Пуснете фурната да загрява на 175 градуса С
В дълбока купа разбъркайте с помощта на миксер:
2 яйца
1 ч.ч. захар (аз използвах 50:50 кафява и бяла :thumbup:)
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. неподсладено какао
1/2 ч.ч. олио
Отделете от получената смес 1/2 ч.ч. - с нея ще залеете сладкиша след изпичането му.
В друг съд размесете:
1 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.ч. натрошени орехи
1/4 ч.ч. стафиди
1/2 дребна ябълка, настъргана с ренде
Добавете "мократа" към "сухата" смес и добре разбъркайте.
Пригответе тавичка с размери около 25х10 см. За целта аз ползвам елипсовидна тенджера от йенско стъкло. Намажете я с мазнина и изсипете тестото вътре.
Сложете да се пече в загрятата фурна за около 30 минути (според фурната) - толкова, че средата на сладкиша точно да е стегнала, но без да е прекалено сухо. Аз го пека, докато клечката, с която пробвам, спре да излиза навлажнена.
Веднага след изпичането, сладкишът се залива с приготвената 1/2 ч.ч. от сместа.
Може да се сервира топъл - с ванилов сладолед, или охладен, с кафе.
източник Гответе с мен