Как правите домашно приготвените пюрета?

  • 5 118
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 052
Не, бебета нямат нужда от захар и сол  Peace

# 16
  • София
  • Мнения: 484
Аз също знам ,че не се слага захар и сол, макар ,че в част от готовите пюрета май слагат сол

# 17
  • загубено
  • Мнения: 6 552
Захар не слагам,но аз правя супа после пасирам и слагам зехтин и лимон.
Сладки плодови пюрета не съм правила.

# 18
  • Мнения: 2 052
Аз също знам ,че не се слага захар и сол, макар ,че в част от готовите пюрета май слагат сол
Сол слагат в пюретата след 8м.  Peace А захар има в някои пюрета след 4м., но според мен е хубаво да се избягват тези пюрета.  Peace

# 19
  • Мнения: 476
Имам много важен въпрос към вас дами Simple Smile
 
от къде си намирате зеленчуците ?

ще ми се да замразя много неща, ама няма от къде да намеря зеленчуци, за които да знам, че не са третирани с нищо.

По пазарите сега има голямо разнообразие на есенни плодове и зеленчуци, но за там е 100% сигурно, че са третирани- нищо, че са сезонни.

# 20
  • София
  • Мнения: 484
На мен ми донесоха от провинцията, бях накарала свекито да разпитва от познати, и все пак да не са пръскани, нямам много като количество, но като за начало ще стигнат . За след това съм решила да вземам от пазара в Младост, има един поп , продава стока от някакъв манастир, водят я за биологично чиста

# 21
  • Мнения: 476
и аз съм така. Майка ми и баща ми разпитват хора, които гледат разни зеленчуци и избират тези, които не са пръскани. За сега картофи имам доволно - добре, че съседът им е мързелив и не ги пръска Wink имам и моркови, няколко тикви и малко ябълки, ама само това. За може би 2 месеца имам, ама после....

кажи за тоя поп Simple Smile
и аз търся нещо такова. Ако трябва и до Младост ще дойдем, за да купим.

# 22
  • София
  • Мнения: 484
Ами откакто закриха пазара в Дървеница , често пазаруваме от младост 1 (пазара е до метро станцията). При него не е най-угледната стока и няма кой знае какво разнообразие , но каквото и да сме взели е било хубаво на вкус

# 23
  • Мнения: 157
Аз не си представям скоро захар и сол да дам и да сложа. Против и двете съм, бебо е на 9 м, само на пара зеленцуци, варива му правя, плодове. Възможно най-здравословно се опитвам да го захранвам.

# 24
  • Мнения: 476
Някой беше писал, че прави пюре за повече дни, а не ден за ден. Това е много добра идея, защото всеки ден да правиш си е направо.... Колко дни издържа в хладилника пюрето?

# 25
  • Мнения: 157
Ако правиш без да стерилизираш и замръзяваш, поне за 2 дни изкарват пюретата в хладилника.

# 26
  • Мнения: 4 292
Да и аз до два дни. Правя една супа, пасирам цялата, яде веднъж и има за още два пъти. Досега беше лесно един картоф, една тиквичка колко му е, но като въведох месото, ами иска си време и като сложим една закуска, обяд, следобед пак и за нас едно ядене, ами то цял ден в кухнята трябва да съм Simple Smile

# 27
  • Мнения: 157
Да и аз до два дни. Правя една супа, пасирам цялата, яде веднъж и има за още два пъти. Досега беше лесно един картоф, една тиквичка колко му е, но като въведох месото, ами иска си време и като сложим една закуска, обяд, следобед пак и за нас едно ядене, ами то цял ден в кухнята трябва да съм Simple Smile
Да, така е, за съжалеление като искаме здравословно хранене за нас и бебета ни, не купешки. И аз съм така, все домашно и здравословно готвим вкъщи и бая време прекарваме в кухнята.  chef

# 28
  • тук
  • Мнения: 510
Сготвените зеленчуци се окисляват за 24 часа, независимо дали стоят в хладилник или не.Тази храна може да не е опасна - т.е. развалена, но със сигурност вече няма никакви полезни хранителни качества, а напротив - води до повишаване на нивото на киселинност в организма, което не е добре нито за бебе, нито за възрастен. Затова аз, ако нямам време за ежедневно приготвяне на храна, замразявам.

Много ми стана любопитно споделеното за вкуса на тиквичките, защото не съм замразявала скоро. Но със сигурност имам този проблем със зеления фасул - ако го замразя, след това ми мирише на антибиотик  newsm78

# 29
  • загубено
  • Мнения: 6 552
Аз готвя за 2-3 дни,нямам възможност за всеки ден.
Не замразявам,но пасирам горещи  слагам капачка веднага така че се получава вакум.
Споделих с дет.лекар и каза,че не е проблем.

А някой замразявал ли е домат?
Вчера моя позната ми сподели,че е правила във формички за лед
и после става за готвене.
Никога не съм правила ,та ако някой е замразявал,моля да сподели.

И тиквичките и зеленият боб са си ок за мен след замразяване.
Само морковите са ми твърди и някак сухи.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт