хлебчето отива до капака , става много вкусно и пухкаво
ама като казвам пухкаво , като кекс ,белия ми хляб не е толкова....
и като го режа прави троха
нормално ли е , спазвам точно рецептата , маята е 1/4 кубче , много ми се вижда
но така е дадено може би заради пълнозърнестото брашно !
а за сладкото в машината , много
обичам домашни конфитюри и се изкушавам да опитам ,но се въздържам , не ми се рискува !
Честито, постигнала си непостижимото. Пълнозърнестият хляб да бухва повече от белия.
Сега сериозно - за да ти се получава така, значи с белия ти хляб нещо е объркано. Възможно е и с пълнозърнестия рецептата/изпълнението и да не е точно, защото не би трябвало той да се вдига догоре. С две думи: пълнозърнестия обикновено пълни до 3/4 казанчето, докато белият винаги стига догоре. При мен е така, работил съм с много машини, винаги се получава така. Но това си е мое наблюдение. В големите жеги (когато беше над 36 градуса) белият не бухва добре и особено в горната част остава тестян, заради високата околна температура, възможно това да е била причината при него.
За трохите не се притеснявай, абсолютно всички правят трохи, хляб е все пак, въпросът е да са няколко, а да не е ронлив.