Препоръчайте ми качествено синьо сирене

  • 8 673
  • 59
  •   1
Отговори
  • Мнения: 718
Привет момичета! Понеделнишката реших да си побърборим малко на тема храна и особено за по-нетипичните. Интересът ми се провокира от това, че съм решила да изпробвам вкъщи пицата със сирената,но за тази цел ми трябва хубаво синьо сирене и ементал. В магазините гледам има голямо изобилие,но доколко са истински не знам. Не знам на какво да се спра,консумирала съм синю сирене само в салата,но не съм се пробвала с рецепти,изискващи термична обработка.Моят мъж е на мнение,че общо взето тука консумираме само боклуци и че трябвало да ходя до Италия например да си взема хубави млечни продукти. Е сори ама за една пица няма да бия път до Италия.  Joy Какви си вземате вие?

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 07:58 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 281
Според мен по цената можеш най-добре да се ориентираш кое е истинско и кое не Wink

# 2
  • Мнения: 7 519
Опитай с козе сирене, става по добре!

# 3
  • На топло
  • Мнения: 4 130
Определена марка ли търсиш, която се продава в България или вид синьо сирене?
Аз харесвам Горгонзола, става за ядене така направо, а френското Рокфор е много остро и го използвам за сосове или на съвсем малки парченца в салата.
На Президент сирената не са лоши, но трябва да се гледа добре датата и дали е в студена витрина.

# 4
  • Мнения: 718
ами ако е до цената,нямам намерение много да се охарчвам. не държа и на определена марка. иначе за козенето сирене съм окей,ама вкъщи много не се тачи.
просто искам сиренето да е добро на вкус  и да е вкусно.

# 5
  • Мнения: 7 519
Козето сирене на пица е ОК, иначе и аз не го ям! Опитай с него и карамелизиран лук. Синьото сирене не е за термична обработка.

# 6
  • Мнения: 571
Козето е деликатес, но не всеки го понася. На тази пица слагам синьо сирене, ементал, пармезан и замествам моцарелата с българско сирене, добавям босилек и става чудна. Някъде ми се мерна, че има промоция на  сирена с дегустация, ще се поразровя и ще ти кажа.

# 7
  • Мнения: 927
Каквото и сирене да избереш, каквото и да правиш, само не си купувай горгонзола от Лидъл, няма такава отврат. Опитвала съм известен брой марки(видове) сини сирена и според мен трябва на принципа на "проба-грешка" да избереш своето според твоя си вкус. ПП Мъжа ти е прав, че в Италия се предлагат едни от добрите сирена, лично изпробвано, страхотни са, тук голяма част от сирената са само бледи копия на хубавите и качествени сирена.

# 8
  • Мнения: 8 958
Като отявлен ценител на сините сирена bowuu , ще кажа, че :

Трябва да се знае, че има разлика в твърдостта на сирената и в силата на вкуса им.  Crazy

За мен Горгонзола е много силно на вкус, чак дразни. Също е и много твърдо, трошливо някак.
За готвене става, но за ядене натюр...

Предпочитам по-меките сини сирена. Особено харесвам тези, които се доближават до консистенцията на нашето пушено/топено сирене - т.е. много маслени. Те са и с по-деликатен вкус обикновено.

В Кауфланд има доста голям избор на сини сирена. Препоръчвам Д`амбер и Дор блу.  Peace Те са много вкусни.  Peace Особено това, което е в овална форма калъпа. Май Д`амбер беше то.

Обезателно гледай да не е мн твърдо на пипане сиренето, а да ти пружинират пръстите.
Също може да се ориентираш и по цвета на плесента - гледай да е по-светла, НО да няма жълтеникави нюанси по сиренето!  Naughty

# 9
  • Мнения: 7 519
Преди време бях на гости и там сервираха синьо сирене с консистенцията на нашето сирене, но с плесен но така и не попитах как се казва, а беше чудесно.

# 10
  • Мнения: 8 958
Чувала съм, че има рецепти как да превърнеш наше сирене в синьо. Може да е било нещо такова.  newsm78

Определено няма нищо общо между консистенцията на нашето бяло сирене и синьото...  newsm78

# 11
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
Опитай с козе сирене, става по добре!

Не е ли прекалено твърдо за пица? Rolling Eyes

# 12
  • Мнения: 7 519
Чувала съм, че има рецепти как да превърнеш наше сирене в синьо. Може да е било нещо такова.  newsm78

Определено няма нищо общо между консистенцията на нашето бяло сирене и синьото...  newsm78
Ядох го в чужбина, така че не е някоя Бг измишльотина Wink.
П/с козето сирене е по меко от кравето.

# 13
  • Мнения: 927
............

За мен Горгонзола ................. е и много твърдо, трошливо някак.


Има и мека, почти кремообразна, супер е. Peace

# 14
  • Мнения: 198
За сирената е много важна маслеността, колкото по - голям процент, толкова по- добре.
Не само френцузите и италианците правят хубави сирена, има страхотни немски и швейцарски на много добри цени.

Общи условия

Активация на акаунт