Отговори
# 15
  • Мнения: 2 152
Постът на Зелен дух е много добра идея. А ако заложиш и на носталгичните кифли с мармалад, милинки, ямболки, понички, осморки и снежно бели виенски кифли - ставам твой вечен клиент.
+1 Пиши къде да те намерим !
Местоположението е много важно ,както и подържането на постоянен асортимент.

# 16
  • София, център
  • Мнения: 3 455
Холандския пекар ни беше наемател за втора фурна на Оборище.
Не можа обаче да я разработи и я закри.
Иначе тази на Ангел Кънчев си му върви.

Много е важно мястото!

Успех и да кажеш къде си!

# 17
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
То, добрите намерения вървят с пари. Но авторката така и не казва, освен с мечтите си с какво друго разполага.

С горния асортимент, изброен от Котьо, фалираха не един и двама.

Имаше една такава пекарна на Журналист, беше много известна от десетилетия, затвори преди 2-3 години. Сега на мястото й са "100 грама сладки".

По мои наблюдения с кифли- мифли и евтини тестени закуски може да се печели само ако наблизо няма баничарници и е в помещение с малък наем.  Затова, първо и най- важно, е да се определи към какви клиенти ще бъде насочен магазинът, а това ще определи асортимента и мястото.

# 18
  • Мнения: 348
Разгледай също сайта на ресторант Слънце Луна в София. Те визират друга група клиенти, но последно видях и доста чужденци да ги посещават.

# 19
  • Мнения: 10
Да, и аз така мисля- отношение, добро качество нормални цени...А защо да е именно в центъра? а ако е в някой квартал наблизо няма подобни) и таргета са лоялни клиенти  с отношение о малки подаръчета? Laughing
мислители че центъра и повечето хора(повече наем) = повече приходи? newsm78

# 20
  • Мнения: 10
Холандския пекар ни беше наемател за втора фурна на Оборище.
Не можа обаче да я разработи и я закри.
Иначе тази на Ангел Кънчев си му върви.

Много е важно мястото!

Успех и да кажеш къде си!

писах на ЛС

# 21
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 540
Холандския пекар ни беше наемател за втора фурна на Оборище.
Не можа обаче да я разработи и я закри.
Иначе тази на Ангел Кънчев си му върви.

Много е важно мястото!

Успех и да кажеш къде си!

писах на ЛС

Направи ли я? Пиши в кой квартал си /без точен адрес няма да е реклама според мен/ и какво предлагаш. Така който има интерес ще потърси.

# 22
  • Мнения: 6 214
Значи по учебник, най-важното е да предложиш нещо различно или ново, а в нашата действителност, според мен, най-важното е да имаш клиенти.  Peace

# 23
  • Мнения: 10
не съм още , малко се страхувам  Embarassed  да рискувам още проучвам

# 24
  • Мнения: 10 547
не съм още , малко се страхувам  Embarassed  да рискувам още проучвам

Колко ще рискуваш? Ти ли ще си майсторът или ще плащаш?

# 25
  • Мнения: 81
Започни с нещо просто, пържи мекички. Предлагай ги освен с пудра захар, със сирене, с няколко вида сладка или конфитюри - 2-3 лъжици в пластмасова купичка. Ще ядат и ще им плющат ушите. Мястото, както са отбелязали, е критично.

# 26
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 254
Разгледай също сайта на ресторант Слънце Луна в София.

Те държат неприятно високи цени.

# 27
  • Мнения: 86
Много почтен занаят е това да печеш хляб! Успех от мен и се нареждам при желаещите за адреса на новата пекарна! Дано да има от любимия ми 100% ръж!

 Peace

# 28
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Първо бих си изяснила визията за пекарната си (какво точно ще предлагам, какви видове хлябове/тестени изделия, на място ли ще се приготвят всичките), второ, ще съм проучила пазара за това из основи (къде ще я сложа пекарна, кой очаквам да ми купува изделията, ако ще имам сандвичи и други неща за обяд примерно, има ли поток от хора, които да ми ги купуват), после ще определя цените и предполагаемия оборот (супер консервативно) и ще търся майстор-пекар. Бих заложила на качество. Пекарна е убийствен труд, хляба сутрин се меси към 4-5 сутринта. И това бих си сложила в сметките.
Ако нещо се прави на място, оборудването е доста скъпо.
Сега видях, че искаш да ти доставят, за мен няма смисъл, ако не се приготвя на място.

# 29
  • София
  • Мнения: 15 483
   При толкова много хора, ползващи и домашни хлебопекарни(и се увеличава броят им) и можещи да си направят какъвто хляб пожелаят, да продаваш само доставен готов хляб, малко трудно ще ти бъде.Ако се пече на място и нещо различно, ще е друго, но и много по-скъпо, и за теб, и за клиентите.

Общи условия

Активация на акаунт