повече за сусамовия тахан

  • 195 502
  • 203
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 289
Благодаря! Имам още да чета много. Колкото повече чета, толкова повече виждам, че има още повече да се чете.  Confused

# 136
  • Мнения: 3 869
Благодаря! Имам още да чета много. Колкото повече чета, толкова повече виждам, че има още повече да се чете.  Confused

Всички сме така  Hug

# 137
  • София
  • Мнения: 5 247
Тук мисля, че мога да попитам този сусамов тахан, който се продава по магазините и пише натурален, дали е суров? на етикетите няма информация и затова не го купувам. Знам, че ако е печен не е добре. Търся суров. Даже наскоро в Пикадили се чудих все пак да го купя или не.

# 138
  • Мнения: 3 869
Има и суров и печен - разликата се усеща веднага във вкуса; от печения няма небелен, а от суровия има. В диетичните магазини най-вече се намира един - на Тъндеви ООД - той е добър; в скъклени буркани е; другите видове в пластмасови кутии е печен белен.

# 139
  • Мнения: 115
Много полезна тема. Аз се запознах със сусама и сусамовият тахан преди няколко години и от тогава са почти неотлъчно в менюто на моето семейство.

# 140
  • Мнения: 222
Момичета, имам няколко чуденки newsm78

Смилали ли сте сусамово семе в малък чопър и има ли последствия за чопъра?

Изчетох цялата тема  плюс видеото за смилане в блендър със зехтин , но се отказах да ползвам блендъра на робота за да не го изгоря.

С намерение съм да пробвам готов тахан, утре ще си го поръчам, но пък имам един пакет сусамово семе /купувано е за питки и др./ и много се изкушавам да опитам да смеля малко количество без никакви добавки. Зехтин и др. Дали ще стане нещо?

И още един въпрос - усвоява ли се нещо от сусама ако се приемат цели зърна - несмлени?

Благодаря ви!

# 141
  • Мнения: 5 713
Ако дъвчеш добре, ще се усвои.
В чопър не съм пробвала, но в кафемелачка- да и се получава.

# 142
  • Мнения: 2 642
Знаете ли Тъндеви колко време ще са в ремонт? Не мога да открия друг суров тахан на пазара, а техния продукт нямало да го има известно време....

# 143
  • Shumen, Bulgaria
  • Мнения: 155
Много хубава и полезна тема! Simple Smile
Давам още една идея за хапването на тахан.
Като дете съм яла попара от хляб и орехи и тахан. Много вкусно! Simple Smile
Ето още няколко идеи със сусамов тахан Simple Smile
http://www.tahan-bg.com/rezepti-s-tahan.html

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 10:08 от kasmetliika

# 144
  • Мнения: 115
Здравейте момичета,
много хубави рецепти kasmetliika, ще пробвам някой от тях.
Аз поне веднъж в седмицата закусвам някакъв плод(банан, ябълка, круша..., според сезона), нарязани, фурма, смокиня, няколко сушени сливи или кайсии,  каквото имам в момента, 1 суп. л. сурови белени слънчогледови семки, 1 с.л. сурови белени тиквени семки, маково семе,1с.л. смляно ленено семе, няколко натрошени ядки от орехи всичко това полято с 2с.л. тахан и кисело мляко.
Много е вкусно.
 

# 145
  • Мнения: 222
Ако дъвчеш добре, ще се усвои.
В чопър не съм пробвала, но в кафемелачка- да и се получава.
Благодаря ти Вери.

За дъвкането питах, защото майка ми каза, че  няколко седмици си вземала по една лъжица сутрин - така й била казала една съседка в провинцията.

Аз пробвах да направя тахан в малък чопър с два ножа (по височина един над друг) и стана супер. Но слагам неголямо количество. Правя го вече няколко пъти.

Отказах се  да си купувам готов тахан, поне засега, защото идея си нямам суровината, която използват каква е. Факт е, че определено си е удобство да отвориш буркана  и да гребнеш, вместо да  охлаждаш и смилаш. Но от друга страна мисля, че като е смлян току що не се е окислил и съответно променил по състав.

# 146
# 147
  • Мнения: 822
В момента имам сусамов тахан "Дубайска шатра" купен от Женски пазар. Много ми харесва като вкус и консистенция. Ям го с мед.

А от къде мога да си купя български сусамов тахан и коя марка препоръчвате?

# 148
  • Добрич
  • Мнения: 5 458
Лично аз предпочитам на Тръндеви натуралния сусамов тахан. Купувам редовно от големите буркани.



Снимката е линк.

# 149
  • Мнения: 222
Комбинацията самата - бързи въглехидрати (мед) с бавни такива (мазнини) и белтъчини - не се усвоява добре от организма, може да има отпадни продукти, които да причиняват реакция. 

Love&Light не разбирам много какво казваш.
бързи-бавни въглехидрати и в същото време мазнини-белтъчини?
Мазнининте определено не са въглехидрати. Нито белтъчините впрочем.
И какви отпадни продукти? От комбинацията на кое с кое?

Общи условия

Активация на акаунт