Как правите домашно приготвените пюрета?

  • 5 118
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 128
много полезна темичка. Записвамс е да ви следя. раничко ми е още, но да събирам инфо.

Хубав ден на всички

# 46
  • Мнения: 476
Цвекло не съм замразявала никога,идея нямам.
А карфиол замразявал ли е някой за бебе?Преди съм слагала суров,само го измивах
отцеждах водата и замразявах.Сега за дребното не знам.
Вчера замразих сигурно около 4 кг карфиол и 3кг броколи. Направоми се.....

Технологията - след като измих и нарязах, киснах в студена вода за около 20-30 мин, за да паднат нитратите и после бланширах за 3 минути. След балнширането веднага се залива със студена вода, за да се спре сваряването на зеленчука, после се отцежда, нарежда се в торбички, на които въздуха се изкарва максимално и хоп във фризера Simple Smile

Благодаря .
Бланшираш само с вода ,нали?

Да. Бланширам само с вода.

Иначе относно зеленчуците, които могат да се вземат в момента освен карфиол, броколи и чушки, е може би пащърнака. До колкото разбрах сега му е сезонът и присъства в менютата на доста от купешките пюрета.

# 47
  • загубено
  • Мнения: 6 552
Цвекло не съм замразявала никога,идея нямам.
А карфиол замразявал ли е някой за бебе?Преди съм слагала суров,само го измивах
отцеждах водата и замразявах.Сега за дребното не знам.
Вчера замразих сигурно около 4 кг карфиол и 3кг броколи. Направоми се.....

Технологията - след като измих и нарязах, киснах в студена вода за около 20-30 мин, за да паднат нитратите и после бланширах за 3 минути. След балнширането веднага се залива със студена вода, за да се спре сваряването на зеленчука, после се отцежда, нарежда се в торбички, на които въздуха се изкарва максимално и хоп във фризера Simple Smile

Благодаря .
Бланшираш само с вода ,нали?

Да. Бланширам само с вода.

Иначе относно зеленчуците, които могат да се вземат в момента освен карфиол, броколи и чушки, е може би пащърнака. До колкото разбрах сега му е сезонът и присъства в менютата на доста от купешките пюрета.

Благодаря ти.
Аз чушките ги слагам така,не бланширам.
Пъщарнак не съм давала,тук няма готови пюрета и идея нямам какво има в тях.
Само на Нестле има 2-3 вида,но не са на почит.

# 48
  • София
  • Мнения: 484
А морковите преди да ги замразите бланширате ли ги

# 49
  • София
  • Мнения: 23 186
А морковите преди да ги замразите бланширате ли ги

аз не  Rolling Eyes
изобщо май никой зеленчук не бланширам, само мия и замразявам.

# 50
  • загубено
  • Мнения: 6 552
А морковите преди да ги замразите бланширате ли ги



Моркови не замразявам,после стават жилави.

# 51
  • Мнения: 476
Морковите ние ги съхраняваме в пясък. Така би следвало да се запазят няколко месеца. По тази причина и не съм замръзявала.

Обаче се чудя какво да правя с тиквата. Започнахме да даваме тиква преди 2 дни и мъжът ми отряза цяла тиква. Чудя се какво да правя с остатъка. Добре ли е да се замразява?

# 52
  • София
  • Мнения: 484
аз също започнах с тиква преди седмица. Ден за ден си режа парченце и приготвям на пара. Остатъка от тиквата оставям в хладилника , увита във фолио. като ми остане след въвеждането и на моркава, ще я сготвя за ММ.   имам още две малки тиквички за по нататък.
   в пясък имам 10-тина моркова, но ми донесоха една торбичка без стебла и не съм сигурна дали мога така да ги сложа в пясъка  newsm78

# 53
  • София, България
  • Мнения: 2 222


Обаче се чудя какво да правя с тиквата. Започнахме да даваме тиква преди 2 дни и мъжът ми отряза цяла тиква. Чудя се какво да правя с остатъка. Добре ли е да се замразява?

направи мъфини, чудни стават

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 54
  • Мнения: 157
аз също започнах с тиква преди седмица. Ден за ден си режа парченце и приготвям на пара. Остатъка от тиквата оставям в хладилника , увита във фолио. като ми остане след въвеждането и на моркава, ще я сготвя за ММ.   имам още две малки тиквички за по нататък.
   в пясък имам 10-тина моркова, но ми донесоха една торбичка без стебла и не съм сигурна дали мога така да ги сложа в пясъка  newsm78
Да, няма проблем да ги слагаш без стъбла в пясъка и така да ги съхраняваш Simple Smile

# 55
  • загубено
  • Мнения: 6 552
Тиквата как я давате?Сварявате и..?


# 56
  • София, България
  • Мнения: 2 222
Тиквата как я давате?Сварявате и..?




Сварявам на пара, иначе поема доста вода. После намачквам и слагам в каша, или в някакво друго пюре - с картофче, морков ... и каквото там има.


Само да ви кажа и каква идея ми даде днес една мама от площадката:

Натъпкват се в бурканчета сурови плодове - без захар, без нищо, затварят се и после се стерилизират десетина минути. Ставали чудни за каша, следобедна закуска и дори за сок.

# 57
  • Мнения: 157
Тиквата как я давате?Сварявате и..?




Сварявам на пара, иначе поема доста вода. После намачквам и слагам в каша, или в някакво друго пюре - с картофче, морков ... и каквото там има.


Само да ви кажа и каква идея ми даде днес една мама от площадката:

Натъпкват се в бурканчета сурови плодове - без захар, без нищо, затварят се и после се стерилизират десетина минути. Ставали чудни за каша, следобедна закуска и дори за сок.

Да, и аз я правя на пара за 5 мин, става много бързо, аз му давам тиква с кокосово масло и щипка канела. Бебчо си облизва пръстите и иска още... Simple Smile

# 58
  • загубено
  • Мнения: 6 552
Благодаря ви.
Днес взех и утре ще я пробвам ще иска ли да я яде.

# 59
  • Мнения: 157
Благодаря ви.
Днес взех и утре ще я пробвам ще иска ли да я яде.



Ще иска, само дано да е от вкусните, че аз взимам някои домашни и са вкусни, но друг път купешки не попадам. Не вярвам да не му хареса.

Общи условия

Активация на акаунт