За нитратите, четох как да се отървен от тях, има материали, ако искате ще постна.
В тенджера с вода слагам 2 лъжички оцет или лимон и чакам 20-30 мин, след това измивам и подсушавам зеленчуците...
Ще е полезно да постнеш материала, ако не те затруднява
На тенджера с вода две лъжички ... според мен няма как да се усети миризмата, особено пък ако е лимон. Но дали действа е въпроса. Иначе накисваш зеленчуците в такава вода, нали?
Аз днес го накиснах спанака за 20 мин във вода, после го бланширах и после го пасирах с ориз и картофи. И немА никакъв успех ... Имам още няколко листенца за утре. Чудя се тоя път с какво да го комбинирам, та да успея да го прокарам
А, и още нещо се сетих. Купила съм си пресен пащърнак, вдругиден мисля да го въвеждам. Ако някой се чуди какво да го прави - той всъщност може да замести морков. Малко е по-различен, но върши същата работа