Какво закусвате?

  • 14 864
  • 210
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 3 743
Според мен по-скоро протича един друг процес, който се нарича покълване, но няма да споря Peace

# 121
  • Мнения: 2 127
В ядките има инхибитори, които им пречат да покълнат, докато са в пакетчето или в кутиите, в които ги съхраняват. Те пък не са полезни за човека, затова се киснат - така тези инхибитори се премахват.
А за премахването на мазнините.... ми, глупост е.

# 122
  • Мнения: 208
Магнолия явно не съм Ви разбрала правилно за вашата приятелка,но направих този извод от това ваше изречение" без да спортува, защото е контузена нещо свали 3,5 кг. От 65 кг. сега е около 61." Интересно ми е колко грама лешници закусваш? Аз съм спортист (художествена гимнастика) и съм добре запозната с калоричната стойност на много от продуктите и ако трябва да се свалят килограми това да започнете деня си с 600-700 калории не е най-добрият избор, стига да се храните
нормално (поне 3 хранения и 2 между хранения).Ако човек само закусва и вечеря ще отслабва защото погълнатите калории ще са по-малко от нуждите му за функциониране на организма за деня.
Относно мазнините в лешниците си в пълна заблуда, защото няма как да изкараш мазнините от лешниците, потопени само във вода. ето линк доказващ моите думи http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B0

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 09:05 от mama_marietka

# 123
  • София
  • Мнения: 3 272
Момичета,
Въобще нямам намерение да споря за глупости. Адвокат съм, а не спортист и не съм специалист по храненето.
Но и никога не съм твърдяла, че всички мазнини от ядките се отлагат във водата, това ми е ясно, че няма как да стане, но със сигурност част от мазнината остава във водата. И това го казвам, дори само по пътя на логиката. Ако сложиш парче сурово месо във вода няколко часа - без да го вариш, то после във водата има малко мазнина. Асе пак това е адвокатска логика. hahaha

mama_marietka
Казах, че е контузена, защото е възпалила някакъв нерв и я боли крака и отказа да прави упражненията, които и казаха, че ще подпомогнат отслабването.
Иначе както казах нямам претенции да знам кое колко калории е, защото не ми е от значение. Аз много бързо свалям килограми и предполагам това е от метаболизма, защото варирам между 49-52 кг. доста лесно, а не съм на 20 години.
Като малка танцувах класически балет в бившия пионерски дом в София  - сега Семинарията, но после се преместихме в друг град, където нямаше балет, а само художествена гимнастика и около 3-4 години играех/ако така мога да се изразя/, но после се преместихме в още по малък град, където и това нямаше. След това от 7-ми клас започнах да плувам първоначално всеки ден, а постепенно 3 пъти седмично, докато станах студентка, след това просто спрях, защото ме е страх от мръсната вода, защото имах проблеми. Но това, което исках да ти кажа е, че никога не съм внимавала какво ям, дори докато плувах изяждах огромно количество храна и доста шоколад и бях крайно слаба. Знам, че професионалните спортисти внимават какво ядят, знаят кои храни колко калорични са и т.н., но ако не си спортист и нямаш проблемои с килограмите не виждам какво лошо има да изядеш за закуска 50 гр. лешници с 1/2 кофичка кисело мляко /аз ям козе/ и една ябълка.
Аз да си призная качвам килограми когато ми се налага да работя до късно - крайни срокове, повече работа и т.н., защото ям късно и обикновено разни сирена.

С уважение към вашите знания за храните и калориите Simple Smile

Пожелавам хубава неделя   bouquet

# 124
  • Мнения: 208
Момичета,
Въобще нямам намерение да споря за глупости. Адвокат съм, а не спортист и не съм специалист по храненето.
Но и никога не съм твърдяла, че всички мазнини от ядките се отлагат във водата, това ми е ясно, че няма как да стане, но със сигурност част от мазнината остава във водата. И това го казвам, дори само по пътя на логиката. Ако сложиш парче сурово месо във вода няколко часа - без да го вариш, то после във водата има малко мазнина. Асе пак това е адвокатска логика. hahaha

По тази логика ако киснем мазните пържоли доста време, то голяма част от мазнините ще са във водата. Повярвай ми не искам да водя спорове, просто се опитвам да ти обясня, че това което пишеш не е така. При условие че си адвокат и ти предоставям доказателства и пак пишеш, че мазнините се разтварят във вода без топлинна обработка. Аз спирам до тук с този казус. Извинявам се че успамих хубавата тема.

