Вашите най-сполучливи творения в кухнята-моля споделете

  • 30 189
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • out of space
  • Мнения: 8 573
От мен едно лесно и вкусно мезе:
400 г черни маслини без костилките
1 малка глава лук
1 твърдо сварено яйце
1,5 накиснати във вода и изстискани филии хляб
1 майонеза
сока от половин лимон
малко магданоз
Всичко това се пасира. Става и за мезе, и за наяждане.

# 31
  • Мнения: 3 153
Ето и от мен нещо бързо за хапване:

4-5 глави лук се нарязват на дребно, но не съвсем и заедно с една разфасовка зеленчуци микс се задушават в тенджерка или тиган. Като поомекнат се изсипват в тавичка за печене. В същия тиган се слага чаена чаша ориз и се запържва с малко олио докато побелеят зрънцата, след което и той се изсипва в тавичката. През това време или след като махнем ориза правим едно бульонче от 3 ч.ч. вода с подправки-сол, ч. пипер, къри, няква универсална подправка (вегета или нещо от сорта) и един бульон(пилешки примерно). Като кипне се залива всичко онова в тавичката и се слага във вече загрятата фурна, докато стане готов ориза и водата почти се изпари. След като се извади от фурната се изсипва в една тенджера и се захлупва да изстива така.
Това е;) Ние лично вкъщи го хапваме успешно....при желание можете да задушите и пилешки парченца и да ги пеибавите преди да сложите във фурната;)

# 32
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: Нина
Laughing това е една рецепта на сестра ми ,при която пилето става по-вкусно и от печеното на грил.Дано ви хареса! Grinning
"пияно пиле'
Едно средно по големина пиле се измива добре и цяло се осолява отвън и отвътре.В  бутилка с вместимост -.330 или 0.500 л. се пълни 1/2 с бира и 1/2 с вода и се слага в  пилето ,така ,че като се изправи пилето,тя да му служи като допълнителна упора.В тавичка се сипва 1-2 чаши вода ,така че да се покрие с 1 пръст дъното на съда и се слага пилето право,пече се при 180*-200*С.Сервира се топло с гарнитура по-желание и с бира или с бяло вино.


Миличка, в момента приготвям пиленцето като спазвам инструкциите ти стриктно! Simple Smile Обещавам да опиша резултата!

# 33
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Пилето как се слага право ? И бутилкиата с коя част е към пилето ?
Ще пробвам тая вкусотиика !

# 34
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Вчера го сготвих туй вкусно пиленце!!! Стана бомбастично направо! Толкова лесна рецепта, а толкова ефектна! Пилето го бях осолила от предишния ден, не нарочно, нямах време да го сготвя тогава, но явно така стана още по- вкусно. Мими, пилето се яхва върху бутилката (330 милилитра) с дупето надолу, а гърлото на шишето ми се показваше около 1 см над шийката. Това, което промених беше, че го намазах цялото с масло, защото ми се видя прекалено суха кожичката заради солта от предишния ден. Единственото кофти беше, че ми отне 3 часа и нещо печене на 190 градуса.

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Една много лесна и бърза рецепта с пиле в микровълнова печка.
Понеже съм зле с мерките, грамажите са "на око". Rolling Eyes  Laughing

Обезскостява се 1 сварено пиле.
В йенска теджера се слага накъсаното пиле,
залива се с заквасена сметана - 250гр.,
топено сирене с пиле - 100гр.,
сладка царевица - около 100гр.,
бяло вино - 100гр.,
сол, черен пипер и кукума.
Слага се в микровълновата за 10 мин. разбърква се и после още 10мин.
Много е вкусно и калорично. chef

# 36
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Пилешки ноазети

Пак да си кажа, че съм скарана с мярките, но за 4 порции продуктите са около:

800гр. пил.филе
500гр. заквасена сметана
150-200гр. топено сирене
брашно, яйце, галета
олио, сол

Пилешко филе се нарязва на ленти. Овалват се в брашно. След като се овалят в брашно, всяка лентичка поотделно се взима между дланите и се завърта, така че да се заобли /все едно оформяте кебапче/..........ох, само как го обясних Rolling Eyes дано ме разбрахте. После лентичките се подапят последователно, първо в яйце, после в галета. Пържат се в тиган.
След като се изпържи филето, изважда се от тигана и се слага в широка плоска чиния.
Отново в тигана се запържва малко олио, заквасена сметана и топено сирене. Като се разтопи сиренето, соса е готов и с него се заливат вече готовите пилешки ноазети.
Опитайте, много са вкусни.  Hands Thumbsup

# 37
  • Мнения: 426
ТОРТА "ТИРАМИСУ"
4 ЯИЦА
150ГР.ЗАХАР
2ПАКЕТЧЕТА ЖЕЛАТИН(2 ПО 30 ГР.)
ЕСЕНЦИЯ РОМ
60МЛ.КАФЕ
200МЛ.СЛ.СМЕТАНА
МОГАТ ДА СЕ ДОБАВЯТ БИСКВИТИ,СТАФИДИ,ЯДКИ,СУШЕНИ ПЛОДОВЕ И ДР.
ЯИЦАТА СЕ РАЗДЕЛЯТ НА БЕЛТЪЦИ И ЖЕЛТЪЦИ.БЕЛТЪЦИТЕ СЕ РАЗБИВАТ НА СНЯГ,А ЖЕЛТЪЦИТЕ СЪС ЗАХАРТА.ПРАВИ СЕ КАФЕТО И СЕ ОСТАВЯ ДА ИЗСТИНЕ .ЖЕЛАТИНА СЕ РАЗТВАРЯ НА ВОДНА БАНЯ И СЪЩО СЕ ОСТАВЯ ДА ИЗСТИНЕ.КЪМ ЖЕЛТЪЦИТЕ СЕ  ПРИБАВЯТ БЕЛТЪЦИТЕ НА СНЯГ,КАФЕТО, ЕСЕНЦИЯТА, ЖЕЛАТИНА-РАЗБЪРКВА СЕ ВНИМАТЕЛНО И СЕ ПРИБАВЯ  РАЗБИТАТА  СМЕТАНА.ТОВА СЕ ИЗСИПВА В КУПА ПЪРВО 1/3 ОТ СМЕСТА СЛЕД ТОВА СЕ ТОПЯТ БИСКВИТИТЕ В ГОТОВО КАФЕ И СЕ РЕДЯТ НА ПЛАСТОВЕ  ПОСЛЕ ДРУГАТА 1/3 И ТАКА ДО КРАЯ НА СМЕСТА.КУПАТА ТРЯБВА ДА Е " ОБЛЕЧЕНА " ВЪВ ФОЛИО АЛУМИНИЕВОСЛАГА СЕ В КАМЕРАТА ДА СЕ СТЕГНЕ 2 ЧАСА.КУПАТА СЕ ОБРУЩА В ТОРТЕНА ЧИНИЯ СНЕМА СЕ ФОЛИОТО И МОЖЕ ДА СЕ НАРЪСИ С НЕС КАФЕ  ДА СЕ УКРАСИ С ЯГОДИ И ДЖОДЖЕН.
ТАЗИ РЕЦЕПТА ИЗИСКВА ЯЙЦАТА ДА БЪДАТ  С ПРОВЕРЕН  ПРОИЗХОД.ДОБЪР АПЕТИТ   cook

# 38
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Моето най- любимо основно ястие.

ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО

700- 800 гр. телешко (по възможност без или с по- малко жилки)
500- 600 гр. по- дребни картофи
чесън, морков, черен пипер, дафинов лист
1 чаша бира или челвено вино
3-4 лъжици соев сос

месото се шпикова с чесъна, морковчетата, черния пипер и дафиновия лист и се осолява (шпиковане- с остър нож се правят дупки в месото и се завират там зеленчуците)

В херметическа тенджера се слага олио и шпикованото месо се изпържва от двете страни като се внимава да не загори (задължително се слага капака, че много пръска)
Прибавя се 1 литър хладка вода, затваря се с капака и след като заври огъня се намалява и се засичат 20 мин. След това се чака до като малко се охлади тенджерата, за да може да се отвори капака. Прибавят се обелените картофи, големите нарязани на две, малките цели, слага се бирата/виното и соевия сос. Затваря се и след като заври пак се намаля огъня и се засичат 8 мин.

# 39
  • Монреал
  • Мнения: 631
Вчера прочетох рецептата за баницата с локум и мненията за нея и реших днес да я направя. Не знам какво ми стана обаче, и в магазина без да искам взех бутер тесто, вместо фини точени кори. Shocked  Не че не мога да се върна и да купя такива, ама съм си експериментаторка и много ми се ще да видя какъв ще излезе резултата. Може би ще трябва да ги режа на квадрати, защото много се надуват, а и няма да ги заливам със сироп.
То май ще излезе съвсем нова рецепта, ама здраве да е! Grinning
Ще ви кажа после какво съм измайсторила Stuck Out Tongue .

# 40
  • Мнения: 4 176
Цитат на: dima
Вчера прочетох рецептата за баницата с локум и мненията за нея и реших днес да я направя. Не знам какво ми стана обаче, и в магазина без да искам взех бутер тесто, вместо фини точени кори. Shocked  Не че не мога да се върна и да купя такива, ама съм си експериментаторка и много ми се ще да видя какъв ще излезе резултата. Може би ще трябва да ги режа на квадрати, защото много се надуват, а и няма да ги заливам със сироп.
То май ще излезе съвсем нова рецепта, ама здраве да е! Grinning
Ще ви кажа после какво съм измайсторила Stuck Out Tongue .

Само да кажа,че аз съм правила обикновенна баница с бутер тесто, като рязах тестото на 9 т.е. на 3 и пак на 3 , така,че да се получат 9 квадратчета. Оставям го да се отпусне добре( после режа) и после с МНОГО ама МНОГО брашно и точилка го разточвам на много тунко.
Поставям листа в намазана тава и отгоре плънката за баница и пак така. на последния лист не поставям плънка,а  съвсем малко режа краве масло. Пече се и е супер.
Хайдеееее това стана и то нова рецепта, а само исках да ти дам идея да разточиш тестото.

# 41
  • Мнения: 344
Цитат на: dima
Вчера прочетох рецептата за баницата с локум и мненията за нея и реших днес да я направя. Не знам какво ми стана обаче, и в магазина без да искам взех бутер тесто, вместо фини точени кори. Shocked  Не че не мога да се върна и да купя такива, ама съм си експериментаторка и много ми се ще да видя какъв ще излезе резултата. Може би ще трябва да ги режа на квадрати, защото много се надуват, а и няма да ги заливам със сироп.
То май ще излезе съвсем нова рецепта, ама здраве да е! Grinning
Ще ви кажа после какво съм измайсторила Stuck Out Tongue .

Може да ги сиропираш.
Аз съм правила от бутер тесто нарязано на малки квадратчета и после сгънати на триъгълници. Пече се и се залива със сироп.
Ама не знам с кексовото тесто как ще стане май нищо няма да стане. Най-добре го разточи както ти е казала Мамица и аз съм точила бутер тесто макар вътре да пише, че не трябва да се точи.
Забравих да кажа че аз направих оригиналната рецепта и стана превъзходна.
Пиши какъв е резултатът с бутер тестото.

# 42
  • Монреал
  • Мнения: 631
Момичета! Стана много хубава! Леко се надуха корите, също като при точените. Още малко да изтинат и започвам със сиропа. Те и така стават за ядене, но определено ще са по-хубави, ако са напоени.
Обаче много време ми отне разточването, ooooh!
/и заради това си е струвало да отскоча до магазина за фини точени/, но иначе съм доволна от творението dance  
Половинката и тя ще се кефи Heart Eyes

# 43
  • Мнения: 871
Момичета, радвам се че сте харесали рецептата за баницата. Да ви е сладко!!! thumbsup  thumbsup

# 44
Erika, телешкото беше супер

Да кажа и моята рецепта.

Тортила...
400 гр. картофи се режат на колелца и с
1 глава лук се 3адушват 5 или 10 мин.

200 гр. тиквички и те на колелца и
1 червен пипер се добавят и се zадушава до пълно омекване.

3абравих сол, четен пипер и босилек (или чубрица).
След това се ра3биват 4 яйца с малко подправки и цялото това нещо се пресипва от тигана с тавичка 3алива се с яйцата и се пече 10 или 15 мин.

Да ви е вкусно Grinning  Icecream

Общи условия

Активация на акаунт