Знаете ли рецепти за гювечета?

  • 105 858
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 180
Цитат на: Anda
Всичко става - има си цяла готварска книга все за гювечета. Ти си го знаеш де - дали е традиционалист (тоест ще му хареса кавърма или нещо задължително с месо, сирене и яйце), дали си пада по по-екзотичните неща (на гювече стават страхотно мароканските рецепти за тажин). Обикновени зеленчуци с масло, кашкавал или синьо сирене също стават върха, да знаеш.
Пилешко бяло месо, намазано с мед и чесън, или с чесън и синьо сирене.
Лозарският кебап става много хубав, при него гювечето се застила с лозов лист и вътре месо, картофи, моркови, подправки, маслини май слагаше майка ми.
Абе много вкусни работи стават в гювече, ама пусто си изпопарвам ръцете, докато го извадя от фурната, а после колко търкане има, не е истина. Гледай търкането да го свърши любимият, ако иска скоро пак гювече Simple Smile


Може ли по-подробнички рецепти за вкусотийките за които споменаваш  Rolling Eyes

# 16
  • Мнения: 180
Цитат на: petiu6ka
Намерих едни рецепти за гювечета,ако някой го интересува пишете,това е съдържанието:
гювече със сирене
гювече със сирене по шопски
гювече с кашкавал
гювече с кашкавал по украински
гювече с пресни домати
гювече по украински
гювече по ориенталски
гювече с кайма 1ви вид
гювече с кайма 2ри вид
гювече с парченца месо и лук
гювече с месо и картофи 1ви вид
гювече с месо и картофи 2ри вид
гювече с месо и сметана
гювече с месо и гъби
гювече с месо и гъбена супа
гювече с гъби и ориз
гювече с месо
кебап в гювечета
гювече с пиле
гювече с агнешко месо



всичко звучи вкусно  Embarassed пускай ни на порции когато ти се пише  People Angel  Wink

# 17
  • Мнения: 773
каква рецепта слагаш каквото има малко сирене едно яйце и готово. мама ме е учила че това се прави след някой празник като има поизостанало това онова.

# 18
  • Мнения: 4 176
АЗ ги правя малко урбулешката, но стават супер вкусно.
Принципа ми е да редувам продуктите ( на етажи)
1.натрошавам  и слагам сирене
2. шунка или филе някакво ...
3. шайби лук
3. чушка
4. домат на ситно.
5 чуквам 2 яйца
6.заливам с малко зехтин

Пече се докато прецените .в Силна фурна.

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
petiu6ka, може ли да пуснеш няколко рецепти на гювечета с месо Confused:

# 20
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
ГЮВЕЧЕ НА ФУРНА
Продукти:
равни количеста едро нарязани гъби (печурки)
лук (едро нарязан)
картофи (едро нарязани)

Гъбите, лукът и картофите (общо около 1-1,2 кг) се поставят в голям гювеч или отделни гювечета и се заливат със следната смес: 2 с. л. брашно се разбъркват с 200 г вода и 200 г несладко (по-добре червено) вино, 1 ч. л. с връх сол, 10-15 зърна черен пипер, 2 половинки дафинов лист (за да се постави на две места) - всичко се разбърква и се сипва върху зеленчуците, като се добавя накрая и малко    олио. Пече се около 20 минути на фурна 250 градуса.
  Yum

# 21
  • Мнения: 1 464
Гювече с месо и картофи

Продукти за 4 порций:
800гр.крехко свинско месо
125 гр. масло
2глави лук
4-6 пиперки
4 люти чушки
4 картофа
4 домата
4 яйца
1 лъж. олио
магданоз,черен пипер,червен пипер
сол

Месото се нарязва на парченца като за кебап,лосолява се ,поръсва се с червен пипер и се намаслява с олио.Във
всяко гювече се поставя по парче от разделеното на 4 части масло и по две лъжици ситно нарязан лук,по 1 или 2 нарязни пиперки,по 1 люта чушка,и се разпределят нарязаните на кръгчета картофи.Отгоре се подрежда месото и се покрива с резенчета домати.Пече се в умерена фурна.Малко преди да стане готово ,всяко гювече се залива с по 1 яйце и се допича.Преди поднасяне се поръсва с черен пипер.



Гювече с месо и сметана

Продукти:
500гр месо
1/2 кофичка сметана
200гр пушено сирене1/2 връзка копър
черен пипер,сол


Месото се нарязва на дребни хапки.Омесва се със сметаната и нарязаното на кубчета пушено сирене.Прибавят се подправките и сместа се разпределя в гювечетата.Пече се в умерена фурна и преди поднасяне се поръсва с копър.


Гювече с месо и гъби

Продукти:
400гр свинско месо
300гр гъби
2 глави лук 1/2 пакетче масло
200гр настърган кашкавал
черен пипер,сол


Нарязаните гъби се задушават с маслото в тиган.Добавят се нарязаният лук и месото,нарязано на хапки.Омесва се добре,прибавят се подпрвките и сместа се разпрдля в гювечетата.Пекат се в умерена фурна и преди поднасяне се поръсват с кашкавала.

Рецептите са много лесни,приготвят се бързо и са много вкусни.Просто всичко ,приготвено в гювечета е много вкуно Grinning

# 22
  • Мнения: 1 464
Гювече с гъби и ориз

Продукти:
500гр печурки
1 кафена чашка ориз
1/2 пакетче масло
1 връзка пресен лук
1 връзка нарязан магданоз
1 голям домат
черен пипер,сол

Измитите гъби се нарязват и задушават в маслото.Прибавя се оризът,нарязаният лук,настърганият домат и подправките.Омесва се добре и сместа се разпределя в гювечетата.Добавя се малко вода .Пече се на 200 градусаи преди сервиране се поръсва с магданоз.


Гювече с месо

Продукти:
800гр крехко свинско месо
125гр масло
настърган кашкавал
8 неголеми глави лук
4 пиперки
4 яйца
8 лъжички горчица
1/2 лъжичка кимион
червен и черен пипер,сол
магданоз


Месото се нарязва като за кебап,поръсва се със сол,черен пипер,ситно нарязаният магданоз и лук.Прибавят се ситно нарязаните пиперки,горчицата,счуканит кимион
и всичко се разбърква много добре.Оставя се в хладилник 5-6 часа.Разпределя се месото и маслото в гювечетата,поствт се капачетата или се покриват с фолио и се запичат.Преди да се извадят от фурната,всяко гювече се залива с едно яйце,червен пипер и кашкавал.Допича се окончателно.

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
petiu6ka, благодаря ти много Heart Eyes
Утре мисля да пробвам това със сметаната, че и без това имам такива продукти.

# 24
  • Мнения: 1 464
Цитат на: Valeria
petiu6ka, благодаря ти много Heart Eyes
Утре мисля да пробвам това със сметаната, че и без това имам такива продукти.
Моля,моля ще пусна още като не ме мързи знам над 100 рецепти/то всяка манджа за фурна става и в гювече де/ Laughing

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Е да ама в гювечето, особено ако е глинено стават някак по-вкусни нещата Wink

# 26
# 27
  • Мнения: 180
златни сте момичета.страхотни идейки ми давате  Stuck Out Tongue

# 28
  • Мнения: 1 413
Ето и една рецепта от Банско,която много харесваме:
в намасленото гюведже се слага задушен лук, парченца печени чушки,колбас, домати,сирене,настърган кашкавал и 2-3 парченца суджук,отгоре се троши едно яйце и се украсява с парченца суджук. Всичко е на око. Запича се...много е приятно.

# 29
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте!

Няма да пиша рецепта, но само като идея, когато искате да стане по-бързо гювечето, можете да го направите и в микровълнова печка - ако не е със сурово месо - за около 10 мин. на най-висока степен. Аз подлагам с чинийка, защото леко изкипява. Също не забравяйте, че ако слагате на върха яйце, трябва да се бодне жълтъка с вилица, за да не пукне. Дано да съм била полезна:)

P.С А и така се мият гювечетата много по-лесно, защото на загорява:)

Общи условия

Активация на акаунт