Препоръчайте ми качествено синьо сирене

  • 8 682
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 718
ох, аз съвсем се обърках. с толкова много видове  сирена мисля,че най-добре ще е да взема да ги опитвам едно по едно с по чаша винце естествено. Wine Glass
Мъжа ми снощи донесе от тази Горгонзола вкъщи,но аз днес ще поибиколя и други магазини.написала съм си на лист какво да търся според вашите препоръки и на място ще преценям какво да взема.така, както е тръгнало да вземе следващия път да си поговорим и за качествено винце,че с тия мезате- сини сиренца накъде без чаша вино. Wink

# 46
  • Мнения: 663
Никога не могат да ми омръзнат сирената, обожавам ги. Колкото са по - смърдящи, толкова са по - вкусни.
Пармезан се произнася на френски, Пармеджиано на италиански, иначе са едно и също сирене.
Проблема е че съм бременна и не се препоръчват в моето състояние, но смятам да се възползвам от дните на Баварската кухня в Метро, които започват този петък  , предлагат страхотни деликатеси с дегустация.

https://www.facebook.com/BavarskaKuhnia?pnref=story

# 47
  • Мнения: 5 462
Никога не могат да ми омръзнат сирената, обожавам ги. Колкото са по - смърдящи, толкова са по - вкусни.
Пармезан се произнася на френски, Пармеджиано на италиански, иначе са едно и също сирене.
Проблема е че съм бременна и не се препоръчват в моето състояние, но смятам да се възползвам от дните на Баварската кухня в Метро, които започват този петък  , предлагат страхотни деликатеси с дегустация.

https://www.facebook.com/BavarskaKuhnia?pnref=story
Точно пармиджано се препоръчва при бременост , кърмене , дори се дава и на бебета и т.н.
Противопоказни са меките пресни сирена /бри, камембер , може би и сините сирена /.
Така , че пармиджано даже е препоръчително и е много по полезно от нашенското краве сирене /купешко/ че в него не се знае какво мляко слагат.
Пармиджаното се прави 100 % от краве мляко /истинско / без добавки и т.н. и е достатъчно узряло .Няма никаква опасност да го консумираш по време на бременост, не бой се.
http://www.-spam-.com/hrana-za-tialoto-i-dushata/chudoto-na-1000 … ishniya-parmezan/
ПАРМЕЗАН: Пармезанът е едно от най-старите и известни сирена, което се е превърнало в символ на Италия и нейната култура. Всъщност "пармезан" е популярното название, под което са известни два различни вида сирене - Грана падано и Памиджано Реджано. Грана Падано се произвежда от обезмаслено краве мляко и притежава гладка твърда кора със златисто жълт цвят и бледожълта, силно гранулирана вътрешност. Вкусът му е едновременно лек и интензивен, със свежи нотки на плодове, а ароматът му е деликатен и сладък. Питите са е цилиндрична форма и тежат, между 24 и 40 кг. Грана Падано се топи добре, поради което се използва като добавка в множество ястия: паста, пица, сосове, салати. Пармиджано Реджано е D.О.Р сирене, което значи че неговите качества и характеристики се дължат изключително на спецификата на региона, в който се добива млякото и се извършва цялостния производствен процес. Този вид сирене се произвежда под строг контрол само в италианските провинции Модена, Парма и Реджо Емилия и в отделни части на провинциите Болоня и Мантова. Формата на питите наподобява ниски барабанчета с тегло между 30 и 40 кг, като по цялата им дължина е гравиран надписът Parmigiano Reggiano. За разрязването му се използва специален, подобен на длето инструмент, с помощта на който се отчупват парчета. Пармиджано се произвежда от непастъоризирано краве мляко между 1 април и 11 ноември, като за производството на един; килограм, сирене са необходими 16 литра мляко. Кората му е твърда, с тъмен, златисто кафяв до оранжев цвят, а вътрешността му е със сламено жълт, цвят и финозърнеста, пастообразна, структура.Това сирене притежава неповторим деликатен и богат, леко пикантен вкус, а в аромата му се усещат нотки на стафиди, сушени плодове и вино. Използва се настъргано в супи,ястия с паста, пилешко и телешко месо, салати, а така също и като следястие, гарнирано със смокини или круши. ИТАЛИАНСКИ МЕКИ СИРЕНА: Най-известните и традиционни за Италия меки сирен могат да се разделят на две основни групи - пресни и пикантно-плесенни. Към. пресните се отнасят всички разновидности на моцарела ( на топки или блок, произведена от биволско или краве мляко), рикота, маскарпоне. Към втората група спада прочутото синьо сирене Горгондзола

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 15:41 от Markrit

# 48
  • Мнения: 498
Според мен по цената можеш най-добре да се ориентираш кое е истинско и кое не Wink
Не винаги това е определящо , особено в бг .
Цената не определя качеството в бг , защото и вносителите много спекулират .Избират и внасят продукти на масови и поулярни марки и производители , които пък държат висока цена заради името си .А навън има много на брой малки ферми /с непопулярни имена в бг / които произвеждат със същото качество продукти.И бг вносителите не ги отразяват , а работят с вече отвърдени имена и допълнително надуват и без това по високи цени .

Споделям мнението, не винаги цената  е определяща за качеството.
Има марки, които не поддържат едно и също качество. С Паладин за сега не ми се е случвало.

