Чуден турски сладкиш

  • 45 775
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 503
Kakaolu Islak Kek - Сочен шоколадов сладкиш



Пуснете фурната да загрява на 175 градуса С

В дълбока купа разбъркайте с помощта на миксер:
2 яйца
1 ч.ч. захар (аз използвах 50:50 кафява и бяла  :thumbup:)
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. неподсладено какао
1/2 ч.ч. олио
Отделете от получената смес 1/2 ч.ч. - с нея ще залеете сладкиша след изпичането му.

В друг съд размесете:
1 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.ч. натрошени орехи
1/4 ч.ч. стафиди
1/2 дребна ябълка, настъргана с ренде

Добавете "мократа" към "сухата" смес и добре разбъркайте.

Пригответе тавичка с размери около 25х10 см. За целта аз ползвам елипсовидна тенджера от йенско стъкло. Намажете я с мазнина и изсипете тестото вътре.

Сложете да се пече в загрятата фурна за около 30 минути (според фурната) - толкова, че средата на сладкиша точно да е стегнала, но без да е прекалено сухо. Аз го пека, докато клечката, с която пробвам, спре да излиза навлажнена.

Веднага след изпичането, сладкишът се залива с приготвената 1/2 ч.ч. от сместа.

Може да се сервира топъл - с ванилов сладолед, или охладен, с кафе.




източник Гответе с мен

# 31
  • Мнения: 6 243
Kakaolu Islak Kek - Сочен шоколадов сладкиш



http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg80737.html#msg80737
има снимка, дано това помогне при преценката дали поне на външен вид е същото

# 32
  • Мнения: 119
Здравей, Сладка Хапка. Като го гледам на снимката, много прилича. И това ме кара да опитам и тази твоя рецепта. Може би няма да сложа ядките и стафидите, за да видим дали ще си спомня "онзи" вкус. Благодаря предварително. Приготвя ли го, ще се отчета.
Поздрави!  Peace

# 33
  • Мнения: 6 243
Sugar_geri, стискам палци да намериш "твоята" рецепта. Peace

# 34
  • Мнения: 729
Kakaolu Islak Kek - Сочен шоколадов сладкиш



Пуснете фурната да загрява на 175 градуса С

В дълбока купа разбъркайте с помощта на миксер:
2 яйца
1 ч.ч. захар (аз използвах 50:50 кафява и бяла  :thumbup:)
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. неподсладено какао
1/2 ч.ч. олио
Отделете от получената смес 1/2 ч.ч. - с нея ще залеете сладкиша след изпичането му.

В друг съд размесете:
1 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.ч. натрошени орехи
1/4 ч.ч. стафиди
1/2 дребна ябълка, настъргана с ренде

Добавете "мократа" към "сухата" смес и добре разбъркайте.

Пригответе тавичка с размери около 25х10 см. За целта аз ползвам елипсовидна тенджера от йенско стъкло. Намажете я с мазнина и изсипете тестото вътре.

Сложете да се пече в загрятата фурна за около 30 минути (според фурната) - толкова, че средата на сладкиша точно да е стегнала, но без да е прекалено сухо. Аз го пека, докато клечката, с която пробвам, спре да излиза навлажнена.

Веднага след изпичането, сладкишът се залива с приготвената 1/2 ч.ч. от сместа.

Може да се сервира топъл - с ванилов сладолед, или охладен, с кафе.




източник Гответе с мен

Направих този сладкиш.Много ми допадна.Със сигурност ще го правя често.

# 35
  • Мнения: 6 243
ilkmon, a снимка няма ли да покажеш  Grinning?

# 36
  • Мнения: 729
ilkmon, a снимка няма ли да покажеш  Grinning?
Съжалявам-не остана за снимка  Laughing
Но следващият път първо ще снимам   chef

Общи условия

Активация на акаунт