Активиа - полезна или вредна?

  • 28 049
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 3 827
Не ти вярвам. Как ще няма и кое държи продукта "неповластен на времето", както вече много хора писаха? Истинското натурално кисело мляко се разваля за дни.

нито едно кисело мляко не се разваля за дни , кое мляко ще се развали за една седмица ?
Млякото на оня тип с криминална физиономия Зоров ли ? : ))))
дори да се развали за дни , това не е гаранция за суровината , нали ?
а защо не се разваля  - Защото след като се подкваси , се загрява до висока температура , с което се спира размножаването на бактерията , защото това е европейският стандарт , а не соц. немотията - като се пусне нещо по магазините ,  се изчерпва още същия ден ...

# 61
  • Мнения: 8 964
Не ти вярвам. Как ще няма и кое държи продукта "неповластен на времето", както вече много хора писаха? Истинското натурално кисело мляко се разваля за дни.

нито едно кисело мляко не се разваля за дни , кое мляко ще се развали за една седмица ?
Млякото на оня тип с криминална физиономия Зоров ли ? : ))))
дори да се развали за дни , това не е гаранция за суровината , нали ?
а защо не се разваля  - Защото след като се подкваси , се загрява до висока температура , с което се спира размножаването на бактерията , защото това е европейският стандарт , а не соц. немотията - като се пусне нещо по магазините ,  се изчерпва още същия ден ...

Всичко, което казваш от технологична гледна точка - ок
Обаче това няма да ме накара да използвам продуктите на Данон, а още повече бранд като Активия - за мен е изключително малоумен и подвеждащ като комуникация  Peace

# 62
  • Мнения: X
Млякото се загрява ПРЕДИ да се подкваси, не след това.     Laughing
Не знам какви консерванти има Данона, но съм писала преди 2-3 години за моя експеримент с него.
Два месеца почти-юли и август стоя една кофичка Данон на плота в кухнята, наполовина отворена.
Кухнята ми е западна и цял следобед се огрява от слънце.Та, това "кисело мляко" не мръдна......след почти 60 дни на "плаж" на около 27-29 градуса ставаше за ядене.    Laughing
В сайта им, във формата за въпроси на клиенти питам:"Защо вашето мляко не се разваля, оставено два месеца извън хладилника, на почти 30 градуса температура?"
И ми отговарят:"Нашите млечни продукти се съхраняват в хладилник!"    Joy
Ама аз не питам това, бре......    Mr. Green  , чак толкова не съм изкукала, знам как се съхраняват БЪРЗОразвалящи се продукти, питам Защо НЕ СЕ разваля вашето, въпреки че не съм го съхранявала правилно?
Дали получих отговор?!    Laughing

# 63
  • Мнения: 341
Ами всъщност спорът отдавна премина на технологично ниво. Мисля, че всички си стиснахме ръцете, че Данон не е кисело мляко. На мен това не ми пречи. Обаче на вкус не мога да кажа, че е нещо изключително. Мога да направя същия вкус с разтворим сок и обикновено кисело мляко, но за съжаление обикновено не уцелвам колко микрограма сок на прах да сложа.  Mr. Green

# 64
  • София
  • Мнения: 5 884
Те хубаво убиват бактериите, с висока температура или както там, и наш'те производители се научиха да го правят, за да не се "вкисва" млякото (Вкисва, забележете, не дали мухлясва и си променя вкусовите качества. То е отделен въпрос, със сигурност го постигат с консерванти.)
Обаче като убият бактериите, му изчезва цялата полезност на киселото мляко, защото полезни са живите бактерии, които работят в червата. Превръща се просто в млечно кремче. Затова и с него не може да се подквасва мляко, няма живи бактерии.

# 65
  • София
  • Мнения: 3 100
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????

Много Ви е странна логиката. Какво, решихте че някой от компанията си прави проучване ли? Божее, в какво са се превърнали форумите? Не да поискаш мнението на няколко непознати с личен опит, а за да ги проучваш, подслушваш и следиш най-вероятно.
  Naughty

# 66
  • Мнения: X
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????
Ти изобщо попадала ли си на реклама, за какъвто и да е продукт, в която да казват истината?    Laughing
Рекламата не се прави, за да ти каже истината , а за да те накара да купиш продукта.

# 67
  • София
  • Мнения: 3 100
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????
Ти изобщо попадала ли си на реклама, за какъвто и да е продукт, в която да казват истината?    Laughing
Рекламата не се прави, за да ти каже истината , а за да те накара да купиш продукта.

Да де, просто така се изразих... В никакъв случай не си мислете, че съм си я купила заради рекламата. Просто я загледах в магазина и реших да пробвам всички вкусове. Embarassed Laughing Но определено ме разколебахте с тези нишестени работи!!! Препоръчайте ми хубаво и истинско мляко от магазина тогава.

# 68
  • Мнения: X
Хубави, докарани на вкус, сигурно има доста.
Истинско, едва ли.
Аз съм доволна от Хармоника и Пробиотичното на Бор чвор.Те поне подквасват домашното прясно мляко....

# 69
  • Мнения: 14 654
Оценявам я за вредна, поне доколкото може да е вреден един сопол, разбъркан с повечко захар и нишесте. И да не е вредна, е адски гнусна.
Истинското кисело мляко обаче, не се разваля за дни, ще има да вземате. 2 седмици и повече издържа в хладилника кислото мляко, което сама си квася, като дори не става кой знае колко кисело към края на втората седмица. Виж, прясното наистина прокисва за 3 дни.

# 70
  • Мнения: 6 214

Истинското кисело мляко обаче, не се разваля за дни, ще има да вземате. 2 седмици и повече издържа в хладилника кислото мляко, което сама си квася, като дори не става кой знае колко кисело към края на втората седмица.
И при мен така. И се чудя дали не слагат консерванти във фуражите.  newsm78 Crazy

# 71
  • Мнения: 341
Пробиотичното на Бор чвор
Това при нискомасленото мляко ли се намира, защото не съм го виждала, а нискомаслено не купувам.

# 72
  • Мнения: 14 654
И при мен така. И се чудя дали не слагат консерванти във фуражите.  newsm78 Crazy

Аз написах, че прясното, което подквасвам, се разваля за 3 дни, така че там консервант няма. Но киселото си издържа много дълго.

# 73
  • София
  • Мнения: 5 884
С бор чвор (боже, какъв маркетингов подход за избор на търговска марка) нямаше ли голям скандал преди 1-2 години?
След това си смениха и името.

# 74
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Пробиотичното на Бор чвор
Това при нискомасленото мляко ли се намира, защото не съм го виждала, а нискомаслено не купувам.
Не.

Общи условия

Активация на акаунт