Отговори
# 30
  • Мнения: 169
Започни с нещо просто, пържи мекички. Предлагай ги освен с пудра захар, със сирене, с няколко вида сладка или конфитюри - 2-3 лъжици в пластмасова купичка. Ще ядат и ще им плющат ушите. Мястото, както са отбелязали, е критично.
Аз бих добавила и палачинки! Успех в начинанието!  bouquet

# 31
  • Мнения: 10 547
Започни с нещо просто, пържи мекички. Предлагай ги освен с пудра захар, със сирене, с няколко вида сладка или конфитюри - 2-3 лъжици в пластмасова купичка. Ще ядат и ще им плющат ушите. Мястото, както са отбелязали, е критично.
Аз бих добавила и палачинки! Успех в начинанието!  bouquet

Тази продукция задължава и да се осигурят поне няколко места за консумация, защото преносът на мекици с поливка и палачинки е по-затруднен от този на една баница или милинка, например.

Колкото и хора да използват домашни хлебопекарни, да са добри сладкари и пр., има и майстори, и техните рецепти, които трудно се постигат в домашни условия.
Понеже гледам този вид бизнес, така да се каже отвътре, та отново да спомена на авторката- много е трудно и рисковано. И нито е да залагаш на труднопроизносими, чуждестранни тестени храни, нито на баница с извара /защото със сирене ще скочи като цена, а оттам ще намали и евентуалните клиенти/.
Бутер-тестото е харесвано, но трудно се работи с него, добрите майстори са малко и вземат прилични надници, а самото оборудване  е скъпо. Ако се взема готов, замразен бутер и само се пече, цената на единица готова продукция ще е в рамките на поне 1,60-1,80 за класически кроасан.

# 32
  • Мнения: 8 912
Относно МаБейкър - познавам собствениците и знам, колко време, но и средства им отне отварянето на първата фурна, а после и на втората. От една страна ключова локация, от друга добър персонал, който е подготвен и мотивиран да работи.
Та, към авторката - добре е да си направиш много внимателно бюджета и да го съобразиш с нивото, което искаш да постигнеш.

Иначе аз също имам подобна идея, а и разполагам с нужните помещения, но на този етап ангажиментът ми се струва една идея повече, от колкото мога да поема, защото да се разработи нещо трябва почти постоянно присъствие.

Иначе лично аз бих заложила на визия стил Прованс - съчетания от цветове, естествени материали за интериора и екстериора, а относно печивата - тарти, кексове, кукис, солени пайове, цитронади и т.н.

успех  Peace

# 33
  • Мнения: X
Разгледай също сайта на ресторант Слънце Луна в София.

Те държат неприятно високи цени.
аз, въпреки че насърчавам предприятия като техните, никога не съм яла там вкусен хляб...
(имам пред вид - странно мек е, безсолен често, семенцата без миризми и тн., понеже пека хляб често, виждам разликата)

zvezdichka_86 като се решиш пиши къде, да дойдем да си купим от тебе   bouquet

# 34
  • Мнения: 12 674
Ти дорде отвориш магазинче, аз се научих да правя милинки. А за мен това е нещо като ядрена физика.

# 35
  • Мнения: 76
Документацията, изискванията за подобен цех са ужасни. Загубваш цял ден в попълване на документи и тъпи изисквания, които никой не спазва, но така е по закон.  Naughty
Хипер неблагодарна работа е това да печеш хляб и закуски в малка пекарна. Трябва да поддържаш ниски цени, заради цените в големите вериги, брашното е скъпо, тока, газта, а един добър майстор няма да работа за без пари. Казвам го от собствен опит. Трудно е, хората искат да ядат вкусни неща за без пари. Би спасило само упорството и отличното място на подобна пекарна. Инвестицията - голяма, трябва ти тестомесачка/и, печка/и, втасални, друго оборудване... маса пари.
На тоя хал дето ни е държавата не бих се хванала, особено сега. Wink

