рецепти със спанак

  • 15 047
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
някой да е правил сармички? от лапад правя редовно, но от спанак не съм правила  newsm78

# 47
  • Мнения: 2 199
някой да е правил сармички? от лапад правя редовно, но от спанак не съм правила  newsm78
doh
Да забравих да напиша яла съм и макар че винаги искам "истински" сарми (разбирай лозови)  Mr. Green
Баба ми от село прави сарми със спаначени листа и наистина са много вкусни и зъбките после "трак- трак"  Laughing
Само, че спанака е домашен  newsm78 ама къде го гледат незнам  Blush

# 48
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Баба ми от село прави сарми със спаначени листа и наистина са много вкусни и зъбките после "трак- трак"  Laughing


аз вчера си купих половин килограм и видях, че листата са доста големи и мога да свия сaрмички.
предполагам, че се правят като лападовите.
лападовите ги печа, а лозовитe ги варя.
как се процедира със спаначените?  newsm78

# 49
  • Мнения: 2 199
Пекат се на фурна, също съм яла и с листа от захарно цвекло  Hug

# 50
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пекат се на фурна, също съм яла и с листа от захарно цвекло  Hug

 Hug

тук не съм виждала, но има питомно глухарче - листата са по половин метър Shocked

# 51
  • Мнения: 1 089
На децата си правя следното ястие:

Запържвам в тенджерка лук, добавям домати и кайма. Като се позадушат, слагам нарязания спанак и заливам с топла вода да поври. Добавям сол и подправки. Не оставям водата да изври на цяло, за да не им е много сухо на дечурлигата.

Вчера и аз направих нещо подобно: Запържих малко кайма, като я натроших с вилица, за да се пръсне на мн.ситно. Към почти запържената кайма прибавих зелен лук, пресен чесън, след което идва ред на ситно нарязания спанак (колкото повече, толкова по-добре). След като се задушиха малко прибавих и ориз. Почти готово го запичам и накрая заливам с яйца и кис.мляко.

# 52
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
тажин по тунизийски със спанак, рикота,яйца и пилешки дреболийки и/или пилешко месо!

 за плънката:
 400 гр рикота,
 6/8 яйца, спанак,
 сол на вкус
около 1/1 и1/2 4аша , в сварено(задушено с масло) състояние
около300-400гр.сварено в малко вода с подправки( с куркума, 4ерен пипер, розмарин или др на вкус) пилешко месо и/или дреболийки 
малсоука или оризови кори 1/2(6 бр.) пакет!
 слагат се някалко кори в/у омасленото дъно и страните на формата,като се оставят да са равни отстрани със стените на тавата! после се слага  ред плънка,ред кори ве4е само по дъното на тавата!  последният слой кори се прилепят с остатъка от най-долните долните  и се пе4е на 200 градуса до готовност!ако мога ще снимам  и ще ви я пусна!

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 13:08 от marsy

# 53
  • Мнения: 27 524
половинката вече се муси на спанака   hahaha

 Joy

чакам с нетърпение снимки и отзиви  Simple Smile

# 54
  • Мнения: 311
Не можах да изчета цялата тема, но в последния брой на списание Сити кулинар има много интересни рецепти със спанак. Ето една, после още.

БОБЕНА САЛАТА СЪС СПАНАК

1 глава лук, 200 г спанак, 2 скилиди чесън, 1 консерва бял боб /може да си сварите/, зехтин, лимон
Лукът се нарязва на колелца и се запържва в зехтин или олио. После се запържва наразаният на ситно чесън заедно със спанака. Всичко се смесва и се полива със лимон. Може да се сервива топло и студено.

# 55
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
тажин по тунизийски със спанак, рикота,яйца и пилешки дреболийки и/или пилешко месо!
 омесват се за плънката 400 гр рикота, 6/8 яйца, спанак, около 1/1 и1/2 4аша , в сварено състояние( сварен на пара или задуш?н в масло(според диетата))!сварено в малко вода с подправки пилешко месо и/или дреболийки около300-400гр. ( с куркума, 4ерен пипер, розмарин или др на вкус)!малсоука или оризови кори 1/2(6 бр.) пакет! слагат се някалко кори в/у омасленото дъно и страните на формата,като се оставят да са равни отстрани със стените на тавата! после се слага плънката (сол, да не забравите на вкус)ред плънка,ред кори ве4е само по дъното на тавата! докато последния слой кори се прилепят с остатъка от долните по стените и се пе4е на 200 градуса до готовност!ако мога ще снимам порцията на линда и ще ви я пусна!
Ох, нищо не разбрах от обясненията  Blush А иначе рецептата ми хареса, нещо като баница/пай става, ама как точно не разбрах  ooooh!

# 56
  • гр.София
  • Мнения: 362
На децата си правя следното ястие:

Запържвам в тенджерка лук, добавям домати и кайма. Като се позадушат, слагам нарязания спанак и заливам с топла вода да поври. Добавям сол и подправки. Не оставям водата да изври на цяло, за да не им е много сухо на дечурлигата.

Вчера и аз направих нещо подобно: Запържих малко кайма, като я натроших с вилица, за да се пръсне на мн.ситно. Към почти запържената кайма прибавих зелен лук, пресен чесън, след което идва ред на ситно нарязания спанак (колкото повече, толкова по-добре). След като се задушиха малко прибавих и ориз. Почти готово го запичам и накрая заливам с яйца и кис.мляко.
звучи вкусно ще го пробвам  Wink

# 57
  • Мнения: 3 268
Моята най любима рецепта със спанак е следната:
Почистения и нарязан спанак задушавам в мазнина до готовност,т.е да му изври водичката.Овкусявам със сол и джоджен.Разпределям в чинии да се покрие дъното и отгоре на всяка порция слагам 1 пълна супена лъжица кисело мляко.Отделно в масло и малко олио запържвам главички арпаджик и като се зачервят,чуквам отгоре колкото искам според порциите яйца.Като се запържат крайчетата им ги вадя с решетъчна лъжица заедно с арпаджика и слагам върху киселото мляко.Отделно запържвам масло с червен пипер и изсипвам отгоре за завършек.Става прекрасно,да ви е сладко!

# 58
  • Мнения: 27 524
Е, Стеф, изтрепа рибата с тази рецепта, звучи супер, още днес или уТре ще пробвам. Обаче тук няма арпаджик мисля  Sad С обикновен стар лук ли да го заместя?  Thinking

# 59
  • Мнения: 3 268
Оо,Блонди,и аз съм от тези готвачки,дето гледат да им е по-лесно,та затова използвам от онзи арпаджик,който е в бурканчета,не може да го няма при вас,щото в нашия магазин е вносен.Иначе сега на пазара има вече арпаджик,но това е за кратко време.

Общи условия

Активация на акаунт