Знаете ли рецепти за гювечета?

  • 105 861
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 028
искам само да кажа, че в гюведжето манджата става наистина по-различно от тази, приготвена в който и да е друг съд. Снощи например направих свинско месце (шол) със сметана в гюведже-е, такова крехко свинско не бях яла Laughing

# 31
  • Мнения: 7 111
Изчистваш хладилника и по едно яйце отгоре за украса.

# 32
Аз правя Овчарски пай в гювечета. Приготвя се картофено пюре. Пилешко бяло месо се нарязва на парченца като за кебап. Запържват се лук, гъби и пилешкото месо. Слагат се подправките - сол, бял пипер, чесън, шарена сол и някаква листна подправка по желание/ магданоз, джоджан, чубрица или целина/. Слагат се и домати, нарязани на дребно или доматен сок. Всичко се задушава до омекване на месото и до извиране на течността. Трябва да остане на мазнина. Гювечетата се намазват с олио или масло. Слага се картофено пюре, след това от сместа с пилето и гъбите и отгоре отново картофено пюре да покрие изцяло месото. Настъргва се кашкавал и се запича във силно загрята фурна. Ястието е много вкусно, атрактивно, лесно се приготвя и не изисква някакви особенни умения.

# 33
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Цитат на: natalyna
Здравейте!

Няма да пиша рецепта, но само като идея, когато искате да стане по-бързо гювечето, можете да го направите и в микровълнова печка - ако не е със сурово месо - за около 10 мин. на най-висока степен. Аз подлагам с чинийка, защото леко изкипява. Също не забравяйте, че ако слагате на върха яйце, трябва да се бодне жълтъка с вилица, за да не пукне. Дано да съм била полезна:)

P.С А и така се мият гювечетата много по-лесно, защото на загорява:)


 Arrow и аз "готвя" гювечета на тоз принцип!  Sunglasses
 Еее, чинийка не подлагам, но после си мия фурната, пък и ремонтите са ми безплатни  Stuck Out Tongue !

Общи условия

Активация на акаунт