Как правите домашно приготвените пюрета?

  • 5 122
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
  • София, България
  • Мнения: 2 222

За нитратите, четох как да се отървен от тях, има материали, ако искате ще постна.
В тенджера с вода слагам 2 лъжички оцет или лимон и чакам 20-30 мин, след това измивам и подсушавам зеленчуците...
А не поемат ли така миризмата на оцета? newsm78
 Ще е полезно да постнеш материала, ако не те затруднява

На тенджера с вода две лъжички ... според мен няма как да се усети миризмата, особено пък ако е лимон. Но дали действа е въпроса. Иначе накисваш зеленчуците в такава вода, нали?

Аз днес го накиснах спанака за 20 мин във вода, после го бланширах и после го пасирах с ориз и картофи. И немА никакъв успех ... Имам още няколко листенца за утре. Чудя се тоя път с какво да го комбинирам, та да успея да го прокарам  newsm78

А, и още нещо се сетих. Купила съм си пресен пащърнак, вдругиден мисля да го въвеждам. Ако някой се чуди какво да го прави - той всъщност може да замести морков. Малко е по-различен, но върши същата работа  Wink

# 76
  • София
  • Мнения: 484
За лимона , да няма да се усети, но оцет  newsm78. Ще пробвам с лимон.
  А пащърнак откъде намери? Аз съм си приготвила, готово пюре на Хип,  В магазините има само вносен, който не ми вдъхва много надежда.
  Също искам да попитам, някой виждал ли е на готово  пюре  сладък картоф. ММ категорично забрани да купя от магазините, според него било ГМО.

# 77
  • загубено
  • Мнения: 6 554
Сладкият картоф що да е ГМО?
От къде прочете това инфо?

Не мисля че е.

# 78
  • Мнения: 157
Момичета, аз го правя с оцет, като се измият, нищо не се усеща, знам че може и с лимон, но не винаги имам или не винаги искам да сложа единствения си лимон за киснене на зеленчуци.
ето 2 статии по темата, става и със сода, става и с лимон, в двете статии е описан подход.

http://gotvach.bg/n5-36297-Как_да_премахнем_нитратите_от_зеленчуците

http://natureinsider.com/2013/09/in-goodfood-magazine-2/

# 79
  • София, България
  • Мнения: 2 222

  А пащърнак откъде намери? Аз съм си приготвила, готово пюре на Хип,  В магазините има само вносен, който не ми вдъхва много надежда.
 

Ние ходихме в Македония миналата седмица, в Крива Паланка, там има селски пазар в събота сутрин. Но моя мъж ходил вчера на женския пазар в София и каза, че и там имало много пащърнаци.

# 80
  • София
  • Мнения: 15 254
Пащърнак продават и бабите и около пазара на "Граф Игнатиев".

# 81
  • Мнения: 476
Ние купихме пащърнак от една био ферма. Уж следва да е "био", ама т то можели да имаш гаранция в днешно време. Био фермата е Моравско село.

Виждам, че има разлика с тоя, който сме купили от пазара. Разликата е чисто визуална Simple Smile тия от биофермата са едни по-дребнички и по-сочни. А тия, които купихме от пазара, честно да ви кажа вътре сърцевината е толкова твърда, че колкото и да варим на пара, нищо не става. Направо като дърво твърда.

# 82
  • София, България
  • Мнения: 2 222
и нашата сърцевина е по-твърда, даже като дадох парче /дълга четвъртинка/ беба оглозга страничното, а сърцевината остави.

А вие ходихте до Моравско село само за пащърнак ли  newsm78 Гледат ли други зеленчуци там?

# 83
  • Мнения: 476
Не сме ходили. Нали имаше изложение тая седмица "Месомания" в Експоцентър на Цариградско, та там имаха щанд и купихме, но казаха, че в София се продава тяхна продукция по разни био магазини, но не се поинтересувах повече.

# 84
  • Мнения: 12
Аз предпочитам пресните зеленчуци, ако имам възможност не слагам замразени . Слагам всичко в тенджера под налягане за 5 минути и яденето за децата е готово. Напр.  вечерята им снощи беше  -  6-7 картофа, 4-5 розички броколи,  морков и малко сол. Варя под налягане 5 минути. Като отворя капака на тендерата прибавям 2 лъжици масло и малко сиренце . Бързо, лесно, вкусно...

# 85
  • Мнения: X
Месото варя под налягане. Зеленчуците на пара.
Правя и пюрето всеки ден.
Когат нямам възможност да и правя купувам хип или bebivita.

# 86
  • Мнения: 472
Варя зеленчуците в тенджера по най-обикновения начин. Пасирам и толкова. Понякога слагам сухар, масло, сирене, жълтък. Готвя ги за два дни- в деня в който са сварени и на следващия. Нищо им няма за  24 часа в хладилник. Месни не съм правила още.  Чакам от село пиле  и заек  Grinning

# 87
  • Мнения: 115
Здравейте,
да ви питам - от къде купувате патешко, пуешко и заешко месце?

# 88
  • София, България
  • Мнения: 2 222
От готовите пюрета, на Плазмон, само ме е яд, че са само 40% ... и май няма патешко

# 89
  • Мнения: 476
и аз сега съм на етап въвеждане на месо. Мисля си да купя като за начало пюре от чисто месо (без зеленчук) и да добаям по една лъжичка за начало към зеленчуковото пюре, което приготвяме домашно. И аз видях, че съдържанието на месото е само 40% в тия бурканчета, които са уж само месни, но като няма от къде да взема чисто месо, ще купувам от тях.

Някой може ли да препоръча някаква марка пюрета (чисто месни), които ги водят с "био" месо. Сега колко можем да му вярваме на това "био" е отделна тема, която няма да подхващаме наново Simple Smile

Гледам на Хип пюретата, ама като че ли не виждам да пише, че месото им е от био производство.

Общи условия

Активация на акаунт