# 125
  • Мнения: 336
но ако не си спортист и нямаш проблемои с килограмите не виждам какво лошо има да изядеш за закуска 50 гр. лешници с 1/2 кофичка кисело мляко /аз ям козе/ и една ябълка.

Естествено, че няма нищо лошо.

(Макар че май било добре плодовете да се ядат отделно от другите храни.  Казвам "било" защото не съм наясно каква е логиката, нещо свързано с разделното хранене май беше)

# 126
  • София
  • Мнения: 1 902
Май е свързано с ферментацията,плодовете се ядат 30 мин.преди хранене Peace
В ядките има инхибитори, които им пречат да покълнат, докато са в пакетчето или в кутиите, в които ги съхраняват. Те пък не са полезни за човека, затова се киснат - така тези инхибитори се премахват.
Точно така!
При накисването,ядките покълват и стават жива храна,много полезна Peaceима си различно време на киснене,за различните ядки!

# 127
  • Мнения: 832
Май е свързано с ферментацията,плодовете се ядат 30 мин.преди хранене Peace
В ядките има инхибитори, които им пречат да покълнат, докато са в пакетчето или в кутиите, в които ги съхраняват. Те пък не са полезни за човека, затова се киснат - така тези инхибитори се премахват.
Точно така!
При накисването,ядките покълват и стават жива храна,много полезна Peaceима си различно време на киснене,за различните ядки!

Аз пък знам от една микробиоложка, че в ядките има спори, които сложени във вода направо процъфтяват.

# 128
  • Мнения: 3 743
Май е свързано с ферментацията,плодовете се ядат 30 мин.преди хранене Peace
В ядките има инхибитори, които им пречат да покълнат, докато са в пакетчето или в кутиите, в които ги съхраняват. Те пък не са полезни за човека, затова се киснат - така тези инхибитори се премахват.
Точно така!
При накисването,ядките покълват и стават жива храна,много полезна Peaceима си различно време на киснене,за различните ядки!

Аз пък знам от една микробиоложка, че в ядките има спори, които сложени във вода направо процъфтяват.

Интересно, може ли повече по темата.

Аз пък съм чела, че т.нар. инхибитори могат с печене да се дезактивират. Но за да не стават канцерогенни, не трябва да се препичат. Не знам доколко е научно потвърден факт Peace

# 129
  • Мнения: 6 346
Загряването на всякакви ядки води до дестабилизиране на ненаситените мазнини в тях (при което наистина стават вредни и за сърцето и съдовете, и канцерогенни), затова не трябва да се консумират печени ядки, а най-много да се загреят леко, например за да се изсушат след накисване.

# 130
  • Мнения: 832
Май е свързано с ферментацията,плодовете се ядат 30 мин.преди хранене Peace
В ядките има инхибитори, които им пречат да покълнат, докато са в пакетчето или в кутиите, в които ги съхраняват. Те пък не са полезни за човека, затова се киснат - така тези инхибитори се премахват.
Точно така!
При накисването,ядките покълват и стават жива храна,много полезна Peaceима си различно време на киснене,за различните ядки!

Аз пък знам от една микробиоложка, че в ядките има спори, които сложени във вода направо процъфтяват.

Интересно, може ли повече по темата.

Аз пък съм чела, че т.нар. инхибитори могат с печене да се дезактивират. Но за да не стават канцерогенни, не трябва да се препичат. Не знам доколко е научно потвърден факт Peace

Ами имат спори, доколкото знам най-много фъстъците. Махали се чрез измиване и накисване в разтвор вода с витамин ц за 5 мин., но не повече. Аз иначе ги ям сурови, знам че печени не са полезни.

# 131
  • Мнения: 194
Тези дни максимално плодове. По принцип не закусвах, но сега съм решила всичко да променям.

# 132
  • София
  • Мнения: 349
Загряването на всякакви ядки води до дестабилизиране на ненаситените мазнини в тях (при което наистина стават вредни и за сърцето и съдовете, и канцерогенни), затова не трябва да се консумират печени ядки, а най-много да се загреят леко, например за да се изсушат след накисване.
Това за всички ядки ли се отнася. Аз се старая да консумирам все сурови, но честно казано печени са ми много по-вкусни.  Blush

# 133
  • Мнения: 8 964
Фъстъците не са ядки - боб са  Wink

# 134
  • Мнения: 6 346
Ами, да, ядките имат много ненаситени мазнини, макар че количествата са различни. От време на време да се хапнат печени не е страшно, но не и редовно.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт