Вашите най-сполучливи творения в кухнята-моля споделете

  • 30 191
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
Локум се слага само в единия край, едно кубче се реже на тънки ленти , и от тези лентички се слага още в началото на кората. Представи си един правоъгълник това представлява нарязаната кора. Като се навие на руло се слага легнало . Добре , представи си тогава баклава , не триъгълна а на руло, вместо орехи се слага локум. Абе вземи си корите , отвори ги както са разгънати пред теб и ги разрежиш на три и всичко ще ти стане ясно. Ако още не е ясно питайте. Confused:  Confused:  Confused:

# 16
# 17
  • Мнения: 4 176
Още нещо да питам.
А ако направя дали , ще дойдеш да кажеш дали съм разбрала,че не съм 100% сигурна tooth

# 18
  • Мнения: 871
Щом трябва ще дойда , кво толкова, даже ще ти я направя.Тъкмо ще се запозная с това сладко бебе! Grinning

# 19
  • Мнения: 4 176
Ot Sofiq си нали? )

# 20
  • Мнения: 871
От Стара Загора съм Grinning

# 21
  • Мнения: 2 567
Цитат на: hubavden
запържвате малко бекон на парченца, изваждате, в същата мазнина малко пресни гъби на парченца, изваждате, накрая бейби кремвирши едно пакетче, изваждате, в същата мазнина запържвате бялата част на няколко струка лук, прибавяте 3 нарязани колелца от пушено, топено сирене, 1 чаша прясно мляко и около 2--г. предварително сварен кус кус. Като се сгъсти сместа се прибавят бекона,губите и бейби кренвиршите, отгоре се поръсва с зеленото на лука и пресен копър. Много апетитно и представително, пие се бира или вино.



Много ми харесва рецептата и мисля да я направя днес или утре
Колко точно е кускуса, не разбрах  Embarassed
Мерси и лек ден!

# 22
  • Мнения: 4 176
Цитат на: dani75
От Стара Загора съм Grinning

Emi da. Te svestnite ne sa ot sOFIA:)

# 23
  • Мнения: 871
10x- за комплимента , като направиш баницата пиши как е станала!  Nature Sunny

# 24
  • Мнения: 4 176
Цитат на: dani75
10x- за комплимента , като направиш баницата пиши как е станала!  Nature Sunny

С риск да стана досадна, но още нещо се сетих
Сиропа студен или топъл се залива?

Купих продуктите. Сега остава врабчо да меостави да напеаря десерта.
Очаквай включване с отзивите:)

# 25
  • Мнения: 871
Не си досадна, значи едно от двете неща трябва да е студено. Аз заливам студена баница със топъл сироп. Grinning   chef

# 26
  • Мнения: 4 176
Цитат на: dani75
Ето и един страхотен десерт от мен - Баница с локум - 500гр. кори, 2- кут. локум, 4- яйца, 1ч.ч.- захар, 1ч.ч.- брашно, 1- масло.За сиропа- 2ч.ч.- захар, 3ч.ч- вода, 3- ванилии. Яйцата се разбиват със захарта, брашното, и разропеното масло, за да се получи кексово тесто. Вземат се по два пласта от корите които са нарязани на ленти и се мажат с тесто , след като се намажат се слагат и резенчета нарязан локум. Навива се на руло и, се пече в намаслена тава. Напълно изтинали се заливат със сироп. Това е наистина невероятен десерт. Добър апетит! Grinning

Поздравления за страхотната баница.
  chef
Страхотна е. Изядох половината тава сама. Сега дупето е напред с материала пак  food002
Благодаря ти.

# 27
  • Мнения: 373
Аз пак не разбирам защо да се режат на ленти корите, та те не стават ли много тесни...и как се завиват , още повече с тестото вътре??? Не може ли да си се оставят цели и после...като вита баница??? Embarassed
Простете за досадата...глупаво , но упорито Stuck Out Tongue

# 28
  • Мнения: 4 176
Цитат на: DolceVita
Аз пак не разбирам защо да се режат на ленти корите, та те не стават ли много тесни...и как се завиват , още повече с тестото вътре??? Не може ли да си се оставят цели и после...като вита баница??? Embarassed
Простете за досадата...глупаво , но упорито Stuck Out Tongue

Мисля,че ще е трудно самото навиване- ще стане тежка.
Аз дори обмислям следващич път да ги режа на 4 корите, че да са като малки пурички.
И според мен няма да е лощо да се сложи настъргана лимонова кора в сиропа.

# 29
  • Мнения: 871
Направи я както ти харесва. Важен е резултата Grinning . Щом така ти е удобно така я завивай!

Общи условия

Активация на акаунт