Ето и за печените ябълки - обелват се сладки и не много големи ябълки, отрязва се отдолу парченце колкото да могат да се задържат, отгоре капаче. издълбават се.
ПРиготвя се пълнеж от орехи и стафиди, задушени с масло и захар. Добавя се канела, може и мъничко карамфил. Ако е суперспециален случаят, сложете лъжица коняк. разбърква се до изпаряване на течността.
Ябълките се пълнят, слагат им се капачетата и се увиват в тесто. Пробвала съм с това многолистното на Бела, става доста дебело обаче. Също съм пробвала с квадратче, изрязано от две кори за баница и слепено с малко вода. Става хубаво, като се овъргаля в кристална захар. Запича се, малко преди да се извади от тавата се намазва с жълтък. Може да се оформи листенце от тестото. Да ви е сладко!
Поднася се полято с ванилов сос.