# 36
  • Мнения: 6 214
Документацията, изискванията за подобен цех са ужасни. Загубваш цял ден в попълване на документи и тъпи изисквания, които никой не спазва, но така е по закон.  Naughty
Хипер неблагодарна работа е това да печеш хляб и закуски в малка пекарна. Трябва да поддържаш ниски цени, заради цените в големите вериги, брашното е скъпо, тока, газта, а един добър майстор няма да работа за без пари. Казвам го от собствен опит. Трудно е, хората искат да ядат вкусни неща за без пари. Би спасило само упорството и отличното място на подобна пекарна. Инвестицията - голяма, трябва ти тестомесачка/и, печка/и, втасални, друго оборудване... маса пари.
На тоя хал дето ни е държавата не бих се хванала, особено сега. Wink
Сигурно си права. Като сметнеш един качествен домашен хляб колко ти струва... Ясно е, че при пекарната ще има икономии от мащаба, но ще има и други разходи пък.

# 37
  • Мнения: 169
Знам,че всички казвате истината,но си представям и авторката какво мисли.Те си говорят така,защото  работят същото.Вярвам,че  са искрени за трудностите.
Доста усилия ми костваше да убедя съпруга си да се откаже от бизнес, при който в един момент започнахме да се самоизяждаме т.е това,което влагахме по никакъв начин не можеше в края на месеца да се получи,не да се печели от него./става въпрос за бързооборотни стоки,машини и съоръжения имахме закупени/.
Конкуренцията огромна,подмолните игрички също.Данъчни как да е,но ХЕИ,ДВСК,Инспекция на труда все хора,които гледат на теб като дойна крава./имали хората лимит,колко глоби да направят на месец,защото иначе ги режат/.
ДВСК вземат за проби с кг,за нещо,купено с документ и сертификат.-на моя забележка защо толкова много г-жата ми казва,че ми давала документ.Ок,ама ако работиш на някой и да му кажеш,къде е липсващото.На мен този док за нищо не ми служи.Е,друг се изпусна,че там работели еди колко си и като го разпределят да не мисля,че кой знае колко им оставало !?

# 38
  • Мнения: 5 622
.... там работели еди колко си и като го разпределят да не мисля,че кой знае колко им оставало !?

Пффф...ужас  Tired

Всичко е порочно в тази държава, подяволите  Tired


Откога в българския език съществува подобна дума?! Нашата не беше ли курабийки?
 Tired

# 39
  • Мнения: 76
Izvinqvam se za latinicata..
Da se zanimava6 s instituciite, ozna4ava da se s4upi6 ot nervi i da si oskubi6 kosite s mislite za6to si se zahvanal da proizvejda6 nqkakuv vid hrana Laughing
Neka avtorkata razbere,4e da si ima6 pekarna, ne e kato romanti4nite filmi,kudeto izka4a madamata zad plota s prestilkata i ti podnasq kafe s kaimak i biskvitki. Iluziqta e golqma, za sujalenie.
Bra6noto tazi godina 6te poskupne o6te,konsumativite -olio,margarin,palmovo ...., miksovete sus razni semena ne sa evtini.
Predlagam da pomislqt za proizvodstvo na pitki za hamburgeri,djobove i eventualnoto im raznasqne do drugi pome6teniq za burzo hranene. Ot tam se vadqt dobri pari,stiga da ima6 dostatu4no klienti. A i,imai predvid,4e ministura ni, g-n Naidenov mu hrumvat strahotni idei, kato tazi- da zamrazi cenite na hlqba, kato tozi na4in zakopa za nula vreme to4no podonbi malki kvartalni pekarni.
Mqstoto spored men e nai,nai-vajno. Trqbva golqm potok ot hora.
Uspeh v na4inanieto.

# 40
  • Мнения: 81
Отново казвам, мекици - т.е. принципа KISS...  Grinning

# 41
  • Мнения: 4 358
Чакам и аз за локацията.Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт