Вашите най-сполучливи творения в кухнята-моля споделете

  • 30 190
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 205
Пържени тиквички/патладжани , нарязани на кръгчета, панирани в брашно и яйце (смесени заедно, не отделно да се потапя) в майонезен сос - майонеза, кисело мляко, краве сирене, горчица, смлян черен пипер,сол и сух магданоз. Подчертавам сух, защото с пресен не е същото. Залива се със соса, може да се яде топло или студено. Брат ми така прояде пържени патладжани, да ви се похваля.

# 46
  • Мнения: 148
Аз правя една солена палачинкова торта - става страшно вкусна и винаги се изяжда първа!

10 палачинки (както си ги правите), пресен колбас, кашкавал, лютеница, стерилизирани краставички, майонеза.
Колбаса, кашкавала и краставичките се настъргват или се накълцват с блендер. Първата палачинка мажа с майонеза и поръсвам с настърган кашкавал, отгоре слагам друга палачинка и този път мажа с лютеница и поръсвам с настърган колбас, третата палачинка мажа пак с майонеза и слагам краставички. Всичко това повтарям 3 пъти, а последната палачинка мажа с майонеза и поръсвам с кашкавал. Отгоре винаги украсявам с варено яйце и маслини + каквото друго се сетя в момента. Моят съвет е да се маже по-обилно с майонеза и лютеница и да се остави тортата да престои в хладилник половин ден за да се смесят вкусовете - става страхотна. Опитайте!

# 47
  • София
  • Мнения: 3 679
Цитат на: Echo
Аз правя една солена палачинкова торта - става страшно вкусна и винаги се изяжда първа!

10 палачинки (както си ги правите), пресен колбас, кашкавал, лютеница, стерилизирани краставички, майонеза.
Колбаса, кашкавала и краставичките се настъргват или се накълцват с блендер. Първата палачинка мажа с майонеза и поръсвам с настърган кашкавал, отгоре слагам друга палачинка и този път мажа с лютеница и поръсвам с настърган колбас, третата палачинка мажа пак с майонеза и слагам краставички. Всичко това повтарям 3 пъти, а последната палачинка мажа с майонеза и поръсвам с кашкавал. Отгоре винаги украсявам с варено яйце и маслини + каквото друго се сетя в момента. Моят съвет е да се маже по-обилно с майонеза и лютеница и да се остави тортата да престои в хладилник половин ден за да се смесят вкусовете - става страхотна. Опитайте!

И аз много я уважавам палачинковата торта, само че слагам и риба тон или риба Перла  Simple Smile

# 48
  • Sofia
  • Мнения: 6 935
Предлагам една моя рецепта, много се харесва на гостите.

Kokтейл от морски дарове
равни количества:
сьомга или друга пушена риба
раци
скариди;
синьо сирене
кисели краставички
ябълка
маслини (малко)
стар лук

за соса:

кофичка заквасена сметана
майонеза (млечна или пушена)
3 лъжици кисело мляко
черен пипер
магданоз
лимон

Скаридите се слагат цели, останалите неща се нарязват, сиренето, ябълката (обелена, не от най-сладките) и краставичките на малки кубчета. Отделно се приготвя соса, киселото мляко е по желание, така става по-лек соса и по-малко калоричен. Сервира се във високи чаши, украсен със стръкче магданоз, снопче нарязано на лентички рулце от раци, парче лимон закачено на ръба на чашата.
Дано ви хареса! Simple Smile

Върви с бяло вино.

# 49
  • София
  • Мнения: 10 309
Най-сетне и аз да се включа с любимата на всичките ми приятели салата с риба и ябълки... любопитното е, че не се намери и един човек който след като я опита да не я хареса и ме карат да я правя всеки път като се събираме!
Продукти:
8твърдо сварени яйца (аз ги варя 10-15мин)
2кутии скумрия в растително олио или 2 малки топло пушени(ако искате вкуса на рибата да се усеща по силно)
1средна до голяма глава лук(голяма ако обичате повече лук!)
2 сочни средно големи (аз предбочитам от зелено-жълтите) ябълки
1/2 до пакетче(125гр) масло
1 и 1/2 кутийка(250гр) майонеза

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, лука се нарязва на много дребно, ябълките се обелват и почистват а маслото се оставя  предварително в камерата за да може да се рендосва.

Избирате си стъклена купа, за да изглежда салатата по-красива и почвате да редите:
започвате да редите на слоеве 1/4 от белтъците(рендосани на най-едрото ренде), накъсвате на дребно1/4 от рибата, поръсвате  1/4 от нарязания лук, рендосвате малко масло и 1/4 от ябълките и леко подравнявате с ръка да стане плоско и замазвате с майонеза. Повтаряте реденето още 3 пъти и отгоре рендосвате на най-дребното ренде жълтъците. Оставяте да престои на стайна температура 1ч. и след това една нощ в хладилника.Моя съвет, за да не стане безсолно да посоляватв леко редовете с белтъците и жълтъчния горен слой!
Салатата може да се яде и така, но аз я предпочитам на препечена филийка или просто на франзелка.... божествено е...

# 50
  • София
  • Мнения: 10 309
Цитат на: Echo
Аз правя една солена палачинкова торта - става страшно вкусна и винаги се изяжда първа!

10 палачинки (както си ги правите), пресен колбас, кашкавал, лютеница, стерилизирани краставички, майонеза.
Колбаса, кашкавала и краставичките се настъргват или се накълцват с блендер. Първата палачинка мажа с майонеза и поръсвам с настърган кашкавал, отгоре слагам друга палачинка и този път мажа с лютеница и поръсвам с настърган колбас, третата палачинка мажа пак с майонеза и слагам краставички. Всичко това повтарям 3 пъти, а последната палачинка мажа с майонеза и поръсвам с кашкавал. Отгоре винаги украсявам с варено яйце и маслини + каквото друго се сетя в момента. Моят съвет е да се маже по-обилно с майонеза и лютеница и да се остави тортата да престои в хладилник половин ден за да се смесят вкусовете - става страхотна. Опитайте!


И аз съм фен на палачинковата торта, става много ефектна, но слагам и консервирна царевица!

# 51
  • Мнения: 645
една много вкусна салата


1 зелена салата
1 кутия риба тон
1/2 малка кутия царевица
1 домат
1 краставица
пресен лук
зехтин( олио )
сол

зелената салата се нарязва със лука домата и краставицата . Накусвате рибата на малки парченца и добавяте. Царевицата също.
Подравяте със зехтин и сол на вкус

добър апетит

същата салата може да залеете с млечно майонезен сос , който обича.

# 52
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: Biju1
една много вкусна салата


1 зелена салата
1 кутия риба тон
1/2 малка кутия царевица
1 домат
1 краставица
пресен лук
зехтин( олио )
сол

зелената салата се нарязва със лука домата и краставицата . Накусвате рибата на малки парченца и добавяте. Царевицата също.
Подравяте със зехтин и сол на вкус

добър апетит

същата салата може да залеете с млечно майонезен сос , който обича.


Вкусотия е, често я правя, но бухам вътре и доволно количество лимон.

# 53
  • София
  • Мнения: 10 309
Цитат на: Biju1
една много вкусна салата


1 зелена салата
1 кутия риба тон
1/2 малка кутия царевица
1 домат
1 краставица
пресен лук
зехтин( олио )
сол

зелената салата се нарязва със лука домата и краставицата . Накусвате рибата на малки парченца и добавяте. Царевицата също.
Подравяте със зехтин и сол на вкус

добър апетит

същата салата може да залеете с млечно майонезен сос , който обича.


Наистина е много вкусна, през зимата когато продават китайско зеле, заменям салатата с него, става супер  Wink

# 54
  • Мнения: 3 154
Дроб с лук и бира


Продукти (за 4 души)
ок. 1 кг. черен дроб
3-4 глави лук
1 ч.ч. вода
2-3 суп. лъжици брашно
бира
олио
сол
черен пипер


Дробът се нарязва на кубчета и се слага в малка тефлонова тавичка или тиган (приготвя се на котлона). Прибавят се малко олио и чаша вода. Бърка се докато водата се изпари и дроба започне да се пържи.
Слага се лукът, нарязан на филийки. След като и той се запържи се прибавят брашното и бирата, за да се получи сос. (бирата е ок. 1 каф. чашка, аз "на око" слагам)
Накрая се слагат солта и чения пипер.

Надявам се да ви хареса!

# 55
  • Мнения: 444
Ето няколко рецепти и от мен.
               
         КЬОПОЛУ
      ----------------------
   3 средно големи патладжана
   7-8 скилидки чесън
   6 лъжици кисело мляко
   4 лъжици течен тахан
    магданоз,сол,зехтин

 Патладжните се изпичат и се обелват.Смилат се или се нарязват на много ситно.Магданозът също се нарязва на ситно,чесънът се счуква.Добавят се към патладжаните,след което се заливат със зехтин.Прибавят се и киселото мляко и таханът.Сместа се разбърква и се осолява на вкус.Оставя се да изстине и се сервира.

       САЛАТА "ТАБУЛЕ"
    -------------------------------
     4 връзки магданоз       1 лимон
     2 домата                      1 к.чашка булгур
     зехтин                           сол
   
   Магданозът се нарязва на много ситно,доматите също на малки кубчета.Булгурът се накисва във вода предварително около половин час,след което се изцежда и се прибавя към доматите и магданоза.Добавят се изстисканият лимон,зехтина и сол и се разбърква.

# 56
  • Мнения: 444
ПАНИРАНО БЯЛО МЕСО
      -----------------------------------------
     Бялото месо на две пилета
     6 парчета шунка
     6 парчета кашкавал
     галета
     2 яйца,сол,черен пипер
 
 Месото се разделя на 6 части,които се начукват (може и да се свари предварително),поръсват се с черен пипер.Върху първото парче поставяме кашкавал и отгоре шунка.Панираме с яйцата и галетата.Същото се повтаря и с останалите 5 парчета.Сервира се със салата и гарнитура.Мога да предложа една от картофи.

             ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ С ЯЙЦА
       ---------------------------------------------

       1кг картофи
       6  яйца
       черен пипер,сол,магданоз
 
    Картофите се нарязват на много малки кубчета и се изпържват.Посоляват се със сол и черен пипер и към тях се добавят едно по едно и яйцата разбърква се и продължава да се пържи докато станат и яйцата.Поръсва се с магданоза.

          Приятен апетит и от мен!

# 57
V4era re6ih da se pravja na glaven gotva4   chef i sgotvih eto tova na genata:
zna4i receptata e za tezi koito imat prusten guve4
1.svinsko meso-800 gr.+ 2 glavi luk+krave maslo -polov.4aena 4a6a
2.4erveni domati-2-3 br.
3.kartofi-4,5 br.
4.presni gubki-500 gr.
5.4erven piper,sol i 4ubrica-spored vkusa vi
6.jaica-5 br.
7.ka6kaval-250 gr.
8.magdanos
Mesceto se narjazva i se zapurgva v mazninata.Pribavja se edro narjazaniat luk i se zadu6ava.Sled tova se slaga 4erveniat piper,malko sol i 4ubricata.
V prustenia guve4 purvo se slagat narjazanite na edro domati,kartofi i gubi,kato se pribavjat i ome6vat s zadu6enite meso i luk.Jstieto se zaliva s malko topla voda(moge da mu pribavite o6te malko sol) i se zapi4a vuv furnata.Kogato po4ti e gotovo,se zaliva sus smesta ot jaica i ka6kaval,zapi4a se otnovo do polu4avane na zlatista kori4ka i se porusva s predv.narjazaniat magdanos.
Jastieto vurvi mnogo s 1,2,3...biri4ki Grinning  beer3
Genata kaza ,4e po-vkusno ne6to ne bila jala... Wink
Ha nazdrave na si4ki cheers

# 58
  • Мнения: 4 358
Пиле по аржентински (за 4 порции)

- пилешки пържоли (овкусени с черен пипер и сол)
- голяма глава лук
- малко горчица
- 1 обикновена майонеза
- кашкавал

Пържолите се слагат на дъното на йенски съд с капак. Върху тях се нарежда лукът, нарязан на тънки колелца. Тук-там се мацва по малко горчица (по желание е).
Отгоре се разпределя майонезата и се поръсва с настърган кашкавал.
Слага се капакът и съдът се поставя в студена фурна. Пече се около 30-40 минути (зависи от фурната).

# 59
Цитат на: Biju1
една много вкусна салата


1 зелена салата
1 кутия риба тон
1/2 малка кутия царевица
1 домат
1 краставица
пресен лук
зехтин( олио )
сол

зелената салата се нарязва със лука домата и краставицата . Накусвате рибата на малки парченца и добавяте. Царевицата също.  
Подравяте със зехтин и сол на вкус

добър апетит

същата салата може да залеете с млечно майонезен сос , който обича.
     ТАЗИ САЛАТА Е СТРАХОТНА. ОСВЕН ВСИЧКО ТОВА АЗ СЛАГАМ ЧЕРВЕН БОБ ОТ КОНСЕРВА И РУЛЦА ОТ РАЦИ.  ВЪРВИ ЧУДЕСНО С УЗО.  МММММММ  НАЗДРАВЕ!!!

Общи условия

Активация на акаунт