще се продава готова продукция  newsm78 Греша ли?

# 9
  • Мнения: 10 547
Аз разбрах, че иска да пече хляб, а други видове тестени да й бъдат доставяни.
Второто е къде, къде по-лесно осъществимо от първото.

# 10
  • Мнения: 419
А ако същите неща ги предлагат и по много други места, защо хората да предпочетат новото място? Особено ако ще се конкурира с продукти, които се предлагат и по веригите, как ще предложи конкурентна цена? Изобщо на какво залага за да привлече клиенти?
Може да се инвестира в добро отношение. Лично при мен, ако в няколко магазина се продават сходни продукти, посещавам този, в който хората комуникират най-адекватно. В някои малки магазинчета ходя най-вече заради хората, които обикновено са собственици и са зад щанда, личи си отношението към магазина, работата и клиента и на мен ми е приятно.

# 11
  • Мнения: 12 665
В София има доста такива.  При нас в квартала има едно малко, правят всичко на място и много върви.

# 12
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 237
Постът на Зелен дух е много добра идея. А ако заложиш и на носталгичните кифли с мармалад, милинки, ямболки, понички, осморки и снежно бели виенски кифли - ставам твой вечен клиент.

# 13
  • Мнения: 12 665
Постът на Зелен дух е много добра идея. А ако заложиш и на носталгичните кифли с мармалад, милинки, ямболки, понички, осморки и снежно бели виенски кифли - ставам твой вечен клиент.

Това при нас е точно такова - нищо общо с модните тенденции.

# 14
  • Мнения: 10 547
То, добрите намерения вървят с пари. Но авторката така и не казва, освен с мечтите си с какво друго разполага.

С горния асортимент, изброен от Котьо, фалираха не един и двама.

Общи условия

Активация на акаунт