# 49
  • В градината...
  • Мнения: 15 932
Аз само да спомена за който не знае - в Кауфланд, при сирената, слагат една купа с намалени, с наближаващ краен срок на годност - намалени с 40, 50, 70%. От там съм си купувала евтино стилтън, сини сирене, други меки сирена, а веднъж - пармезан от 45лв. кг. за 6 лв. кг.  Peace Мисля, че във всеки град ги има, но в нашия малък град хората много не ги тачат тези сирена и редовно се вреждам да си купя. Слагам във фризера /тези, които търпят замразяване/ и си имам дълго време. А от тях определено има такива, които им минава срокът на годност, но това не им се отразява, защото са твърди сирена. Веднъж имаше едно испанско подобно на манчего, но смес краве, овче, козе - невероятно сирене  Naughty

# 50
  • Мнения: 5 462
Аз само да спомена за който не знае - в Кауфланд, при сирената, слагат една купа с намалени, с наближаващ краен срок на годност - намалени с 40, 50, 70%. От там съм си купувала евтино стилтън, сини сирене, други меки сирена, а веднъж - пармезан от 45лв. кг. за 6 лв. кг.  Peace Мисля, че във всеки град ги има, но в нашия малък град хората много не ги тачат тези сирена и редовно се вреждам да си купя. Слагам във фризера /тези, които търпят замразяване/ и си имам дълго време. А от тях определено има такива, които им минава срокът на годност, но това не им се отразява, защото са твърди сирена. Веднъж имаше едно испанско подобно на манчего, но смес краве, овче, козе - невероятно сирене  Naughty
Пармезана няма срок на годност .Колкото е по стар толкова по добре. Laughing
Не ти препоръчвам обаче да го слагаш във фризера.Ако е вакумно затворен може да ти стои в ладилника с години без проблеми.Ако е вече отворен е достатъчно да го завиеш добре със свежо фолио , преди това може да го овиеш в хартия тип домакинска хартия .И пак няма да му стане нищо , най много да хване малко плесен .Но нея винаги можеш да почистиш и изрежеш с нож и да си го доядеш . Peace

# 51
  • Мнения: 571
Пармезана, няма срок на годност ако го оставиш на цяло парче. Веднъж направих глупостта да ги помоля да го смелят за да си спестя стъргането вкъщи,  беше голямо количество, хвана мухъл и се наложи да го изхвърля. Купувайте си цяло парче и настъргвайте само толкова колкото ще консумирате. Със синьото сирене нямам този проблем, единствено внимавам да е добре завито за да не изсъхне.

# 52
  • Мнения: 364
Ако някой го е споделил, моля да ме извини. Попаднах на тази промоция:

https://www.facebook.com/BavarskaKuhnia

Започва от днес, миналата година я засякох  и беше истинско пиршество... Simple Smile

# 53
  • Мнения: 663
Markrit, имах предвид меките сирена, пармезана присъства обилно в менюто ни, не мога да си представя паста без него... Simple Smile
Aneto201 ние сме планували посещението в Метро утре, имам любими баварски хлебчета, дано останат. Simple Smile

# 54
  • Мнения: 5 462
Пармезана, няма срок на годност ако го оставиш на цяло парче. Веднъж направих глупостта да ги помоля да го смелят за да си спестя стъргането вкъщи,  беше голямо количество, хвана мухъл и се наложи да го изхвърля. Купувайте си цяло парче и настъргвайте само толкова колкото ще консумирате. Със синьото сирене нямам този проблем, единствено внимавам да е добре завито за да не изсъхне.
Аз никога не държа сиренето настъргъно .Купувам калъпи 1 кг. и от тях си режа колкото да сложа на токущо направената паста или оставям за следващо ядене максимум в контейнерчето на стъргалото ми .Останалата буца сирене я опаковам добре в свежо фолио и го държа в хладилника .
А другите неотворени 1 кг. буци също държа в хладилника.

# 55
  • Мнения: 718
с тази обширна дискусия дето се завъди тук,вече наистина ще знам какво сирене да си взимам.добре,че не ме домързя та се врътнах и на тази дегустация в Метро с баварските продукти.
Взех от този Паладин. сиренцето се оказва приятно на вкус, а тази вечеп ще направя и пицата,та да видим какво ще се получи. само мъжът да ми донесе останалите продукти и запрятам ръкави. Simple Smile

# 56
  • Мнения: 498
Паладин си го знам, че е хубав, но опитах от другите сирена.
Следващата седмица съм планувала да останем повече време, мъжът ми много бързаше и не ме остави да се насладя като хората...

# 57
  • Sofiq
  • Мнения: 149
Ако някой го е споделил, моля да ме извини. Попаднах на тази промоция:

https://www.facebook.com/BavarskaKuhnia

Започва от днес, миналата година я засякох  и беше истинско пиршество... Simple Smile

Аз все разбирам последна. Дали още е валидна промоцията, че обожавам синьо сирене, но ми излиза скъпо от кварталните магазини.

# 58
  • Мнения: 663
Ако някой го е споделил, моля да ме извини. Попаднах на тази промоция:

https://www.facebook.com/BavarskaKuhnia

Започва от днес, миналата година я засякох  и беше истинско пиршество... Simple Smile

Аз все разбирам последна. Дали още е валидна промоцията, че обожавам синьо сирене, но ми излиза скъпо от кварталните магазини.

Спокойно, дните на Баварска кухня продължават и този уикенд. Simple Smile

# 59
  • Мнения: 3
От сините сирена най-много харесвам Паладин - вкусът му не е толкова натрапчив и остър.

Общи условия

Активация на акаунт