Имам спомен - майка и татко на работа . Аз лятото за пръв път в новия апартамент / вместо да съм при баба на село / малко градче е / кибича сама в апартамента и чета книги и пия какао по цял ден./ . Та тази вечер майка ми е нощна / втора смяна и ще се прибере като спя /,татко май беше запас и аз сама и ми хрумна великата идея ,че ми се яде боб.
Сложих вода и боб иииии сол и пробвам ----явно съм цапнала бая сол . Доливам вода -изливам все солено / имаше режим на водата тогава и свърших де що имаше запаси по шишетата/ . Цяла нощ си варих боба и накрая си го ядох леко пресолен и хрупащ
Като цяло гафове големи не помня
Брат ми като стана в първи клас започна да готви сам и за неговата невръстна възраст и ръст / на пръв поглед повече от 4-5г не може да му дадеш/ - та той правеше картофени супи със запръжки ,измиваше си съдовете ,чистеше .......абе страхотна домакиня . Виж мен по чистенето ме няма толкова
Ама то нали трябва талантите да се разпределят равномерно - за един цапането ,за друг -чистене.
По цял ден бяхме сами и всичко зависеше от нас ,та в някои случай бяхме по отговорни от баща ни например - той като се прибереше от смяна и заспиваше и доста поразии са ставали
Сега се сетих преди години - брат ми на гости тук , на селото на ММ сме . Ден - два преди Нова година - брат ми чупи орехи ,ще правим баклава.
Давам му едно хаванче и едно желязо /черясло му казват / и той да накълца орехите наситно .
Кълцал човека усърдно ,ама преди това не толкова усърдно е чистил ядките от черупки .......и после баклавата беше с късметчета . Счупени зъби и паднали пломби нямаше ,ама беше доста богата на черупки -финно скълцани