повече за сусамовия тахан

  • 195 504
  • 203
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 642
Моля ви кажете какъв точно купувате. Peace

# 76
  • Мнения: 66
А каква е разликата между тъмен и светъл таханов сусам?
Във "Фантастико" продават и от двата - в бурканче, смлян, но там никой не можа да ми помогне при избора. Аз си взех тъмен с идеята следващия път да е от светлия. Засега - близо месец хапвам по 1 ч. л. на гладно - не забелязвам никаква разлика от преди това - нито по отношие на "естествения ми ритъм", нито на спорадичните ми колитни спазми. Няма да се отказвам де, ще си го изям, вкусно ми е и без мед и каквито и да е други добавки. Simple Smile
тъмния е небелен и е по-полезон доколкото знам , а сппоред мен е и доста по-вкусен

# 77
  • Португалия
  • Мнения: 4 096
А каква е разликата между тъмен и светъл таханов сусам?
Във "Фантастико" продават и от двата - в бурканче, смлян, но там никой не можа да ми помогне при избора. Аз си взех тъмен с идеята следващия път да е от светлия. Засега - близо месец хапвам по 1 ч. л. на гладно - не забелязвам никаква разлика от преди това - нито по отношие на "естествения ми ритъм", нито на спорадичните ми колитни спазми. Няма да се отказвам де, ще си го изям, вкусно ми е и без мед и каквито и да е други добавки. Simple Smile
тъмния е небелен и е по-полезон доколкото знам , а сппоред мен е и доста по-вкусен
май се различават като печен и суров  Peace

# 78
  • Мнения: 289
Знаете ли от къде мога да си купя небелен сусам? Аз купувам на кг за 5.50, но той е белен, а за да го обелят, изполват не знам си какво. Само в Зоя виждам, че го предлагат, но го няма в наличност. И така, много ще съм ви благодарна, ако ме ориентирате от къде да си купя небелен сусам, не тахан!

# 79
  • Мнения: 446
Добре де,  а не може ли да си купувам от този хубав сусам от пекарната на Графа и да го ям така - без да е смлян или приготвен някакси - пак по 1 лъжичка на гладно?


А по въпроса тъмен и светъл сусамов тахан - ще се обадя на фирмата-производител, ще ги питам и ще ви споделя. Те би трябвало да знаят Simple Smile

# 80
  • Мнения: 66
печен и суров е отделно , сусама може да е белен и печен или белен и суров , а по-тъмния определено е небеления , с едни миниатюрни черни точици седи небеления , обикновено на опаковката пише какъв точно е , аз само веднъж успях да си купя небелен но не запомних на коя фирма  е , ще го потърся тези дни и ще пиша пак

# 81
  • Мнения: 66
Ходих до магазина но го няма тъмния тахан вече.

# 82
  • Мнения: 3 869
Знаете ли от къде мога да си купя небелен сусам? Аз купувам на кг за 5.50, но той е белен, а за да го обелят, изполват не знам си какво. Само в Зоя виждам, че го предлагат, но го няма в наличност. И така, много ще съм ви благодарна, ако ме ориентирате от къде да си купя небелен сусам, не тахан!

Във всички био-магазини и в повечето диетични в Сфия има небелен сусам - мисля че беше 6 лв. и нещо за 500 гр. Цената е такава понеже е вносен, био... Но само такъв съм намирала, навсякъде в изброените магазини зареждат само от него, отделно има белен.
(био-магазините имат уеб-страници и онлайн каталози за поръчки, но не знам дали доставят в страната)

# 83
  • Мнения: 0
 По-тъмният сусамов тахан се препоръчва при проблеми с костите. Идеална храна за жени в менопауза и застрашени от остеопороза. Изключително полезен е и за малки деца, заради високото съдържание на калций. По-светлият е за проблеми със стомашно-чревния тракт.

# 84
  • Мнения: 66
намерих по-тъмния сусам на фирма ЕТ Тръндеви ЕООД стъклен буркан със зелен етикет 3 и нещо струваше

# 85
  • Пловдив
  • Мнения: 5 024
3 и нещо би трябвало да е малкият буркан, нали? Големите са по 6 -7лв..

# 86
  • Мнения: 66
да ,малък буркан  300 грама е

# 87
  • Мнения: 446
По-тъмният сусамов тахан се препоръчва при проблеми с костите. Идеална храна за жени в менопауза и застрашени от остеопороза. Изключително полезен е и за малки деца, заради високото съдържание на калций. По-светлият е за проблеми със стомашно-чревния тракт.

Значи съм взимала "грешния" Simple Smile Ще го опитам и светлия. На етикета на тъмния пише: Натурален (изсушен смлян сусам 100%).
За софиянци - във фурната на Графа видях, че го продават, 3 и нещо. За сравнение - във Фантастико тъмният беше 3 и нещо, а светлият - 4 и нещо.

# 88
  • Мнения: 14
аз ям от 3-4 години сутрин на гладно 2-3 лъжици тахан и слагам 1 лъж.мед да не ми е много сладко
баща ми е диабетик и тахана го яде чист без мед а мъжът ми излекува гастрит с тахана  аз го купувам от арабските магазини на женския пазар лекар ни препоръча когато мъжът ми имаше проблем с стомаха

# 89
  • Мнения: 289
Здравейте,
Да ви питам какво ще кажете: от нета видях, че тахан се прави от смлени сусамови семена със зехтин, горе-долу от рода на 3/1(и аз така си го правех преди да унищожа един пасатор и един блендер Embarassed). Поръчвайки си от Тръндеви, ги питах каква мазнина използват, защото хич не ми се вярваше да слагат зехтин. Отговорът им беше, че мазнина няма. Само сусамови семена. Вие какво знаете по въпроса? Може ли тахан да се направи само от сусам?

Общи условия

Активация на акаунт